Ароматний чай з прянощами

На Сході знають толк в насолоді простими речами. Традиційний чорний чай зі спеціями п’ють не поспішаючи, вдумливо, майже медитативно. У цей момент час зупиняється і розум занурюється в стан гармонії. Це саме те, що потрібно кожному з нас в епоху швидкого темпу життя, стресу і депресій.

Навіть кава не здатна розкрити стільки яскравих відчуттів, як звичайний чорний чай з правильно підібраними прянощами. Напій – комбінація з чорного чаю, імбиру, кардамону, кориці і гвоздики, здатний зменшувати запалення, боротися із зайвою вагою в зоні живота, стабілізувати рівень цукру в крові і навіть знижувати рівень холестерину.

Чай з прянощами

Домінуючий смак в напої створює зелений кардамон з гострими цитрусовими нотками. Кориця наповнює чай солодким присмаком і теплом, імбир надає свіжості, гвоздика – мускусну фортецю.

СКЛАДОВІ:

  • 20 г свіжого кореня імбиру
  • 1 паличка кориці
  • 2 зелені капсули кардамону
  • 3 бутона гвоздики
  • 2 ст. л. чорного чаю
  • 750 мл води

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Відріжте від кореня імбиру невеликий шматочок вагою 20 г, очистіть його від шкірки і наріжте тонкими кружальцями. Складіть їх в каструлю, залийте 750 мл води, додайте паличку кориці, насіння кардамону і бутони гвоздики. Доведіть воду з прянощами до кипіння, вимкніть вогонь під каструлею і дайте настоятися 10 хвилин під кришкою.
  2. Додайте 2 ст. л. чорного чаю в каструлю з прянощами і залиште заварюватися стільки, скільки вважаєте за потрібне для міцності напою.
  3. Перед подачею процідіть тонізуючий чай через ситечко в чашку і насолоджуйтеся разом з медом, сухофруктами, випічкою або домашніми східними солодощами.

Цей ароматний чай не тільки зігріє, додасть енергії, але і відмінно впорається з осінньою нудьгою, апатією і перевтомою.

Якщо Вам сподобалась стаття? Будь ласка, поділіться зі своїми друзями:


Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.