Гуляш з яловичини з підливою і овочами

Рецепти гуляшу з яловичини ми запозичили в угорців. Готують вони його за класичним рецептом на салі з чипетке. Виходить такий своєрідний м’ясний і дуже густий суп. У всьому світі існує вже безліч варіацій цієї страви, її люблять і готують досить часто, так само як і гуляш зі свинини.

Найголовніше при підготовці перед приготуванням гуляшу – це вибір м’яса, головного інгредієнта. Так як яловичина жорстке м’ясо, намагайтеся вибирати при покупці м’якоть шиї або лопатки. Краще використовувати охолоджене м’ясо, ніж заморожене, це безпосередньо впливає на смак страви.

Нижче поділимося з вами рецептами з овочами і без них. Сподіваємося , що кожна господиня знайде для себе рецепт за смаком та уподобаннями. Готується гуляш без особливих зусиль, одночасно з його приготуванням можна зробити гарнір. Таким чином ви отримаєте повноцінний обід або вечерю.

Гуляш з яловичини з томатною підливою

Найніжніші шматочки яловичини в томатному соусі з пікантною гостротою. Така страва підійде навіть для святкового столу. При цьому готувати її легко. На гарнір приготуйте пюре з картоплі. Отримаєте безліч приємних компліментів.

Складові:

  • Яловичина (м’якоть) – 700 г.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Борошно – 1 ст. ложка.
  • Перець червоний пекучий – 1 шт.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний запашний – 10 зерен.
  • Олія – для смаження

Етапи приготування:

  1. М’якоть яловичини ретельно промийте під проточною водою. Наріжте шматочками середнього розміру. При купівлі м’яса віддавайте перевагу шийній або лопатковій частині, тоді в готовому вигляді яловичина буде м’якшою.
  2. Зніміть лушпиння з цибулі, часнику. Четвертину цибулі наріжте кільцями, дрібненько нарубайте часник. Червоний пекучий перець подрібніть кружальцями.
  3. Добре нагрійте сковороду з олією, тільки тоді перекладіть в неї шматочки яловичини. Обсмажуйте м’ясо до гарної коричневої скоринки. Кришкою накривати сковороду на цьому етапі не варто, з м’яса буде виділятися сік, який необхідно випарувати в процесі обсмажування.
  4. Додайте цибулю, обсмажуйте її до прозорості, періодично перемішуючи.
  5. Потім додайте томатну пасту, усе гарненько перемішайте. Вогонь на плиті зменшіть до мінімуму.
  6. Залийте в сковороду воду, рівно стільки, щоб вона покривала все м’ясо. Накрийте кришкою, тушкуйте до готовності, на це може піти приблизно одна година або трохи більше. Воду варто наливати теплу з чайника. Замість води можна використовувати бульйон, м’ясний або овочевий.
  7. При готовності і м’якості шматочків м’яса, додайте кільця пекучого червоного перцю, рубані зубчики часнику, можна також видавити їх через часникодавку, горошини запашного перцю, кмин, сіль. Залиште на плиті при мінімальному вогні ще на 10-15 хвилин.

Гуляш готовий, насолоджуйтеся смаком і ароматом, приємного апетиту!

Простий рецепт гуляшу з м’яса яловичини

Дуже проста м’ясна страва, яка чудово поєднується з будь-яким гарніром. Ситна, поживна страва стане прекрасним обідом або вечерею для всієї родини. Підлива за цим рецептом виходить ароматною і густою.

Складові:

  • Яловичина – 500 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. ложка.
  • Томатна паста – 1 ст. ложка.
  • Вода – 1 склянка.
  • Лавровий лист – 2 листочка.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Етапи приготування:

  1. Промите і висушене м’ясо, наріжте кубиками середнього розміру.
  2. Моркву з цибулею очистіть, промийте. Морквину натріть на крупній тертці, цибулю подрібніть півкільцями або четвертинками.
  3. Поставте сковороду на плиту, налийте в неї олію і добре розігрійте. Викладіть в сковороду шматочки яловичини, цибулю з морквою, перемішайте. Обсмажуйте на середньому вогні до м’якості овочів.
  4. Налийте невелику кількість води, тушкуйте на слабкому вогні 30 хвилин. Слідкуйте за википанням рідини, при необхідності підливайте воду. Додавайте воду гарячою з чайника, ні в якому разі не холодну, м’ясо стане жорстким.
  5. Змішайте сметану з томатною пастою, покладіть суміш в сковороду.
  6. Перемішайте вміст в сковороді, всипте сіль, перець. Гасіть на слабкому вогні до м’якості шматочків.

Паралельно приготуйте гарнір. Подавайте гуляш гарячим, приємного вам апетиту!

Як приготувати гуляш з яловичини в мультиварці

Мультиварка значно спрощує процес приготування різних страв, гуляш не виняток. Яловичина саме по собі жорстке м’ясо, вийде м’яким і дуже соковитим. Дуже зручно, підготували продукти, заклали в чашу, натиснули кілька кнопочок і чекаємо закінчення програми з приготування. У цей час можна відпочити або зайнятися не менш важливими справами, наприклад, приготувати гарнір.

Складові:

  • Яловичина – 700 г.
  • Цибуля – 200 г.
  • Томатна паста – 100 г.
  • Часник – 5 г.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. ложки.
  • Олія – для смаження.

Етапи приготування:

  1. Вимийте шматок м’яса проточною холодною водою, обсушіть. Наріжте невеликими шматочками – кубиками.
  2. Видаліть з цибулі лушпиння, нарубайте кубиками середнього розміру. Щоб цибуля не щипала очі, потримайте її хвилини 3 в крижаній воді, ніж теж краще сполоснути.
  3. Викладіть в чашу мультиварки шматочки яловичини, цибулю.
  4. Очистіть часник, порубайте ножем на дрібні кубики, відправте до м’яса з цибулею. Додайте сіль, чорний перець, хмелі-сунелі, олію, воду, томатну пасту.
  5. Ретельно перемішайте всі продукти між собою.
  6. Закрийте кришку мультиварки. Виберіть режим «Тушкування», якщо нема такої функції вибору приготування, то встановлюєте на «М’ясо». Час потрібно встановити на 30 хвилин. Якщо немає можливості встановлювати час приготування вручну, то засікайте на годиннику і відключайте мультиварку самостійно.
  7. Після звукового сигналу про готовність або при відключенні самостійно, акуратно відкрийте кришку, буде багато пари, не обпечіться.

Просто, а головне швидко. Їжте із задоволенням, приємного вам апетиту!

Яловичий гуляш з селерою

Смачна страва цілком може бути ще й корисною. Зовсім необов’язково використовувати якісь незвичайні дорогі інгредієнти для цього. М’ясо буде буквально танути в роті. Запасайтеся гарним настроєм і вперед на кухню. Нижче покроковий рецепт для вас.

Складові:

  • М’якоть яловичини – 1 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Етапи приготування:

  1. Наріжте промиту м’якоть м’яса на квадратні шматочки середнього розміру.
  2. Очистіть овочі, промийте. Корінь селери натріть на крупній тертці. Цибулю наріжте півкільцями, моркву прямокутниками. Нарізана морква додасть яскравих фарб готовій страві, до того ж не розвариться завчасно.
  3. У глибокий сотейник з розігрітою до потрібної температури олією, викладіть шматочки яловичини. Обсмажуйте на середньому вогні хвилин 15-20. Не забувайте перемішувати. Замість сотейника можна використовувати каструлю з товстим дном.
  4. Потім відправте в сотейник подрібнені цибулю, моркву, селеру, перемішайте.
  5. Всипте сіль, спеції, залийте гарячою кип’яченою водою. Зменшіть газ до мінімального, тушкуйте із закритою кришкою поки м’ясо не стане м’яким 1-1,5 години. Слідкуйте за рівнем води, якщо потрібно, підлити, тільки це обов’язково повинен бути окріп.

Гуляш подавайте з будь-яким гарніром на ваш смак, можна прикрасити його свіжою зеленню. Приємного вам апетиту!

Рецепт гуляшу з яловичини і смачною підливою

За цим рецептом гуляш буде залишатися смачним навіть на наступний день. Можна приготувати побільше і питання з обідом буде вирішене на декілька днів. Дітки, які зазвичай шукають щось в тарілці (часто буває дітлахи погано їдять), з’їдять таку страву на ура.

Складові:

  • Яловичина – 400 г.
  • Вода – склянка.
  • М’ясний бульйон – склянка.
  • Борошно – 2 ст. ложки.
  • Томатна паста – 2 ст. ложки.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 листочок.
  • Олія – для смаження.

Етапи приготування:

  1. Перед приготуванням промийте, висушіть м’ясо яловичини. Наріжте середнім розміром прямокутниками.
  2. На розпеченій сковороді з олією обсмажте м’ясо, посоліть і поперчіть.
  3. Залийте в сковороду окріп так, щоб шматочки вкрилися повністю. Накрийте кришкою, тушкуйте на повільному вогні 30-40 хвилин.
  4. На окремій сковороді обсмажте муку поки вона не змінить свій колір на коричневий. Додайте томатну пасту, залийте м’ясним бульйоном тонкою цівкою, перемішуючи до однорідності.
  5. Перекладіть підливу до м’яса, додайте лавровий листочок, перемішайте.
  6. Накрийте кришкою, тушкуйте на слабкому вогні ще хвилин 40-50, іноді потрібно перемішувати. М’ясо повинно стати м’яким. Якщо на ваш погляд вийшла густа страва, влийте м’ясний бульйон до потрібної консистенції.

Їжте із задоволенням, смачного вам!

Like this post? Please share to your friends:
Тільки у нас нове пізнавай
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.