Морква по-корейськи на зиму в банках



У корейській кухні можна знайти найрізноманітніші салати з овочів, які багаті вітамінами і мікроелементами. Їх можна не тільки вживати у свіжому вигляді, але і заготовлювати прозапас. Одним з таких популярних салатів є морква по-корейськи на зиму. Взагалі, морква належить до тих овочів, які входять до більшості салатів, закусок, соусів і маринадів, успішно заготовляється на зиму. Тому морква по-корейськи на зиму стане прикрасою до святкового столу в холодну пору року, і буде незамінною закускою, якщо ваші гості навідаються несподівано.

Щоб зберегти первинний смак страви, необхідно строго слідувати технології приготування і не міняти склад прянощів, зазначених у рецепті. Особливість приготування моркви по-корейськи на зиму в банках полягає в тому, що вона відмінно промаринується, після чого салат стане духмяний і смачний. Існує два варіанти приготування цієї страви: гострий і звичайний. Вибір того чи іншого способу залежить від уподобань господині і її близьких. Однак морква по-корейськи на зиму, рецепти якої відрізняються тільки складом спецій, може бути приготована і в обох варіантах. Сьогодні ми розповімо декілька варіантів, як закрити в банки натерту моркву і головне щоб це було дійсно смачно і швидко.

Морква по-корейськи гостра

Морква по-корейськи гостра

Для приготування гострого салату необхідно заздалегідь підготувати такі інгредієнти:

  • 5 кг стиглої соковитої моркви;
  • 300 г сухого часнику;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 30 мл міцного оцту 70%;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 15 г кухонної солі;
  • 4 чайних ложки цукру;
  • 2 столових ложки сушеної кінзи;
  • по 1 чайній ложці червоного і чорного меленого перцю.

Приготування не займає багато часу, тому навіть недосвідчена господиня цілком самостійно зможе впоратися з цим завданням. Моркву необхідно ретельно помити щіткою під проточною водою, очистити і натерти на спеціальній тертці, призначеній спеціально для приготування корейських салатів.

Натерту моркву змішати з цукром і сіллю, відставити на 20 хвилин, після чого додати туди ж чорний і червоний мелений перець. Морква повинна постояти ще стільки ж часу. Через 20 хвилин в моркву додати оцет і ретельно перемішати. Так вона повинна постояти ще півгодини.

Тим часом, на розігрітій рослинній олії потрібно обсмажити дрібно нарізану ріпчасту цибулю до золотистого кольору. Після смаження цибулю забрати, і в ту саму олію висипати сушену кінзу. Останню слід обсмажити протягом хвилини і додати в моркву. Туди ж через 20 хвилин відправити пропущений через прес часник.

Отриману масу ретельно перемішати, розкласти по сухих банках, попередньо простерилізованих, і відразу ж закатати. Така морква по-корейськи на зиму в банках повинна зберігатися тільки в прохолодному місці.

Морква по-корейськи звичайна

Морква по-корейськи звичайна

Така морква по-корейськи буде хороша і в якості закуски, і як салатик до повсякденної вечері. Для її приготування необхідно взяти 2 кг моркви, 3 головки ріпчастої цибулі, 2 головки часнику, упаковку приправи для цього салату. Рослинна олія знадобиться в обсязі 1 склянки. Для заливки потрібно взяти півлітра кип’яченої або бутильованої води, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. оцтової есенції, 4 ст. л. цукрового піску.

Послідовність приготування трохи відрізняється від попереднього рецепту, але від цього салат не втрачає своїх смакових і вітамінних якостей. Спочатку слід приготувати заливку. У глибоку миску вилити воду, додати цукор, сіль і оцет. Перемішати до повного розчинення і відставити убік.

Моркву помити, очистити і натерти на спеціально призначеній для цього тертці. У натерту масу потрібно вилити готову заливку, ретельно її перемішати і залишити на 3 години. Після цього в масу слід, через прес, вичавити часник, ще раз перемішати і зробити поглиблення в центрі. Туди потрібно висипати готову приправу з пакета. Очищену і дрібно нарізану цибулю потрібно обсмажити в розігрітій рослинній олії до золотистого відтінку і відразу ж вилити в центр маси, де вже знаходиться приправа.

Всю масу слід ретельно перемішати, після чого розкласти по невеликих заздалегідь простерилізованих банках, заповнивши їх по плічка. До верху долити отриманий сік. Банки слід герметично закрити. Така закрита на зиму морква по-корейськи повинна зберігатися тільки в прохолодному місці: у погребі чи в холодильнику.

Морква по-корейськи швидкого приготування

Морква по-корейськи швидкого приготування

Існує ще один рецепт корейської моркви, який можна вживати в їжу як взимку, так і через добу після приготування. Щоб його приготувати, слід очистити 1 кг стиглої моркви, 1 головку часнику і невеликий стручок пекучого червоного перцю.

Для салату знадобиться заправка, приготувати яку можливо з півлітра води, 4 ст.л. солі, 6-7 повних ложок цукру, 3-4 ст.л. яблучного оцту і 1 склянки рослинної олії. Заправку слід довести до кипіння і відставити.

Очищену і вимиту моркву натерти на спеціальній тертці, подрібнити очищені зубчики часнику і змішати їх з морквою. У попередньо підготовлені і простерилізовані банки покласти по невеликому шматочку червоного перцю, і покласти моркву з часником по плічка. У банки залити окріп на 10-15 хвилин, щоб овочі прогрілися. Злити воду, залити моркву гарячою заправкою і герметично закрити. Банки перевернути догори дном, і залишити до повного охолодження.

Кожна господиня може використовувати будь-який спосіб приготування салату на зиму з моркви по-корейськи, і дивувати ним своїх близьких і друзів.



Загрузка...


Схожі по темі:
Поділіться своїми думками
Для оформлення повідомлень Ви можете використовувати наступні теги:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Свіжі записи
Розумовий і фізичний розвиток дитини в 4 роки.
Як дізнатися що ти вагітна без тесту: симптоми, ознаки!
Як правильно обрізають і вкривають виноград на зиму?
Ідеї виробів своїми руками. Поради для жінок і чоловіків.
Які методи ефективні при лікуванні ячменю на оці? Традиційні та народні способи.
Тільки у нас нове пізнавай © 2017 ·  
Наверх