Приготування маслюків в домашніх умовах



Осінь пора збору грибів. У наших лісах росте безліч грибів, як їстівних, так і отруйних. Гриби дуже смачні і вельми корисні.

Головне знати, які потрібно збирати і як приготувати гриби маслята. У хвойних лісах перше місце за популярністю займають маслюки. Назвали їх так через маслянисті капелюшки. Збирати ці гриби можна з травня до глибокої осені і це приносить одне задоволення, адже де один маслюк там і кілька його братів. Маслюки можуть рости як в листяних лісах, так і в хвойних.

Як приготувати гриби маслята

Маслюки дуже корисні для організму. У них містяться: клітковина, амінокислоти, вуглеводи. Ці гриби багаті вітамінами: А, С, В2, В6, РР. Але для того щоб зберегти всі вітаміни і корисні речовини потрібно знати як правильно приготувати гриби.

Перед варінням гриби ретельно очищають і промивають під холодною водою. Свіжі гриби потрібно довести до кипіння в одній воді. Потім, варити маслюки від 30 до 35 хвилин в новій, підсоленій воді.

  • Енергетична цінність маслюків на 100 грам становить 19 ккал.
  • У маслюках містяться вітаміни: А, С, В, РР.
  • Маслюки необхідно вжити в їжу протягом доби після збору.
  • Тривалість засолювання маслюків — 45 хвилин.
  • Розрізняють близько 40 видів маслюків, найбільш відомі: маслюк звичайний, маслюк листяний, маслюк зернистий.

Маслюки можна маринувати, тушкувати, варити і смажити. Найбільш смачними вважаються солоні і мариновані молоді гриби.Приготування маслюків в домашніх умовах

Як почистити маслюки.

Першим ділом гриби необхідно підсушити, для цього візьміть плоску ємність (кухонний піднос, деко від духовки) і перекладіть на неї гриби. Поставте на місце, що добре обігрівається, можна на вулицю, під сонячні промені, і залиште сушитися приблизно на 40 хвилин. Після цього можна забирати гриби, потім зняти з кожного шкірку з капелюшка і промити в холодній воді. Після чищення грибів відразу ж необхідно вимити руки.

Приготування маслюків в домашніх умовах

Грибна закуска з маслюків.

Для приготування грибної закуски нам знадобляться наступні види грибів: печериці, білі гриби, моховики і маслюки. Очистіть їх і промийте під холодною водою. Перекладіть в каструлю з підсоленою водою і варіть до приготування. Потім, викладіть готові зварені гриби в ємність і наріжте кожен гриб на дощечці невеликими шматочками. Перекладіть в миску або салатницю.

Порубайте дрібно зелень (петрушку, кріп) і викладіть зверху на гриби. Поперчіть, полийте олією і оцтом, додайте лимонний сік і нарізану зелену цибулю. Грибна закуска готова.

Приготування маслюків в домашніх умовах

Рецепт маринованих маслюків.

Для маринування маслюків використовують тільки міцні, здорові, без червивих ямок та інших потемнінь гриби. Для того щоб замаринувати гриби маслюки, нам буде потрібно:

  • Гриби маслюки — 1-1,5 кг
  • Вода — 1 літр
  • Оцтова кислота 70% — 3 чайні ложки
  • Цукор — 4 чайні ложки
  • Сіль — 2 столові ложки
  • Гвоздика — 3 штуки
  • Лавровий лист — 3 штуки
  • Перець горошком — 6 штук
  • Кориця — 3 шматочки

Приготування маслюків в домашніх умовах

Маринування маслюків.

Гриби очистити від бруду та іншого лісового сміття, перемістити в чашу з водою і ретельно промити. Набираємо емальовану каструлю води, додаємо трохи оцту і солі для отримання слабкого розчину, ставимо на вогонь, додаємо гриби і доводимо воду до кипіння. Знімаємо піну ложкою. Найкраще готувати кожен гриб окремо, так як гриби за своїми розмірами відрізняються, і для кожного маслюка існує свій час варіння. Коли гриби осядуть на дно каструлі, значить, вони готові. Дістаємо їх з каструлі і перекладаємо в друшляк. Дайте трохи часу, щоб стекла зайва вода. Після цього, гриби необхідно остудити і розкласти по заздалегідь приготованих баночках.

Приготування маслюків в домашніх умовах

Приготування маринаду.

Каструлю з водою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Викладаємо в киплячу воду цукор, сіль, спеції і все кип’ятимо, після чого вливаємо оцтову кислоту і даємо охолонути. Отриманим маринадом заливаємо гриби в банках. Щоб уникнути утворення цвілі, гриби повинні бути повністю покриті маринадом.

Зверху вливаємо трохи рослинного масла і закриваємо кришкою.



Загрузка...


Предыдущая статья: Следующая статья:
Схожі по темі:
Обговорення: 3 комментария
  1. Солнышко:

    В другом рецепте салата маслята соседствуют с крабовыми палочками или мясом краба, репчатым луком и яичными желтками. Соотношение продуктов в таких салатах подбирается по вкусу, но основным и доминирующим элементом в салате должны быть грибы.

  2. sidoksa2014:

    3-4 зубчика чеснока, нарезанных дольками, и маслята переложить в стерилизованные банки.

  3. tenpateach:

    Перемешиваем, пробуем на соль и добавляем, если надо. Еще пар минут держим блюдо на огне, чтобы грибы «подружились» с приправами, и готово.

Поділіться своїми думками
Для оформлення повідомлень Ви можете використовувати наступні теги:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Свіжі записи
Розумовий і фізичний розвиток дитини в 4 роки.
Як дізнатися що ти вагітна без тесту: симптоми, ознаки!
Як правильно обрізають і вкривають виноград на зиму?
Ідеї виробів своїми руками. Поради для жінок і чоловіків.
Які методи ефективні при лікуванні ячменю на оці? Традиційні та народні способи.
Тільки у нас нове пізнавай © 2017 ·  
Наверх