Рецепт дерунів з фаршем

Деруни – широко відома народна страва з картоплі. Готувати їх вміють практично всі, але іноді трапляються рецепти, які приємно дивують.

Ці деруни з м’ясом виходять товстенькими, рум’яними, з хрусткою підсмаженою картопляною скоринкою, соковитою і гострою м’ясною начинкою.

Простий рецепт смачних дерунів з фаршем

СКЛАДОВІ:

  • 250 г м’ясного фаршу.
  • 6 середніх картоплин.
  • 4 яйця.
  • 1/2 цибулини.
  • рослинна олія для смаження.
  • сіль і перець за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Дрібно наріжте цибулю, змішайте з фаршем і одним яйцем. Додайте сіль і перець за смаком.
  2. Натріть на дрібній тертці картоплю і гарненько її промийте під проточною водою. Якщо картопля з високим вмістом крохмалю, то промивати її доведеться довше, щоб весь крохмаль вийшов. Відіжміть натерту картоплю руками і перекладіть в миску. Крохмаль нам зовсім не потрібний, тому що саме він, вступаючи в реакцію з киснем, надає темний колір картопляним пляцкам.
  3. У віджату картоплю додайте сіль, яйця, що залишилися і перекладіть в друшляк, щоб лишній сік вільно стікав. І ніякої муки!
  4. Викладіть ложкою трохи (тоненьким шаром) картопляної маси на розігріту з олією сковороду. Зверху покладіть трохи фаршу, розподіліть його рівномірно по картоплі і накрийте картопляною масою так, щоб фарш був повністю прикритий. Шари картоплі і м’яса не повинні бути занадто товстими.
  5. Обсмажуйте на середньому вогні з двох сторін. Коли перевернете деруни на іншу сторону, накрийте сковороду кришкою. Таким чином деруни добре пропечуться всередині і не підгорять зовні. До речі, для тих, хто не вживає смажену їжу, підкажемо, що деруни можна запікати в духовці. Виходить не менш смачна і цілком дієтична страва.
  6. Скоринка у дерунів виходить хрустка, дуже смачна, а всередині вони білі, просочені м’ясним соком і дуже ароматні.
  7. Тепер ви знаєте рецепт найсмачніших дерунів з фаршем. Смачного!

Рецептів приготування дерунів існує безліч, але їхня суть в принципі не змінюється. Вони відрізняються тільки начинкою.

Деруни можна готувати з грибами, капустою, кабачками, салом, ковбасою, сиром, рибою, м’ясним фаршем і багатьма іншими компонентами. І кожен раз виходить дуже смачна і ситна страва, яку прийнято подавати з домашньою сметаною і дрібно нарізаною зеленню.

Якщо Вам сподобалась стаття? Будь ласка, поділіться зі своїми друзями:


Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.