Рецепт желе із заморожених ягід

Заморожені ягоди відмінно підходять для приготування різноманітних желе: з міцними цілими ягодами, з м’якими ягодами, з видавленого соку з водою або з ягідного компоту.

Желе з заморожених ягід може бути приготовлене з желатином або з агаром. Нам більше подобається з агаром, але висвітлимо обидва варіанти. З чорниці буде желе желатинове, а з обліпихи – на агарі.

Желе із заморожених ягід

Желе із заморожених ягід на желатині і агарі

У списку інгредієнтів наведені співвідношення орієнтовні, тобто потрібно буде обов’язково подивитися на інструкції желатину та агару. Кількість цукру додавайте в залежності від того, кислі або солодкі ягоди будуть використовуватися.

Підготуйте продукти за списком.

Желе з желатином (інгредієнти):

  • ягоди заморожені – 1 склянка.
  • вода для желатину – 0,5 склянки.
  • вода для ягід – 1,5-2 склянки.
  • желатин – 20 грам.
  • цукор – 2-3 ст.л. (за смаком).

Желе з агаром (інгредієнти):

  • ягоди заморожені – 1 склянка
  • агар – 2 ч.л.
  • вода холодна для агару – 100 мл
  • вода для ягід – 300 мл
  • цукор – 2-3 ст.л. (за смаком)

Приготування на желатині

  1. Куплені ягоди потрібно промити і трохи обсушити, а якщо ягоди заготовляли самі особисто, то робіть на ваш розсуд.
  2. Підготуйте желатин так, як написано на упаковці або орієнтуйтеся на наші співвідношення.
  3. Спочатку його потрібно замочити в холодній воді, а потім нагрівати при постійному помішуванні на водяній бані.
  4. Власники мультиварок можуть встановити режим “Мультиповар 60 градусів” і розчинити желатин при конкретній температурі.
  5. Непогано виходить, якщо нагріти желатинову масу в мікрохвильовці, потрібно циклічно 2-3 рази по півхвилини нагрівати масу при потужності 300-450, кожен раз перемішуючи.
  6. Чорницю (або інші тверді ягоди) роздушіть і перемішайте з солодкою водою, потім процідіть.
  7. Щоб в желе не було дрібного насіння, проціджуйте через кілька шарів марлі. Частину ягід можна залишити цілими, нехай прикрашають желе.
  8. Отриманий морс перемішайте з підготовленою желатиновою масою.
  9. Розлийте по формочках і помістіть в холодильник.

Приготування на агарі

  1. Обліпиху або інші ягоди зваріть у воді з цукром, тобто доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
  2. Потім ягоди роздушіть і цей компот процідіть.
  3. Порошок агару спочатку розчиніть в холодній воді.
  4. Потім при помішуванні доведіть до кипіння і проваріть на слабкому вогні півхвилини, щоб проявилися його желюючі властивості.
  5. З’єднайте агарову масу з гарячим ягідним компотом, перемішайте і розлийте по формах. Желе з агару застигає навіть в теплі, але краще тримати його до подачі в холодильнику.

Желе з заморожених ягід готове.

Смачного!

Якщо Вам сподобалась стаття? Будь ласка, поділіться зі своїми друзями:


Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.