Швидкі і недорогі страви на вечерю



Після закінчення важкого робочого дня, повернувшись втомленими додому, досить часто ми ставимо собі запитання: що приготувати на вечерю швидко і недорого? Але не дивлячись на те, що для приготування вечері немає сил, ми все ж хочемо приємно порадувати своїх рідних смачною і корисною вечерею, але разом з тим не витрачати на це багато часу.

Ви, звичайно, можете придбати в будь-якому магазині напівфабрикати і приготувати їх удома на вечерю, або просто пожувати бутерброди з сиром чи ковбасою — це ж швидко.

Але ви повинні погодитися з тим, що це зовсім не ваш метод! Тільки смачні страви, приготовані в домашніх умовах зі свіжих продуктів, зможуть зібрати за одним столом всіх ваших рідних. Ви не тільки будете насолоджуватися смаком страв, але й обговорите, що ж цікавого відбулося за весь день. До того ж, харчуючись напівфабрикатами, ви швидко зіпсуєте своє здоров’я і фігуру …

Вам потрібно лише підібрати відповідні рецепти страв, щоб приготувати дійсно смачну вечерю і зробити це дуже швидко і недорого.

Отже! Що приготувати на вечерю швидко і недорого? Смачні і дуже корисні рецепти від нашого сайту!

Риба запечена в духовці

Риба запечена в духовці

Запечена в духовці риба — це смачне, легке і корисне блюдо, яке підійде і для святкової, і для повсякденної вечері. Готувати таким чином рибу можна як в «гордій самоті», доповнюючи її лише приправами — зеленню, соком лимона, спеціями, так і з іншими продуктами — рисом, грибами, картоплею і т.д. Безумовно, найбільш корисним і легким варіантом доповнення риби, як і у випадку з м’ясом, будуть овочі, тому саме про таку страву — рибу з овочами, і піде мова в нашому рецепті.

Вважається, що особливо смачними в запеченому вигляді виходять наступні види риби: палтус, форель, окунь, скумбрія, масляна риба, короп, тріска, форель, карась, сардина.

За цим рецептом риба готується на овочевій подушці, що захищає її від пересушування, а овочам дає просочитися рибними соками, що робить страву дуже смачною.

Приготувати таким чином можна будь-яку рибу на ваш смак.

Інгредієнти:

  • 720 г риби (4 філе)
  • 60 мл оливкової олії
  • 3 помідори
  • по 2 невеликих кабачки і червоні цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 склянки маслин
  • 1/3 пучка петрушки
  • по 1 ст.л. діжонськой гірчиці і соку лимона
  • перець, сіль

Приготування:

  1. Промити філе риби і видалити з нього кісточки, обсушити паперовим рушником, натерти сіллю і перцем, змастити олією.
  2. Очистити і дрібним кубиком нарізати цибулю, помідори і кабачок, поперчити овочі і посолити, полити оливковою олією і перемішати.
  3. Викласти овочі у форму для запікання, зверху укласти філе риби, поставити в нагріту до 180 градусів духовку і запікати 25-30хв до готовності.
  4. Для соусу перемішати подрібнений часник з оливковою олією, яка залишилася, подрібненими маслинами і гірчицею.
  5. Подавати запечену в духовці рибу на подушці з овочів, полити приготованим гірчичним соусом і посипати петрушкою.

Аналогічним чином можна запекти рибу з овочами в рукаві або пакеті для запікання.

Смачного!

Суп-пюре з цвітної капусти

Суп-пюре з цвітної капусти

Овочі корисні, але підходять не всім. З причини різних захворювань ті чи інші овочі можна їсти не кожній людині. У цьому зв’язку цвітна капуста унікальна — її можна їсти всім без винятку. У неї немає протипоказань. І дітям, і дорослим регулярно вживати цвітну капусту рекомендують лікарі та дієтологи, у тому числі при хворобах ШКТ і зайвій вазі.

У цвітній капусті міститься ніжна клітковина, яка дуже легко засвоюється.

Одна з кращих страв, найбільш корисних і смачних, які можна приготувати з цвітної капусти — це суп-пюре. Такий супчик має ніжний смак і виходить дуже апетитним.

Інгредієнти:

  • 700 мл води
  • 400 г цвітної капусти
  • 150 мл вершків 22%
  • 100 г плавленого сиру
  • по 2 моркви та картоплі
  • петрушка
  • суміш перців
  • сіль

Приготування:

  1. Промити капусту і розібрати на суцвіття , помити й очистити моркву і картоплю, нарізати невеликими шматочками, викласти в каструлю, влити воду, довести до кипіння, проварити до готовності картоплю на середньому вогні.
  2. На великій тертці потерти плавлений сир, попередньо витримавши його в морозильній камері.
  3. Покласти сир в каструлю до зварених овочей, перемішати, потім зняти з вогню, вилити суп в глибоку ємність і блендером зробити пюре, потім перелити назад в каструлю, знову поставити на вогонь і влити вершки.
  4. Поперчити і посолити суп за смаком, довести до кипіння на середньому вогні і відразу зняти з плити.
  5. Перед подачею дати супу настоятися 5-10хв і, розливши його по тарілках, посипати петрушкою.

Смачного!

Тушкована капуста з куркою

Тушкована капуста з куркою

Капуста — овоч некалорійний, а куряче м’ясо відоме своїми дієтичними властивостями в порівнянні з іншими продуктами, головна складова якого — тваринний білок. Страва, про приготування якої піде мова, не смажиться, а гаситься — такий спосіб готування відомий також як дієтичний. Ось і виходить, що тушкована капуста з куркою — страва легка, хоча і ситна. Так що її дуже добре включати в повсякденний раціон, особливо, якщо згадати ще й користь продуктів які входять до неї.

Отже, давайте подивимося як готується смачна тушкована капуста з куркою.

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти
  • 500 г курки
  • 2-3 ст.л. томатної пасти
  • рослинна олія для смаження
  • перець, сіль

Приготування:

  1. Курку нарізати шматочками 3-4см.
  2. Тонкою соломкою нашаткувати капусту.
  3. У глибоку сковорідку з товстим дном налити олію, розігріти, викласти курку і згасити її на сильному вогні, активно помішуючи 4-5хв, додати капусту, все перемішати.
  4. Гасити капусту з куркою під кришкою близько 20хв, вливши в сковорідку трохи води, додати томатну пасту, поперчити і посолити, перемішати все і тушкувати ще 20хв.

Щоб страва вийшла більш дієтичною, можна використовувати курячу грудинку без шкіри, і не обсмажувати курку перед додаванням капусти, а згасити з водою або відразу класти в сковорідку разом з капустою.

Смачного!

Друзі, а які блюда на вечерю швидко і недорого готуєте ви для своєї родини? Яким віддаєте перевагу? Поділіться в коментарях своїми улюбленими варіантами приготування блюд на вечерю швидко і недорого .



Загрузка...


Схожі по темі:
Поділіться своїми думками
Для оформлення повідомлень Ви можете використовувати наступні теги:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Свіжі записи
Розумовий і фізичний розвиток дитини в 4 роки.
Як дізнатися що ти вагітна без тесту: симптоми, ознаки!
Як правильно обрізають і вкривають виноград на зиму?
Ідеї виробів своїми руками. Поради для жінок і чоловіків.
Які методи ефективні при лікуванні ячменю на оці? Традиційні та народні способи.
Тільки у нас нове пізнавай © 2017 ·  
Наверх