Як маринувати маслюки в домашніх умовах



Що може бути смачніше маринованих грибочків, приготованих в домашніх умовах?! Мариновані грибочки стануть відмінною закускою, можуть послужити смачненьким інгредієнтом до салатику або стати смачнющою начинкою для домашньої піци. Сьогодні ми з вами дізнаємося як маринувати маслюки в домашніх умовах.

Маслюки є одним з найбільш підходящих для маринування сортом грибів. Щоб продукт вийшов смачним, потрібно правильно їх підготувати до основного процесу. Видаливши зайвий бруд і листя з грибочків, їх необхідно ретельно промити. Після цього дуже відповідальний етап — видалення плівочки з грибних капелюшків, але якщо ним знехтувати, мариновані маслюки будуть трішки гірчити. Щоб плівка легко відділилася, зовсім не обов’язково гриби обшпарювати окропом, для цього достатньо кінчиком ножа підчепити її і потягнути. Для маринування краще брати маленькі за розміром грибочки і готувати їх не подрібнюючи, якщо ж подібних не вдасться знайти, то не катастрофа, адже ви завжди зможете порізати їх на шматочки потрібного розміру.

В даний час існує багато рецептів маринування маслюків, деякі з них схожі зі способом маринування печериць, інші унікальні. Ми вирішили запропонувати вашій увазі найсмачніші.

як маринувати маслюки

Мариновані маслюки: класичний рецепт

Вам потрібно:

  • Маслюки — 5 кг,
  • Вода — 1,5 літра,
  • Сіль — 4 столових ложки з гіркою,
  • Цукор — 2 чайні ложки,
  • Олія — 1 столова ложка,
  • Оцет 9% — 120 мл,
  • Лавровий лист — 7 штук,
  • Гвоздика — 5 штук,
  • Перець духмяний — 10 горошинок.

Спосіб приготування:

1. Підготовлені грибочки заливаємо водою, кладемо цілу очищену цибулину і варимо протягом 20 хвилин на сильному вогні.

2. Відкидаємо відварені маслюки на друшляк. Цибулину викидаємо.

Поки з грибочків стікає зайва рідина, ми займемося приготуванням маринаду.

3. У воду кладемо зазначені в списку інгредієнтів спеції, в тому числі сіль і цукор, а також оцет і рослинну олію.

4. Ставимо каструльку з маринадом на вогонь і доводимо до кипіння.

5. У киплячу воду кладемо маслюки і варимо протягом чверті години на малому вогні.

6. Розкладаємо готові мариновані маслюки по заздалегідь стерилізованих банках, закриваємо металевими кришками і прибираємо в прохолодне місце.

як маринувати маслюки

Маслюки, мариновані в часниково-гірчичному маринаді

Вам потрібно:

  • Маслюки — 5 кг,
  • Цукор — 3 столові ложки,
  • Сіль — 4 столові ложки,
  • Оцет 9% — 100 мл,
  • Зерна гірчиці — 4 столових ложки,
  • Часник — 3-4 головки,
  • Перець духмяний — 25 горошин,
  • Лавровий лист — 10 штук,
  • Вода — 5 літрів.

Спосіб приготування:

1. У каструлю наливаємо 3 літри води і поміщаємо в неї підготовлені для маринування маслюки.

2. Ставимо на вогонь і варимо протягом чверті години.

3. Зливаємо воду через сито.

Після цього слід приступити до приготування маринаду.

4. Беремо невикористані 2 літри води і кладемо в них зазначені в списку інгредієнтів спеції, не забуваємо про сіль, цукор і оцет.

5. Ставимо каструлю з маринадом на вогонь і доводимо до кипіння.

6. У киплячий маринад кладемо відварені маслюки і варимо на середньому вогні ще приблизно 20 хвилин.

7. Гарячі мариновані маслюки розкладаємо по стерилізованих скляних баночках. Наповнені грибочками банки потрібно ще раз простерилізувати хвилин 10, після чого закрутити металевими кришками. Зберігаємо грибочки в прохолодному темному місці.

як маринувати маслюки

Мариновані маслюки по-корейськи

Вам потрібно:

  • Маслюки — 1 кг,
  • Приправа по-корейськи — 1 упаковка,
  • Олія рослинна рафінована — 1 склянка,
  • Цукор — 2 чайних ложки,
  • Часник — 5 зубчиків,
  • Оцет 9% — 1 столова ложка,
  • Сіль — 1 чайна ложка,
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука,
  • Солодка червона паприка мелена — 1 чайна ложка,
  • Гостра червона паприка мелена — за бажанням.

Спосіб приготування:

1. Підготовлені маслюки заливаємо водою, трохи підсолюємо і варимо на середньому вогні півгодини.

2. Відкидаємо на друшляк.

3. Цибулю чистимо, ріжемо кубиками.

4. Рослинну олію розігріваємо на сковороді.

5. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

6. У склянці кип’яченої води розчиняємо всі зазначені в списку інгредієнтів спеції, в тому числі оцет, сіль і цукор.

7. Маслюки заливаємо маринадом, кладемо обсмажену цибулю, дрібно порубаний часник. Добре перемішуємо.

Приготовані за цим рецептом мариновані маслюки готові до вживання вже через добу. Якщо ж ви хочете приготувати таким чином грибочки на зиму, то пропустіть етап додавання обсмаженої цибулі в гриби, а готові мариновані маслюки розкладіть по стерилізованих банках і закрийте їх кришками. Обсмажену цибулю ж додайте перед безпосереднім вживанням.

як маринувати маслюки

Маринуємо маслюки по-швидкому

Вам потрібно:

  • Маслюки — 700 грамів,
  • Вода — 600 мл,
  • Сіль — 1 столова ложка,
  • Оцтова есенція — 1 чайна ложка,
  • Коріандр — 0,5 чайної ложки,
  • Гвоздика — 3 штуки,
  • Перець чорний запашний — 3 горошини,
  • Лавровий лист — 2-3 штуки.

Спосіб приготування:

1. У киплячу воду кладемо підготовлені гриби. Солимо.

2. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо протягом 20 хвилин, не забуваючи періодично прибирати піну.

3. На дно стерилізованої банки кладемо спеції, в тому числі лавровий лист.

4. Відварені грибочки за допомогою шумівки, щоб дати можливість зайвій воді стекти, перекладаємо в банку.

5. Додаємо оцтову есенцію. Заливаємо процідженим грибним бульйоном.

6. Накриваємо банку металевою кришкою і стерилізуємо в киплячій воді протягом півгодини.

7. Закриваємо банку, даємо охолонути і прибираємо в прохолодне місце.

як маринувати маслюки

Маслюки, мариновані в східному маринаді

Вам потрібно:

  • Маслюки — 2 кг,
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука,
  • Часник — 5 зубчиків,
  • Зелена цибуля — кілька пагонів,
  • Корінь імбиру подрібнений — 2 столові ложки,
  • Перець чилі — 1 штука,
  • Гвоздика — 2 штуки,
  • Кардамон — 2 штуки,
  • Лавровий лист- 2 штуки,
  • Винний оцет — 1 склянка,
  • Лимонний сік — 2 столові ложки,
  • Кунжутне масло — 1 столова ложка.

Спосіб приготування:

1. Наливаємо в каструлю 2 літри води.

2. Цибулю ріжемо кільцями, відправляємо в каструлю.

3. Часник рубаємо на шматочки середнього розміру, додаємо в каструлю.

4. Зелену цибулю дрібно рубаємо і додаємо до решти інгредієнтів.

5. Кладемо невикористані спеції в каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо ще пару хвилин.

6. Додаємо винний оцет і лимонний сік. Добре перемішуємо.

7. Підготовлені маслюки кладемо в маринад. Варимо протягом чверті години.

8. Знімаємо каструлю з вогню.

9. Додаємо в грибочки кунжутну олію. Ретельно перемішуємо.

10. Розкладаємо цю смакоту по чистих, злегка підігрітих скляних банках. Стежимо, щоб грибочки були повністю залиті маринадом.

11. Після того, як мариновані грибочки охолонуть, щільно закриваємо баночки кришками і відправляємо їх в холодильник.

як маринувати маслюки

Ми представили вашій увазі лише 5 способів маринування грибочків, їх же існує величезна кількість. Деякі рецепти чимось схожі між собою, деякі є абсолютно унікальними. За яким рецептом маринувати маслюки в домашніх умовах, вирішувати повинні тільки ви.

Дорогі відвідувачі нашого сайту, ми будемо безмежно вдячні, якщо в коментарях до цієї статті ви поділитеся своїми рецептами маринування маслюків, повідомите секрети, знайомі тільки вам, щодо того, як зробити мариновані грибочки ще смачнішими, ще кориснішими.



Загрузка...


Схожі по темі:
Поділіться своїми думками
Для оформлення повідомлень Ви можете використовувати наступні теги:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Свіжі записи
Розумовий і фізичний розвиток дитини в 4 роки.
Як дізнатися що ти вагітна без тесту: симптоми, ознаки!
Як правильно обрізають і вкривають виноград на зиму?
Ідеї виробів своїми руками. Поради для жінок і чоловіків.
Які методи ефективні при лікуванні ячменю на оці? Традиційні та народні способи.
Тільки у нас нове пізнавай © 2017 ·  
Наверх