Як приготувати парові котлети в мультиварці

Дієтичні страви завжди асоціюються у нас з труднощами і спеціальною технікою. Насправді, для того щоб приготувати справжні котлети на пару в мультиварці, не потрібно особливих навичок.

Їжа, яку готують таким способом, зберігає всі корисні властивості, але при цьому не обтяжує шлунок і не містить багато олії. Це і є основною причиною, чому дієтологи останнім часом все частіше радять нам вживати їжу, приготовану на пару.

Всупереч поширеній негативній думці, парові котлети дуже смачні, і в цьому плані нітрохи не гірші за ті, що готуються традиційним способом.

Їх можуть їсти навіть маленькі діти, тому що такі котлети легко приймаються організмом і не викликають проблем з травленням.

Більшість сучасних мультиварок надають можливість готувати на пару. На весь процес у вас піде не більше години, і при цьому не потрібно турбуватися про те, що їжа може підгоріти та спровокувати пожежу або зіпсуватися. Готуючи котлети таким способом, ви зможете частіше вносити їх в свій раціон, збагативши його легко засвоюваними білками в потрібній кількості.

Котлети на пару в мультиварці

Складові:

  • Фарш м’ясний (яловичий або свинячий) – 500 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Хліб – 2 скибочки
  • Картопля – 1 шт.
  • Соняшникова олія для змащування форми
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Очищаємо картоплю і цибулю. Картоплю пропускаємо через середню терку, а цибулю ріжемо на дрібні шматочки. Якщо є така можливість, подрібнюємо її за допомогою комбайна або блендера.
  2. В невеличку чашку наливаємо трохи води, викладаємо всередину хліб. Через хвилину можна перевернути скибочки.
  3. Фарш розморожуємо і поміщаємо в миску. У масу додаємо розбиті яйця. Кладемо цибулю, картоплю і розмочений хліб. Ретельно все перемішуємо. Додаємо сіль і спеції. Залишаємо все на 15 хв.
Ще по темі:
Рецепт котлет з фаршу без яєць і борошна

  1. Форму для приготування на пару змащуємо олією.
  2. Вручну робимо котлети середньої величини і розкладаємо їх в паровому контейнері, дотримуючись відстані не менше, ніж 2-3 см. Щоб фарш не сильно приставав до рук, час від часу змочуємо руки в холодній воді.
  3. На дно чаші мультиварки наливаємо воду. Вибираємо програму «Пар» і закриваємо кришку. Час приготування – 30 хв.
  4. Після звукового сигналу насолоджуємося нашими котлетами на пару в мультиварці. Вийшло дуже смачно, і що найголовніше – корисно! Їх можна подавати, наприклад, з рисом або макаронами.

Смачного!

Like this post? Please share to your friends:
Тільки у нас нове пізнавай
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.