Як варити неочищені заморожені креветки

Креветки – корисний морепродукт, багатий на білок, протеїн, кальцій, цинк, велику кількість йоду. Продукт буде корисний у будь-якому віці і для будь-якої статі: дітям необхідний для росту, зміцнення кісток і розумового розвитку; дорослим корисний для імунітету, жіночого та чоловічого здоров’я, діючи як легкий афродизіак.

Як варити заморожені креветки, щоб вони вийшли ніжними, смачними, ароматними, і найголовніше – корисними, дізнаєтеся нижче.

Як варити заморожені креветки

  1. Пачку креветок висипаємо в каструлю. Важливо, щоб на тушках не було заледенілих шматочків.
  2. Промиваємо під холодною водою.
  3. В окремій каструлі кип’ятимо 2 літри води, солимо і додаємо спеції.
  4. Як тільки закипить вода, висипаємо морепродукт, перемішуємо і залишаємо під кришкою закипати.
  5. Після цього варимо 1,5-2 хвилини і зливаємо воду.
  6. Страва готова. Можна подавати з різними соусами, або додавати в салат.

Важливо! Розморожувати рекомендується поступово – спочатку в холодильнику, а після цього при кімнатній температурі для максимального збереження вітамінів і мікроелементів.

Скільки за часом варити

Шкода від недоварених креветок зрозуміла – сирий морепродукт може в кращому випадку викликати банальний розлад шлунку, в гіршому – серйозне отруєння.

Але і перетримувати продукт також не варто: крім руйнування корисних вітамінів псуються смакові якості продукту, м’ясо стає жорстким і менш насиченим.

Скільки варити креветки:

  • Рекомендований час варіння звичайних креветок – 2 хвилини після закипання.
  • Тигрові відварюють 7 хвилин.
  • Королівським знадобиться 10 хвилин після початку кипіння води.

Правильно відварені морепродукти мають насичений смак і апетитний аромат. На запах, і колір істотно впливає кількість солі і прянощів, з якими продукт вариться. Можна, звичайно, відварити без добавок, але смак вийде досить прісним.

Морепродукти погано вбирають в себе сіль, тому її потрібно класти побільше. Для збагачення смакових якостей використовують лавровий лист, різні сорти перцю горошком, свіжу зелень та ін.

З розрахунку на 2 л води беруть продукти в такій кількості:

  • 400 гр. заморожених креветок.
  • 50 гр. солі для очищених морепродуктів і 90 гр. для неочищених.
  • 100 гр. свіжої петрушки або кропу.
  • 2 лаврові листки.
  • 15 горошин чорного перцю.
  • 5 горошин запашного перцю.

З перерахованих вище добавок до морепродуктів обов’язкова сіль, а решту продуктів можна додавати за бажанням і в різних комбінаціях.

Як смачно приготувати королівські креветки

Королівські креветки вийдуть дуже смачними, якщо їх приготувати в часниково-соєвому соусі:

  • 10 креветок, заздалегідь очищених від панцира і нутрощів.
  • 2 ч. л. соєвого соусу.
  • 1 ст. л. солі.
  • 2 сухих кореня коріандру.
  • 1 ч. л. устричного соусу (не обов’язково).
  • 1 ст. л. давленного часнику.
  • 1 ст. л. подрібнених зелених паростків цибулі.
  • 1⁄4 ч. л. меленого чорного перцю.
  • 1 ч. л. часникового соусу.

Як правильно і смачно приготувати креветки:

  1. Спочатку готуємо м’ясо креветок – заздалегідь очищаємо від панцира і кишечника, але залишаємо голову.
  2. Розрізаємо уздовж, щоб тулуб розкрився віялом.
  3. Ставимо кип’ятити воду з сіллю, а коли закипить – опускаємо в неї головний інгредієнт.
  4. Вода перестане кипіти, потрібно почекати нового закипання і засікти 10 хвилин.

Поки варяться морепродукти, готуємо соус.

Це дуже просто зробити:

  1. Корінь коріандру подрібнюємо за допомогою кавомолки або іншим зручним способом
  2. Змішуємо часникову масу з коріандром, перцем і попередньо заготовленими соусами.

До кінця приготування соусу будуть готові і морепродукти. Викладаємо їх на блюдо, зверху на кожну тушку кладемо трохи готового соусу. Нарізані паростки цибулі посипаємо для оформлення. Смачні королівські креветки готові!

Класичний спосіб варіння неочищених креветок для салату

Так як в даному варіанті креветки будуть виступати в ролі одного з інгредієнтів для складної страви, їм не потрібно багато прянощів. У складі салату м’ясо морепродуктів насититься смаком інших продуктів, що зробить його більш пікантним.

Тому для відварювання буде достатньо використовувати наступний список складових:

  • 450 гр. маленьких неочищених креветок.
  • 1,5 л води.
  • 1 ст. л. солі.
  • 1 лавровий листок.

Приготування:

  1. Сіль розводимо у воді і ставимо на вогонь.
  2. Миємо креветки в друшляку під проточною водою.
  3. Коли розсіл закипить, кладемо лавровий листок і проварюємо 3-4 хвилини, щоб розсіл забрав аромат прянощів.
  4. Після цього додаємо морепродукти і варимо 2-3 хвилини.
  5. Дістаємо шумівкою і залишаємо остигати хвилин на 10.
  6. За цей час з них стікає зайва рідина після варіння.
  7. Креветки почистити від панцира і додати в салат.

Кілька тушок можна залишити для прикраси страви.

В пряному розсолі

Такий варіант допоможе швидко приготувати смачну закуску, яку відразу ж можна подавати до столу. Підійде як самостійна страва до алкогольних напоїв або для прикраси тарталеток.

  • 300 гр. очищених середніх креветок.
  • 1 л води.
  • 150 гр. кропу.
  • 1 лавровий листок.
  • 1 ст. л. солі.
  • 4 запашних горошини перцю.

Приготування:

  1. Креветки промити у звичайній воді.
  2. У воду для варіння додаємо сіль, перець і лавровий листок, ставимо кип’ятити.
  3. Поки готується розсіл, миємо зелень, промокаємо її рушником і як можна дрібніше нарізаємо.
  4. До цього часу розсіл вже повинен закипіти. У нього одночасно додаємо креветки і зелень, перемішуємо, чекаємо закипання і засікаємо 5 хвилин.
  5. Після цього дістаємо шумівкою на тарілку разом із зеленню. Кріп надає цікавого аромату морепродуктам, та й для подачі до столу виглядає як оформлення готової страви.

Варимо варено-заморожені неочищені креветки в пивному розсолі

Незвичайний спосіб варіння морепродуктів – з додаванням пива:

  • заморожені неочищені креветки – 750 гр.
  • вода – 3 л.
  • лавровий листок – 2 шт.
  • запашний перець – 2 шт.
  • чорний перець горошком- 4 шт.
  • сіль – 2 ст. л.
  • пиво – 300 мл.

Приготувати креветки наступним чином:

  1. Закип’ятити воду, додати сіль і спеції, проварити ще 2-3 хвилини, щоб розсіл наситився смаком спецій.
  2. Після цього покласти морепродукти і почекати, поки закиплять.
  3. Як тільки почне кипіти, засікти час і готувати в залежності від виду креветок.
  4. Після цього зібрати шумівкою, залишити на 15 хвилин охолонути і почистити від панцира, голів і нутрощів.
  5. Подавати з соусами.

Закуска відмінно поєднується з вершковим, часниковим, томатним, сметанним і сирним соусами.

На замітку. Щоб креветки легко чистилися, відразу після варіння їх потрібно обдати крижаною водою. Тоді панцир буде дуже легко відділятися від м’яса.

Як і скільки варити в мультиварці на пару

Креветки, приготовані на пару, краще зберігають соковитість і вітаміни:

500 гр. очищених креветок.

1,5 ст. л. солі.

2 ч. л. меленого перцю.

Приготування:

  1. Морепродукти розморозити і добре промити від піску через друшляк.
  2. Дати зайвій рідині стекти.
  3. Покласти головний інгредієнт в чашу мультиварки, додати сіль, перець і перемішати.
  4. Закрити кришку і включити прилад на режим “Випічка” на 20 хвилин.

Важливо! Для приготування страви не потрібно додавати воду.

Приготовлені таким способом креветки добре підходять для подальшого використання в салатах і закусках. Якщо планується подача креветок в якості закусок, збризніть їх соком лимона і присипте свіжим рубаним кропом.

Якщо Вам сподобалась стаття? Будь ласка, поділіться зі своїми друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.