Як зберігати чорнослив, щоб він не псувався і не втрачав корисних якостей



Чорносливом називаються висушені без кісточок сливи. Для його виготовлення використовуються тільки добре стиглі, соковиті і м’ясисті плоди, при сушінні в ньому залишаються практично ті ж корисні речовини, що і в свіжому фрукті. Багатьом відомо, як зберігати сушені сливи правильно, щоб вони не псувалися як можна довше. Ми ж, в свою чергу, розповімо свій варіант зберігання чорносливу в домашніх умовах.

Як зберігати чорнослив

Чорнослив корисний для здоров’я, він сприяє поліпшенню травлення: сприятливо впливає на роботу кишечника. Його використовують як допоміжний засіб при серцево-судинних захворюваннях, при гіпертонії він стабілізує тиск. Цей сухофрукт багатий вітамінами А і С, дубильними речовинами, антиоксидантами. Володіє невеликим проносним ефектом.

Як вибирати чорнослив

Як вибирати чорнослив?

При виборі чорносливу звертайте увагу на те, щоб на ньому не було цвілі, і він не був пересушений. Плід може мати сильний блиск, він виникає через те, що його обробляють гліцерином, щоб сухофрукт апетитніше виглядав, такий чорнослив купувати можна, але його слід дуже добре помити окропом.

Перевірка якості чорносливу: потріть плід об внутрішню сторону долоні, якщо при цьому залишаються сліди, то якість його низька.

Як вживати сушені сливи

Як вживати сушені сливи?

Перед вживанням чорнослив слід ретельно промити теплою водою. Зазвичай його вживають у їжу в натуральному вигляді. Досить популярні і салати з цим сухофруктом. Також його використовують при виготовленні кондитерських виробів в якості начинки або прикраси.

Як правильно зберігати чорнослив

Як правильно зберігати чорнослив?

Як зберігати чорнослив, щоб він зберіг всі свої властивості і пролежав якомога довше? Для цього підійдуть скляні, металеві, пластикові банки або герметичні контейнери. Але кращим варіантом стануть спеціальні дерев’яні ящички, які використовуються для зберігання сухофруктів. Такий ящик потрібно ставити в прохолодне, провітрюване і сухе місце.

Якщо для зберігання чорносливу ви обираєте герметичну тару, то її слід добре помити з милом, обдати окропом і добре висушити. Контейнер з сухофруктами поставте в сухе прохолодне місце. На кришку можна приліпити стікер з даними про термін зберігання і дату виготовлення (дивіться на упаковці), якщо ви не володієте такою інформацією, то використовуйте термін зберігання від 6 до 12 місяців.

У тому випадку, якщо чорнослив часто береться з контейнера, то не забувайте перевіряти його якість раз на тиждень, в нього може потрапити волога, яка сприятиме швидкому псуванню продукту.

Якщо ваша кімнатна температура не підходить для зберігання чорносливу (волого і тепло), то контейнер (або зіп-пакет) слід поставити на дверцята холодильника.



Загрузка...


Предыдущая статья: Следующая статья:
Схожі по темі:
Поділіться своїми думками
Для оформлення повідомлень Ви можете використовувати наступні теги:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Свіжі записи
Розумовий і фізичний розвиток дитини в 4 роки.
Як дізнатися що ти вагітна без тесту: симптоми, ознаки!
Як правильно обрізають і вкривають виноград на зиму?
Ідеї виробів своїми руками. Поради для жінок і чоловіків.
Які методи ефективні при лікуванні ячменю на оці? Традиційні та народні способи.
Тільки у нас нове пізнавай © 2017 ·  
Наверх