Як зробити мастику в домашніх умовах



Багато сучасних кулінарів використовують мастику для прикраси святкових тортів та іншої смакоти. З її допомогою вони надають своїм кондитерським виробам різної форми. Зараз і ви зможете дізнатися, як зробити мастику в домашніх умовах.

Прикраси, виконані з мастики, дозволяють зробити зі звичайного торта справжній витвір кулінарного мистецтва. З цієї солодкої маси можна легко зробити різноманітні фігурки, квіти, листя і навіть цілі квіткові композиції. Самим вмілим кухарям вдається створювати настільки гарні прикраси, що людям, удостоєним честі покуштувати торт або пиріг, шкода їх їсти.

як зробити мастіку в домашніх умовах

На перший погляд вам може здатися, що приготувати якісну мастику нескладно. Тим не менш, перші спроби більшості новачків закінчуються невдачею. Тому, щоб отримати хороший результат, потрібно набратися терпіння і весь час практикувати.

На перших порах ми б вам рекомендували проводити експерименти з маленькою кількістю мастики. У кінцевому рахунку, ви навчитеся готувати пластичну мастику, яка за консистенцією нагадуватиме пластилін. А допоможуть вам у цьому наші корисні поради.

У наш час для приготування мастики використовують різні інгредієнти. У їх числі лимонний сік, желатин, цукрова пудра, зефір, шоколад та інші продукти. Готову масу вимішують на столі, посипають пудрою або крохмалем. Як ви розумієте, це робиться для того, щоб маса не прилипла до поверхні столу.

Для фарбовування мастики прийнято використовувати барвники натурального характеру. У їх числі сік буряка, шпинату, моркви і різноманітних ягід. Втім, можна обійтися і фабричними харчовими барвниками, придбаними в магазині.

Ну а використовувати мастику для прикраси торта слід після застигання крему. При цьому найкраще наносити цю суміш на сухий бісквіт або поверх марципанової маси. Ну а тепер ми пропонуємо вашій увазі рецепти, якими самі постійно користуємося для приготування мастики.

Як зробити мастику в домашніх умовах

Мастика на основі рослинної олії.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Цукрова пудра — 500 г.
  • Желатин — 1 ложка.
  • Білок — 1 шт.
  • Рослинна олія — ​​2 ложки.
  • Вода — 30 мл.
  • Глюкоза — 1 ложка.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У невеликий посуд слід налити воду, всипати желатин, розмішати і почекати, поки він набухне. Після цього желатин потрібно розчинити на водяній бані і гарненько охолодити.
  2. Потім його потрібно з’єднати з глюкозою, рослинною олією, яєчним білком і цукровою пудрою. Після перемішування кулінарної лопаткою масу слід ретельно вимішати, щоб вона стала однорідною.
  3. Далі мастику слід скатати в кулю, покласти в пакет і залишити на кілька годин. Потім масу слід гарненько вимісити і можна приступати до ліплення або разкатки.

Другий рецепт, яким ми з вами поділимося, є більш простим. Тим не менш, мастика, яку він дозволяє приготувати, ідеально підходить для прикраси тортів, бісквітів та іншої випічки.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Вода — 50 мл.
  • Желатин — 2 маленьких ложки.
  • Цукрова пудра — 0.5 кг.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Желатин слід висипати в мисочку, залити водою і розмішати. Після цього його слід розчинити на водяній бані і дочекатися, поки він охолоне.
  2. У просіяну цукрову пудру слід влити желатин і все добре вимішати. У підсумку вийде однорідна маса, яку, як і в першому випадку, потрібно викачати в кульку і покласти в пакет.

Ви отримали перше уявлення про те, як зробити мастику для торта своїми руками. Як ви бачите, нічого складного в приготуванні цієї солодкої маси немає. До речі, зайву липкість готової мастики в разі необхідності можна прибрати шляхом додавання цукрової пудри.

Як зробити мастику в домашніх умовах

Як зробити мастику своїми руками

Як відомо, кулінарна мастика є чудовим декоративним матеріалом, який використовують для прикраси тортів, кексів і пирогів. Прикрашена мастикою випічка може легко стати справжнім витвором мистецтва. Не дивно, що кожного починаючого декоратора цікавить, як зробити мастику в домашніх умовах.

Хочу попередити, що з першого разу важко зробити хорошу мастику. Тим не менш, перша невдача не повинна вас зупиняти. Проявивши терпіння, і постійно практикуючи, ви зможете домогтися результату.

Безсумнівно, приготування професійної мастики передбачає використання спеціальних інгредієнтів, придбати які непросто. Але, це не привід для переживання і розладів. До того ж, приготувати мастику можна з більш доступних продуктів.

Як на мене, самою універсальною є молочна мастика, що характеризується зручністю в роботі. Вона прекрасно підходить для обтягування тортів і створення їстівних фігур. До того ж, створити таку молочну масу вдома не складає труднощів. Багато кулінарних сайтів пропонують різні способи її приготування, але нам найбільше подобається варіант на основі згущеного молока.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Згущене молоко — 100 г.
  • Цукрова пудра — 150 г.
  • Сухе молоко — 150 г.
  • Лимонний сік — 2 ложки.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Насамперед потрібно з’єднати згущене молоко з сухим молоком і пудрою. До речі, сипучі інгредієнти буде не зайвим ретельно просіяти. Далі необхідно вимісити мастику, поки вона не позбудеться липкості.
  2. Потім у мастику слід додати лимонний сік і можна оцінювати результат. У липку масу варто додати трохи пудри, а для вязкості — суміш пудри з сухим молоком в рівних пропорціях.
  3. Залишиться тільки завернути суміш у плівку і витримати в холодильнику не менше дванадцяти годин. Перед роботою цей їстівний матеріал слід трохи підігріти і вимісити.

Ну а тепер ми вас навчимо робити шоколадну мастику. Природно, вона є дуже смачною. Але, якщо для її приготування використовувати білий шоколад, вона також дозволить наділити торт всіма кольорами веселки. Будуть потрібні тільки барвники.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Чорний шоколад без добавок — 200 г.
  • Рідкий мед — 4 ложки.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Для початку необхідно розтопити шоколад. Для цього його досить трохи потримати в мікрохвильовці. Далі в нього слід додати мед і все добре вимішати. Після застигання маси потрібно викласти на застелену плівкою рівну поверхню.
  2. Протягом десяти хвилин шоколадну масу слід ретельно вимішувати. Потім її необхідно покласти в пакет і залишити на тридцять хвилин. Після закінчення цього часу мастика буде придатною для прикраси кондитерських виробів.

Сподіваємось, нам вдалося повністю відповісти на питання, як зробити мастику в домашніх умовах. Цю солодку масу можна зберігати в холодильнику протягом двох місяців. Якщо ж її покласти в морозильну камеру, вона буде придатною для використання протягом року.

Як зробити мастику в домашніх умовах

Як зробити мастику з маршмеллоу

Торт, вміло прикрашений мастикою, вважається справжнім кулінарним шедевром. І не дивно, адже виглядає він яскраво, оригінально і дуже красиво. Тому, продовжуючи тему сьогоднішньої статті, ми хотіли б вам розповісти, як зробити мастику з маршмеллоу.

Покрокова інструкція приготування мастики, якою ми з вами зараз поділимося, розвіє міф, що створити гарний торт в домашніх умовах неможливо. Для цього достатньо мати готову мастику і хорошу ідею для прикраси свого торту. В інтернеті такого роду задумок існує безліч. Тому дане питання розглядати ми не будемо.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Жувальний зефір (маршмеллоу) — 200 г.
  • Цукрова пудра — 400 г.
  • Лимонний сік — 1 велика ложка.
  • Вершкове масло — 1 маленька ложечка.
  • Харчові барвники.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Насамперед потрібно викласти зефір в ємність для нагрівання, додати сік лимона і вершкове масло. Після цього посуд з зефіром слід відправити в мікрохвильовку або духову шафу приблизно на одну хвилину. Цього часу буде достатньо, щоб зефір збільшився в розмірі.
  2. Далі необхідно додати барвник, завдяки якому мастика отримає певний колір. Втім, прикрашати торти і ліпити фігурки можна з використання білої мастики. Просто в цьому випадку потрібні елементи торта доведеться фарбувати окремо.
  3. Після цього можна приступати до замішування мастики. Цукрову пудру слід додавати потроху і все добре вимішувати. Коли перемішування ложкою стане важким, масу слід викласти на стіл, додати пудру і вимішувати, поки мастика не втратить липкість.
  4. Готову мастику слід покласти в поліетиленовий пакетик і відправити в холодильник на кілька годин, щоб вона відлежалася. Втім, тримати її можна в холодильнику до того моменту, поки вона не буде потрібна.
  5. Перед використанням мастику слід злегка розігріти в духовці і ще раз вимісити. Після цього вона буде придатною для прикраси новорічних тортів і ліплення різних солодких фігурок.

Ми сповнені надіями, що після ознайомлення з інструкцією, як приготувати мастику з маршмеллоу, у вас більше не будуть виникати труднощі з прикрасою тортів. До того ж, ці невеликі кулінарні підказки можуть стати відмінною базою для експериментів. Загалом, тепер все залежить тільки від вас.

Як зробити мастику в домашніх умовах

Як зробити мастику з зефіру

Багато господинь використовують для приготування мастики повітряний зефір, іменований маршмеллоу. Тим не менш, придбати його у наш час вдається не завжди. Що стосується звичайного зефіру, з його покупкою труднощів не виникає. Напевно, ви вже здогадалися, що далі розмова піде про те, як зробити мастику з зефіру.

Відразу скажемо, що мастика на основі зефіру прекрасно підходить для створення оригінальних і незвичайних прикрас, які часто зустрічаються на тортах. Мова йде про різні фігурки та інші їстівні вироби довільної форми. Прикрашений такими постатями торт є чудовим подарунком на Новий рік чи День народження.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Зефір — 200 г.
  • Цукрова пудра — 300 р
  • Лимонний сік — 1 ложка.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Насамперед необхідно розділити зефір на половинки, які після цієї процедури потрібно розігріти в мікрохвильовці. Двадцяти секунд буде достатньо.
  2. Відразу після цього зефір слід з’єднати з лимонним соком, цукровою пудрою і ретельно вимішати мастику. Залишиться тільки загорнутися солодку масу в плівку і відправити її в холодильник приблизно на сорок хвилин.

Ми вам розповіли, як зробити мастику з зефіру. Погодьтеся, для створення цієї маси не потрібно багато часу і сил. Зрештою з неї можна зробити різні фігурки, квіти та інші об’єкти, призначені для прикраси десертів.

Мастику, приготовлену по цій рецептурі, можна зберігати в холодильнику тривалий час. Сподіваємось, що цей простенький рецепт стане для вас справжньою знахідкою, адже без мастики створити воістину хороший торт проблематично.

Заключну частину статті хочемо присвятити створенню фігурок, прикрашанню тортів та іншим кондитерським тонкощам. Якщо ви бажаєте, щоб ваша випічка разом з десертами виглядала чудово, обов’язково прислухайтеся до цих рекомендацій.

Отже, для створення чітких і красивих фігурок потрібно використовувати спеціальний інвентар. Мова йде про фігурні ножі, різні вирубки і форми. Завдяки цьому інструменту ви зможете створювати прикраси неперевершеної краси.

За словами досвідчених кулінарів, для приготування мастики потрібно використовувати цукрову пудру дрібного помолу. У результаті пласти з мастики НЕ БУДУТЬ розриватися в процесі роботи, що істотно скоротить час готування. Це дозволить скоротити час підготовки до Нового року, Дня народження або будь-якого іншого свята.

Наносити мастику потрібно на суху основу. Це дозволить повністю виключити можливість танення цього матеріалу, який характеризується завидною ніжністю. Ну а для з’єднання фігурок солодку масу можна злегка зволожити.

Щоб покрити смачненький торт ніжною мастикою, його слід поставити на коло з поворотним механізмом. Це суттєво полегшить роботу і зробить її більш зручною. Розгортати мастику рекомендується на посипану пудрою поверхню до товщини в п’ять міліметрів. При цьому пласт мастики повинен бути більше діаметра торту.

Для розміщення мастики на торті можна використовувати качалку. При цьому руки слід обов’язково посипати крохмалем. Спочатку пласт солодкої маси потрібно розрівняти на поверхні десерту, а після цього переключитися на його боки. Для обрізання надлишків маси слід використовувати ніж.

Якщо після приготування торта мастика залишилася, її слід покласти в пакет і відправити в холодильник, де вона може вільно зберігатися до двох тижнів. Втім, якщо ви не плануєте найближчим часом нічого такого готувати, із залишків мастики можна зробити кілька фігурок і порадувати ними своїх малюків.

Ось і підійшов до кінця розповідь, як зробити мастику для торта своїми руками. Використовуючи наші рецепти і дотримуючись загальноприйнятих правил, ви зможете створювати власноруч різноманітні смаколики, які крім смаку та аромату будуть вас радувати красивим зовнішнім виглядом.



Загрузка...


Предыдущая статья: Следующая статья:
Схожі по темі:
Обговорення: є 1 коментар
  1. Валерия Кенжабаева:

    Миску выстелить пищевой пленкой, вылить туда мастику, завернуть пленкой и поставить на холод до тех пор, чтобы масса перестала расплываться.

Поділіться своїми думками
Для оформлення повідомлень Ви можете використовувати наступні теги:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Свіжі записи
Розумовий і фізичний розвиток дитини в 4 роки.
Як дізнатися що ти вагітна без тесту: симптоми, ознаки!
Як правильно обрізають і вкривають виноград на зиму?
Ідеї виробів своїми руками. Поради для жінок і чоловіків.
Які методи ефективні при лікуванні ячменю на оці? Традиційні та народні способи.
Тільки у нас нове пізнавай © 2017 ·  
Наверх