Які страви можна приготувати із фейхоа

Свіжі, щільні, ароматні плоди цієї субтропічної рослини можна знайти в наших супермаркетах і на базарах протягом всієї осені, майже до Нового року.

Фейхоа – фрукт дієтичний, він надзвичайно багатий йодом, містить велику кількість вітаміну С, клітковини і пектину, сприяє виведенню з організму токсинів, вільних радикалів і прекрасно зміцнює імунітет.

У стиглого фейхоа м’якоть на зрізі стає прозорою і дарує надзвичайно тонкий, з кислинкою, смак, що нагадує одночасно суницю, ананас і ківі.

Для приготування найрізноманітніших корисних страв краще вибирати великі плоди. Навіть якщо фейхоа ще трохи твердий, за кілька днів він дозріє при кімнатній температурі.

Ранковий коктейль з фейхоа

Цей ранковий варіант смузі підбадьорить вас і принесе багато енергії на весь день.

Складові:

  • Фейхоа – 4 шт.
  • Ківі – 1 шт
  • 1/2 яблука.
  • 1/2 банана.
  • Йогурт – 1 склянка.
  • Свіжа м’ята, мелена кориця за смаком.

Приготування:

  1. Розріжте фейхоа на половинки, ложечкою вийміть м’якоть і збийте в блендері з іншими інгредієнтами, а потім прикрасьте листочками м’яти.
  2. Смачний вітамінний коктейль готовий!

Буряковий салат з фейхоа і горіхами

Переваги цієї простої закуски – яскравий колір, живий смак і максимум користі.

Складові:

  • Фейхоа – 150 г.
  • Варений буряк – 400 г.
  • Волоські горіхи – 10 шт.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Морська сіль.

Приготування:

  1. Попередньо відварений буряк очистити і нарізати тонкою соломкою.
  2. Фейхоа розрізати навпіл, ложкою вийняти м’якоть і подрібнити.
  3. Очистити та подрібнити горіхи, з’єднати всі інгредієнти, приправити оливковою олією і посолити за смаком.

Запечена риба у маринаді з фейхоа

Цей рецепт допоможе надати стравам зі звичайнісінької риби справжнього святкового смаку.

Складові:

  • Щільна біла риба типу тріски, камбали і т.п. – 2 кг
  • Фейхоа – 10 шт.
  • Сік 1 апельсина.
  • Вершки – 200 мл.
  • Ядра волоських горіхів – 50 г.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Рибу обробити та порізати на порційні шматки.
  2. Розрізати фейхоа на половинки, ложечкою витягти м’якоть і подрібнити у блендері, додавши всі інші інгредієнти.
  3. Залити рибу маринадом і витримати 1 годину.
  4. Викласти на деко і запікати в духовці 35-45 хвилин при температурі 200 C.

Сальса з фейхоа

Фрукти на сучасній кухні можуть зіграти яскраву роль не тільки в десертах – сальса з фейхоа стане прекрасним супроводом і до м’ясних страв.

Складові:

  • Фейхоа – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Коричневий цукор – 1 ст.л.
  • Сіль, мелений перець.

Приготування:

  1. Фейхоа і цибулю очистити від шкірки і нарізати шматками.
  2. Подрібнити все в блендері або кухонному комбайні, додавши цукор.
  3. Посолити і поперчити за смаком.
  4. Готова сальса прекрасно поєднується з м’ясом, птицею, рибою або вегетаріанськими стравами.

Вітамінне пюре із фейхоа

Це найпростіший спосіб зберегти в свіжому продукті максимум вітаміну С.

Складові:

  • Фейхоа – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1 кг.

Приготування:

  1. Плоди фейхоа вимити, обсушити, зрізати кінчики.
  2. Подрібнити фейхоа в блендері, додавши цукор, розкласти по банках. Зберігати в холодильнику.

Швидке варення з фейхоа і лимону

Варто запам’ятати, що фейхоа прекрасно поєднується з будь-якими цитрусовими.

Складові:

  • Фейхоа – 500 г.
  • Цукор-пісок – 500 г.
  • Сік і цедра 1 лимона.
  • Вода – 100 мл.

Приготування:

  1. Фейхоа вимити, обсушити, зрізати кінчики і нарізати шматочками.
  2. З лимона зняти цедру, нарізати її листочками шириною 0,5 см, а з самого лимона вичавити сік.
  3. У киплячій воді розчинити цукор, додати сік і цедру лимона і варити, помішуючи, на повільному вогні 5 хвилин.
  4. Зняти лимонний сироп з вогню, додати часточки фейхоа, перемішати і залишити хвилин на 40, щоб охолонув.
  5. Знову довести суміш до кипіння і варити на повільному вогні ще 5 хвилин.
  6. Готове варення розлити по банках.

Варення з цілісного фейхоа

У цьому варення прекрасно виглядають цільні плоди, а вміст цукру знижено.

Складові:

  • Фейхоа – 500 г.
  • Цукор – 250 г.
  • Бренді або коньяк – 1 ст.л.
  • Вода – 1/2 л.

Приготування:

  1. Вимити фейхоа, зрізати з плодів шкірку і відкласти її.
  2. У каструлі з товстим дном приготувати карамель: розвести цукор в 3 ст. л. води, на повільному вогні довести до кипіння і дочекатися, коли сироп трохи потемніє.
  3. Акуратно влити в карамельний сироп 0,5 л окропу, покласти шкірку фейхоа, варити все разом 8 хвилин, потім сироп процідити.
  4. У проціджений сироп помістити очищені плоди фейхоа, довести до кипіння і варити, помішуючи, на малому вогні 40 хвилин. В кінці приготування влити бренді або коньяк і розлити варення в банки.

Джем з фейхоа із грушею і мускатним вином

Солодке біле вино додасть цьому джему неповторного відтінку смаку, а груша – особливу ніжність.

Складові:

  • Фейхоа – 500 г.
  • Груші – 2 шт.
  • Цукор – 200 г.
  • Біле напівсолодке мускатне вино – 50 мл.

Приготування:

  1. Вимити і обсушити фейхоа, зрізати з плодів кінчики. Подрібнити в блендері або кухонному комбайні і перекласти отриману масу в ємність для варіння варення.
  2. Груші очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками і додати до фейхоа.
  3. Залити фрукти вином, акуратно перемішати і варити на середньому вогні 15 хвилин, продовжуючи помішувати.
  4. Зняти з вогню, додати цукор і залишити на кілька хвилин, щоб він розчинився.
  5. Знову помістити каструлю на вогонь і варити 15 хвилин, періодично помішуючи. Варення розлити по банках і закрити.

Горіховий кекс з фейхоа

Мигдаль і кокос в поєднанні з неповторним ароматом фейхоа дають неймовірний ефект!

Складові:

  • Фейхоа – 200 г.
  • Борошно – 100 г.
  • Вершкове масло – 75 г.
  • Кокосова стружка – 120 г.
  • Мигдальне борошно – 100 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершки жирність 20% – 50 мл.
  • Сметана – 50 г.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – 150 г.
  • Сік – 1/2 лимона.
  • Розпушувач для тіста.

Для просочення:

  • Кокосове молоко – 200 мл.
  • Цукрова пудра – 20 г.
  • Цедра – 1/2 лимона.

Приготування:

  1. Вимити фейхоа, розрізати на половинки, десертною ложкою витягти м’якоть, нарізати її кубиками і змішати з соком 1⁄2 лимона.
  2. Духовку розігріти до 160 C.
  3. Форму для кексу застелити пергаментним папером.
  4. Просіяти борошно і з’єднати з розпушувачем, мигдальним борошном і кокосовою стружкою.
  5. Відокремити білки від жовтків, збити білки з дрібкою солі, потім додати 1 ст.л. цукру і добре збити.
  6. З’єднати сметану і вершки. Розм’якшене масло збити з цукровою пудрою. По одному ввести в суміш жовтки, кожен раз добре збиваючи.
  7. Замісити густе тісто, по черзі додаючи борошно з мигдалем і кокосом і вершки зі сметаною. Потім поступово ввести в суміш збиті білки і шматочки фейхоа з лимонним соком.
  8. Готову суміш викласти у форму і випікати протягом 1 години.
  9. Змішати і підігріти всі інгредієнти для просочення.
  10. Готовий гарячий кекс з усіх боків наколоти виделкою, залити просоченням, а потім остудити і прикрасити кокосовою стружкою.
Like this post? Please share to your friends:
Тільки у нас нове пізнавай
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.