На початку липня саджу зелень і овочі, щоб зібрати другий урожай. Розповідаю які
Мої посадочні роботи в початку липня тривають. У Черноземье – це гарна пора, щоб отримати другий урожай деяких овочів і зелені.
Літні посіви не вимагаю великих праць: спеціальні грядки і грунт готувати не треба.
У мене звільнилися грядки після збирання редиски, листового салату, петрушки, кропу, коріандру. Додаю в грунт трохи компосту, золи, розпушую і сію культури повторно.
Звичайно, саджу зелень свіжа, ароматна, вона надає стравам річний смак і настрій.
Кріп на початку липня я вже сію в третій раз. Щоб отримати урожай швидше, насіння я на 6-7 годин замочую у воді.
Насіння петрушки туговсхожие. Перед посівом я їх теж замочую. У серпні вже отримаю урожай. А наступної весни петрушка продовжить своє зростання і стане на городі першою зеленню.
У липні сію коріандр. Дуже люблю цю пряну зелень. Кінза після сходів швидко стрілкується. Щоб зелень на моєму столі завжди була ніжна, сію коріандр через кожні 2 тижні.
Листові салати сходить через 7-10 днів. Щоб листя зросли ніжними і соковитими, поливаю кожен день, не даю пересихати ґрунті. І вже в серпні готую смачні легкі страви зі свіжими соковитими листям.
Шпинат зростає дуже швидко – вже через 3 тижні збираю урожай. Сію в попередньо пролитий грунт до появи сходів поливаю постійно.
Висаджую вдруге горох.
Для літнього посіву насіння спочатку я замочую в теплій воді. Потім загортаю у вологу марлю. Розміщую в найтепліше місце. Коли з’являться паростки, висаджую в грунт. Культуру регулярно поливаю. А додаткових підгодівлі їй не потрібно. Навпаки, сама працює як сидерат – збагачує землю. Через 40-50 днів зелений горошок дозріє.
Липнева посадка огірків дасть мені в серпні і вересні молоді, хрусткі плоди.
Вони більш стійкі до хвороб, перепадів температур. Огірки в прогрітій літнім сонцем ґрунті швидко сходять і відмінно розвиваються і плодоносять.
Липень – дуже вдала пора для посіву ріпи і дайкона. Влітку вони добре ростуть, не стрілку. І відрізняються чудовим смаком. Ріпа дозріває ніжна, солодка. Дайкон за смаком нагадує соковитий і трохи гострий редис. У серпні і вересні готую різні вітамінні салати і закуски.
Поливаю часто і рясно, щоб коренеплоди не виросли дрібними, гіркими, волокнистими. Для утримання вологи посіви ріпи і дайкона я мульчую компостом – у розпал літа грунт швидко пересихає.
Мої липневі посадки зроблять мій стіл в серпні і вересні-річному свіжим, вітамінним, смачним.
Розкажіть в коментарях, що садите на городі в липні. Поділіться вашими ідеями.
Бажаю, щоб ваші грядки радували вас смачною, здоровою урожаєм.
каналу мою до інтерес за читачів і передплатників всіх Дякую.
канал на підписатися і лайк поставити Запрошую.