Кулінарія

Така страва з курки по-кавказьки у нас не тільки як гаряче буває. Як закуску часто в холодильнику тримаємо на всяк випадок

Якщо приготувати таку страву на вечерю, то можна його в гарячому вигляді під будь-який гарнір подати. А якщо поставити в холодильник, то можна і в холодному вигляді як закуску на стіл поставити. Дуже зручно, коли заздалегідь все зроблено, на всякий випадок. А смачно як! Курочка в соусі по-кавказьки, але готувати дуже просто, без особливих нюансів і складнощів.

Всі інгредієнти та їх кількість є в кінці статті.

Як приготувати:

Беремо курку (будь-які шматочки), солимо, перчимо за смаком з обох сторін. Сіль і перець злегка втираємо. У нас в рецепті курячі стегенця. З них дуже смачно виходить. Але можна і просто цілу курку обробити.

Відправляємо шматочки на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на вогні вище середнього приблизно по 7 хвилин з кожного боку, щоб курочка трохи підрум’янилася.

Поки курка смажиться готуємо соус. Беремо сметану, додаємо в неї зелень (у нас петрушка і кінза), обов’язково хмелі-сунелі і часник. Солимо, перчимо до смаку і розбавляємо водою. Зелені потрібно багато, це важливо.

Перекладаємо курку у форму і заливаємо соусом. Накриваємо фольгою і ставимо в духовку.

Запікаємо спочатку в закритому вигляді під фольгою 30 хвилин при 220 С.

Потім знімаємо фольгу і ставимо ще на 5-7 хвилин. Температура та ж.

Виймаємо з духовки і поливаємо соусом шматочки з дна.

Ось така курочка виходить дуже м’яка, соковита і ароматна. А соус як хороший! Хочеться весь його хлібцем вымакать.

А якщо все це справа поставити в холодильник на кілька годин, то в холодному вигляді не менш смачно, ніж Сациві виходить. Але, взагалі, це блюдо ближче, все-таки, до Чкмерулі. Правда ми без строгих правил її готуємо, але основні принципи всі дотримані. Та й варіантів приготування насправді багато. У кожної господині свій рецепт.

Інгредієнти:

  • Курка – 700 гр (в рецепті стегенця)
  • Сметана -200 гр
  • Петрушка, кінза – по 10-15 гр
  • Часник – 4 зубчики
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вода – 200 мл