Як смачно приготувати горбушу. Рецепт риби в гостях у вані.
Сьогодні буду готувати з смачною, ароматною і доступною червоної риби. Горбуша практично завжди продається за доступною ціною порівняно з сьомгою і фореллю. А за смаком не поступається!
Рецепти в гостях у Вані
Так, це риба не жирна, і з нею потрібно не багато попрацювати, щоб вона не була суха. Сьогодні поділюся усіма секретами!
Я купив цілу заморожену рибу. За ніч розморозив в холодильнику на нижній полиці, а потім вже нарізав на степу і прибрав плавники і хвіст. Очистив від луски.
Рецепти в гостях у Вані
- Перед покупкою зверніть увагу на кількість льоду на рибі, і щоб він не був жовтим – інакше риба вже переморожена дуже довго і не буде такою смачною.
Щоб горбуша була соковита
Першим ділом рекомендую рибу, щоб вона була соковита, замочити в молоці на 10-15 хвилин, це значно покращує смак страви!
Рецепти в гостях у Вані
- Вибираю неглибоку тарілку, щоб кожен шматочок був у молоці, так молока витрачається менше!
А тепер найцікавіше для заливки риби
Обсмажити цибулю і моркву зі спеціями – дуже люблю додати гвоздику! Морква нарізаю соломкою, а цибулю півкільцями. І обов’язково обсмажити томатну пасту, щоб маринад був яскравий смак.
Рецепти в гостях у Вані
- Маринад повинен вийти кисло-солодкий з пряним ароматом.
Щоб було смачніше перед тим як додати маринад я обсмажую рибу, тоді рибка одразу просочиться ароматами соусу.
Важливо як обсмажувати рибу – в паніровку з борошна я додаю зелень і сіль і тільки потім на сковороду! Риба виходить дуже соковита і ароматна.
Рибу на сковороді я не пережариваю. Коли риба отримала гарний колір – додаю трохи вершкового масла на сковороду!
Рецепти в гостях у Вані
- Тепер тільки залишається додати маринад і відправити в духовку з температурою 200 градусів на 15-20 хвилин.
Звичайно можна продовжити готувати і на плиті – але в духовці мені здається риба готуватися рівномірно.