Знайшла правильний рецепт котлет: дуже смачні і соковиті домашні котлети з фаршу
Ділюся рецептом самих ніжних і смачних котлет. Смак котлет виходить просто неймовірний, вони реально найніжніші.
Обов’язково приготуйте і спробуйте!
Як готую:
Часник і цибулю нарізаю довільними шматочками, потім все одно все буду пропускати через м’ясорубку.
Мені дуже подобається рецепт котлет саме з смаженою цибулею, а не зі свіжим, тоді котлети виходять більш соковиті і м’які.
На сковорідку наливаю трохи рослинного масла і відправляю спочатку обсмажуватися часник – потрібно щоб він просто віддав свій аромат, не треба довго його засмажувати.
І тепер додаю цибулю. Обсмажую цибулю щоб він став прозорим і злегка золотистим, його не треба надто сильно засмажувати.
Перекладаю цибулю в миску щоб він швидше охолонув, разом з маслом в якому смажився лук.
Так само у фарш я буду додавати трохи хліба, обов’язково потрібно зрізати всі скоринки. Багато хліба не треба, просто щоб фарш вийшов більш ніжним. І заливаю молоком хліб.
Я буду використовувати свинину, можна взяти або яловичину або взагалі зробити асорті 50 на 50. Пропускаю м’ясо, цибулю і хліб через м’ясорубку.
Додаю в фарш одне яйце, сіль, перець за смаком і часник.
Добре вимішую – і не просто вимішую, а фарш ще відбиваю, для того щоб котлети добре тримали форму.
Надаю форму біфштексу і обвалюю в борошні з усіх сторін, лишнею борошно струшую і віддаю потрібну мені форму.
Розігріваю сковорідку, наливаю невелику кількість рослинної олії і додаю шматочок вершкового масла. Викладаю котлети на розігріту сковорідку.
І тепер на середньому вогні обсмажую котлети з двох боків до готовності.
Кришкою я не накриваю, щоб смажилися котлети, а не парилися. Занадто багато котлет я теж не викладаю, щоб вони не лежали занадто близько, котлети повинні обсмажуватися з усіх боків.
Визначити їх готовність дуже просто: якщо ви відчуваєте, що котлети стали щільні, вже не м’які – значить котлети готові. Я їх обсмажувала приблизно 8 хвилин.
Подивіться яка соковита котлета вийшла, вона така ароматна!
Цей рецепт мій самий коханий, я дуже рекомендую і вам приготувати та спробувати ці самі смачні і соковиті котлети.
Рецепт:
М’ясо – 650 г
Цибуля – 350 г
Часник – 2-3 зубчики
Яйце – 1 шт.
Хліб – 60 г
Молоко – 50 мл
Сіль, перець – за смаком
Масло вершкове – 25 г
Рослинне масло – для смаження
Як Вам такий рецепт? А як Ви готуєте котлети? Чекаю Вас в коментарях!
Підписуйтесь на щоб не пропустити нові рецепти.
Вконтакте Наше співтовариство: