Рецепт карамельного торта без випічки

Коли вдома зламалася духовка, як буває в самий не підходящий момент, або коли немає часу возитися з випічкою, а солодкого хочеться, варто приготувати цей карамельний торт. Уже після першого разу ці ласощі підкорять Ваше серце раз і назавжди.

Склад десерту, безсумнівно, порадує багатьох ласунів, а його ніжний, повітряний крем і яскрава насичена карамельна заливка з арахісом припадуть до смаку всім членам сім’ї! Готується він швидко, виходить досить великим, але це не завадить йому зникнути зі столу за лічені хвилини.

Карамельний торт

Сьогодні ми розповімо Вам, як приготувати смачний карамельний торт без випічки, який чимось нагадує морозиво крем-брюле!

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КОРЖА:

  • 200 г печива (найкраще підійде «Марія»).
  • 30 г масла.
  • 75 мл холодної кави.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КРЕМУ:

  • 2 яйця.
  • 2 ст. л. крохмалю.
  • 10 г ванільного цукру.
  • 500 мл молока.
  • 1 банка вареного згущеного молока.
  • 180 г сиру.
  • 20 г желатину.
  • 120 мл холодної кави.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КАРАМЕЛЬНОЇ ЗАЛИВКИ:

  • 1 ч. л. желатину
  • 3 ст. л. молока (для замочування желатину)
  • 1 ч. л. борошна
  • 5 ст. л. цукру
  • 30 г масла
  • 100 мл молока
  • 100 г смаженого арахісу

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. За допомогою кухонного комбайна або ступки перетворіть печиво «Марія» в дрібні крихти.
  2. Розтоплене вершкове масло додайте до печива, туди ж висипте каву і замісіть тісто. Консистенція повинна нагадувати пластилін.
  3. Візьміть роз’ємну форму для випікання і скористайтеся тільки бортиком. На тарілку, в якій буде подаватися торт, поставте роз’ємний бортик. Покладіть тісто в середину форми і розподіліть рівномірно по всій поверхні. Поставте форму з тістом в холодильник.
  4. У зручну миску насипте желатин і залийте його кавою. Розмішайте і залиште набухати на 20 хвилин.
  5. Переходимо до приготування заварного крему. У зручній ємності змішайте яйця, крохмаль, ванільний цукор і молоко. Гарненько перемішайте до отримання однорідної маси. Поставте масу на середній вогонь і варіть до повного загустіння (приблизно 8-10 хвилин).
  6. Перекладіть крем в чашу міксера і збийте, потім додайте згущене молоко, сир і знову збийте за допомогою міксера. Розчиніть желатин на вогні, трохи остудіть і додайте в крем тонким струмком. Розмішайте все міксером до повної однорідності.
  7. Дістаньте з холодильника корж і перелийте на нього крем. Знову поставте в холодильник на годину.
  8. Для карамельної заливки в зручній ємності змішайте желатин з 3 ст. л. молока і залиште набухати на 5 хвилин. Потім на сковорідку з товстим дном насипте борошно і обсмажте її до світло-коричневого кольору, потім додайте вершкове масло і цукор.
  9. Поставте на вогонь і, ретельно помішуючи, доведіть цукор до повного розчинення, щоб вийшла карамель. Додайте в карамель гаряче молоко (частинами), активно перемішати.
  10. Остудіть карамель і додайте в неї желатин. Знову перемішайте.
  11. Додайте в карамель арахіс, перемішайте. Дістаньте торт з холодильника і залийте його карамеллю. Поставте торт в холодильник мінімум на 3 години.
  12. Ось і все – карамельний торт без випічки готовий. Смачного!
Якщо Вам сподобалась стаття? Будь ласка, поділіться зі своїми друзями:


Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.