Як правильно варити буряк на салат

Інгредієнтом безлічі салатів є варений буряк. Щоб цей овоч доповнив блюдо корисними речовинами і особливим смаком, його потрібно правильно приготувати. Скільки часу варити буряк для салатів, щоб продукт став досить м’яким і зберіг свої корисні властивості?

Вариться буряк довго, але існують деякі способи, що дозволяють скоротити тривалість процесу приготування.

Як правильно вибрати буряк для салату

Буряк буває різних сортів і для кожного з них властиві свої смакові характеристики. Як же серед представлених овочів вибрати відповідний інгредієнт для салату? Перш за все, коренеплід повинен бути плескатої форми і середнього розміру. Такий овоч вважається солодким, на відміну від більш круглих або витягнутих, які є більш дієтичними. Бажано, щоб весь буряк був приблизно однакового розміру, за рахунок чого він звариться одночасно.

Також потрібно звертати увагу на те, щоб овоч був твердим і пружним. Запах теж може підказати про свіжість буряка. Він повинен бути буряково-землянистий, але ніяк не цвілевий або кислий.

Як правильно варити буряк для салату

Перед тим, як приступити до варіння буряка, його потрібно ретельно помити. Якщо на овочі особливо багато бруду, то коренеплід замочують хвилин на 20, а потім зайве видаляють. Можна скористатися щіткою, але потрібно мити буряк акуратно, щоб не пошкодити шкірку, інакше з неї при варінні вийдуть сік і пігмент, і овоч стане безбарвним і прісним. Бадилля з коренеплоду зрізається повністю, а хвостик укорочується.

Вариться буряк досить довго. Деякі господині намагаються скоротити цей процес різними методами. Але, варто зазначити, що тільки при тривалому варінні на повільному вогні в овочі збережеться максимальна кількість корисних речовин. Ознайомимося зі стандартним способом приготування буряка для салату.

Буряк поміщають в каструлю, наливають достатню кількість води, щоб рідина повністю покрила коренеплоди, і ставлять на вогонь. Після закипання вогонь зменшується до мінімуму, і овоч вариться близько 2 годин.

Якщо у вас буряк невеликого розміру – перевірте його на готовність через 1,5 години за допомогою зубочистки або вилки.

Солити буряк в процесі варіння не потрібно. Сіль не тільки зробить овоч твердим, але і збільшить тривалість його приготування. Буряк приготується швидше, якщо після закипання з каструлі злити воду і налити свіжу порцію. При цьому варити коренеплід потрібно на середньому вогні. Буде потрібно стежити, щоб вода не випарувалася і овоч не пригорів.

Like this post? Please share to your friends:
Тільки у нас нове пізнавай
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.