Як приготувати паелью з куркою

Чи ставили Ви коли-небудь собі питання, як побувати в Іспанії, не виїжджаючи за межі рідного міста? Адже це дуже просто! Варто лише включити будь-який фільм Педро Альмодовара і поки йдуть титри, дістати сковорідку і приготувати іспанську паелью!

Хто хоча б раз побував в Іспанії, закохується в цю країну назавжди. Спекотне сонце, пристрасне фламенко і повна адреналіну корида … А яке гастрономічне розмаїття! Назви страв в іспанській кухні такі ж незвичайні, як і самі страви.

Паелья з куркою

Паелья з куркою

Іспанська паелья – це не просто рисова каша, хоча самі іспанці ніколи не заморочуються з вибором інгредієнтів. У кожного кухаря, у кожної сім’ї свої особливості приготування цієї страви. Класичну паелью готують з морепродуктами або рибою, овочами, куркою, кроликом, качкою, свининою … Іноді навіть з равликами!

Єдине табу – не поєднувати одночасно рибу і курку, м’ясо і морепродукти. Незмінним залишається лише спосіб приготування рису і шафран, який надає страві золотистого кольору.

Сьогодні ми покажемо Вам, як готувати приголомшливу паелью з куркою і маслинами. Рецепт настільки простий, що впорається навіть новачок.

СКЛАДОВІ:

  • 1 велика цибулина.
  • 1 болгарський перець.
  • 1 помідор.
  • 80 г маслин.
  • 600 г курячого філе.
  • 750 мл курячого бульйону або води.
  • 250 г довгозернистого пропареного рису.
  • щіпка шафрану або 0,5 ч. л. куркуми.
  • 2 ст. л. солодкої паприки.
  • 1 головка часнику.
  • 2 ст. л. олії.
  • сіль за смаком.

Купити справжній шафран не по кишені навіть багатьом іспанцям. Тому багато хто готує страву з замінниками, які не такі вже й погані, щоб від них відмовлятися.

Серед них – куркума, або «індійський шафран», сафлор фарбувальний (американський), або дикий шафран, імеретинський шафран (висушені квіткові кошики чорнобривців). Ще одна необхідність для паельї – це чавунна сковорідка з товстим дном.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Куряче філе ретельно вимийте під проточною водою. Наріжте невеликими шматочками.
  2. Очищені і помиті овочі поріжте кубиками і обсмажте на олії. Коли овочі стануть м’якими, додайте до них м’ясо, маслини.
  3. Продовжуйте обсмажувати, поки не випарується волога. Потім додайте сіль, шафран, паприку і рис. Обсмажуйте його, постійно помішуючи, протягом декількох хвилин.
  4. Налийте в сковороду киплячий бульйон. По центру покладіть вимиту часникову голівку в лушпинні. Неочищений часник надає страві особливого аромату. Варіть паелью на повільному вогні близько 30 хвилин.
  5. Коли рис буде готовий, сильно збільшіть вогонь на декілька хвилин, щоб знизу утворилася хрустка скоринка.
  6. Потім зніміть сковороду з вогню, накрийте паелью фольгою і залиште ще на 10 хвилин. Смачного!

Щоб не зіпсувати страву неякісним продуктом, до вибору курячого філе потрібно підходити ретельно і звертати увагу навіть на дрібниці. Яскрава етикетка ще не гарантія якості.

Зберігайте рецепт паельї з куркою в закладки і поділіться ним з друзями в соціальних мережах.

Якщо Вам сподобалась стаття? Будь ласка, поділіться зі своїми друзями:


Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.