Як зварити чанахи в домашніх умовах



Чанахи — це проста у приготуванні, ароматна і надзвичайно смачна страва національної грузинської кухні. Це щось спільне між густим супом і овочевим рагу. Подібні страви дуже популярні у багатьох народів світу, особливо часто її готують жителі в сільській місцевості.

Класичний рецепт — це печеня з м’яса баранини або ягняти з овочами в керамічних горщиках. Стандартний набір овочів для цієї страви — картопля, цибуля, болгарський перець, баклажани, томати і молода спаржева квасоля, а також пряні трави — базилік, кінза і петрушка. Сьогодні ми розповімо як варити чанахи в домашніх умовах і зробити цю страву неповторною і насиченою за смаком.

Як зварити чанахи в домашніх умовах

Як приготувати чанахи в домашніх умовах

Чанахи можна готувати не тільки з баранини, але й з яловичого або телячого м’яса, при цьому чим воно ніжніше, тим краще виходить страва. Також для грузинської страви використовують свинину, курятину, індичку і навіть кроляче м’ясо. Приготувати таку страву можна в казані, мультиварці або у звичайній каструльці. Однак у керамічних горщиках виходить найсмачніше. Не дарма ресторани вибирають саме такий спосіб подачі.

Класичний рецепт чанахів по-грузинськи в горщиках

Класичний рецепт чанахів по-грузинськи в горщиках

Складові:

  • картопля — 600 гр .;
  • бараняче м’ясо (або яловиче) — 500 гр .;
  • цибуля — 200 гр .;
  • морква — 200 гр .;
  • томати — 500 гр .;
  • баклажани — 300 гр .;
  • часник — 4 часточки;
  • лавровий лист — згідно кількості горщиків;
  • сіль, червоний мелений перець — за смаком;
  • зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Баклажани нарізати кубиками, підсолити і залишити на півгодини, для того щоб зійшла гіркота, потім промити під проточною водою і віджати.
  2. Порізати баранину на невеликі шматочки.
  3. Нарізати томати і картоплю кубиками.
  4. Натерти моркву на крупній тертці.
  5. Подрібнити цибулю.
  6. Викласти в горщики шарами всі продукти: спочатку баранину, потім картоплю, баклажани, цибулю, моркву, ½ нарізаних томатів, приправити спеціями.
  7. Щоб блюдо не було сухим додати воду або бульйон.
  8. Після чого поставити страву в духовку і тушкувати протягом двох годин при 180 ° С.
  9. За 20 хвилин до повної готовності додати в чанахи невикористані томати, по голівці розчавленого часнику і по одному лавровому листку в кожен горщик.
  10. Готову страву посипати подрібненою зеленню.

Рецепт приготування чанахів з курки і овочів

Рецепт приготування чанахів з курки і овочів

Складові:

  • курка — 1 кг;
  • томати — 500 гр .;
  • картопля — 250 гр .;
  • цибуля — 4 шт .;
  • баклажани — 3 шт .;
  • рис — 150 гр .;
  • вершкове — 25 гр .;
  • томатний сік) — 1 ст .;
  • перець — 5 Горошків;
  • кінза, базилік) — за смаком;
  • сіль, червоний перець — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Посолити курятину і залишити її на 5 хвилин, після чого порізати на порційні шматки і покласти в горщики.
  2. Баклажани надрізати, начинити зеленню і посипати спеціями.
  3. Томати так само, як і баклажани залишаються цілими, а цибулю і картоплю необхідно нарізати.
  4. Викласти інгредієнти шарами поверх м’яса: спочатку цибулю, потім томати, картоплю і баклажани, приправляючи кожен шар спеціями.
  5. Зверху покласти шматочок масла і посолити.
  6. Залити блюдо окропом або томатним соком, прикрити кришкою і помістити в духовку на 2 години.
  7. За 0,5-1 годину до готовності додати рис.

Як готувати чанахи з квасолею і свининою в каструлі

Як готувати чанахи з квасолею і свининою в каструлі

Складові:

  • м’ясо — 600 гр .;
  • 600 гр .;
  • 100 гр .;
  • 170 гр .;
  • 100 гр .;
  • 2 часточки;
  • 2 ст.л .;
  • паста — 1 ст.л .;
  • олія — 1 ст.л.;
  • лист — 2 шт .;
  • перець — 3 горошку;
  • спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Зварити квасолю (вона повинна стати м’якою). На це може піти багато часу, і щоб його скоротити потрібно з вечора замочити її у воді.
  2. А поки квасоля вариться, потрібно промити свиняче м’ясо і нарізати його великими шматками. Після чого обсмажити на невеликій кількості олії до готовності (25-30 хвилин) і приправити.
  3. Картоплю нарізати крупно, так само, як і свинину. Підсмажити картоплю до напівготовності (15 хвилин буде достатньо), посолити.
  4. Цибулю нарізати кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. Підсмажити овочі до красивого золотистого кольору.
  5. Борошно присмажити на чистій сковороді до майже коричневого кольору, без додавання рослинної олії. Після чого дати йому охолонути і змішати до однорідної консистенції з ½ склянки холодної води.
  6. Перекласти свинину і картоплю в каструлю, залити водою, так щоб вона закрила собою вміст. Поставити на вогонь і довести до кипіння, варити 5 хвилин.
  7. Додати варену квасолю, пасеровані цибулю і моркву. Заправити блюдо томатною пастою або соком, додати борошно, розчинене у воді (важливо щоб не було грудок). Після додавання останнього інгредієнта чанахи почнуть загущуватись.
  8. А тим часом потрібно почистити часник і видавити його в страву.
  9. Знову довести страву до кипіння і зняти з вогню. Готовий суп посипати зеленню.


Загрузка...


Схожі по темі:
Обговорення: є 1 коментар
  1. teaenea:

    У меня чанахи довольно густые, что то среднее между первым и вторым блюдом. Рассчитываю на кастрюлю 3-4 л.

Поділіться своїми думками
Для оформлення повідомлень Ви можете використовувати наступні теги:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Свіжі записи
Розумовий і фізичний розвиток дитини в 4 роки.
Як дізнатися що ти вагітна без тесту: симптоми, ознаки!
Як правильно обрізають і вкривають виноград на зиму?
Ідеї виробів своїми руками. Поради для жінок і чоловіків.
Які методи ефективні при лікуванні ячменю на оці? Традиційні та народні способи.
Тільки у нас нове пізнавай © 2017 ·  
Наверх