Запитай

Будь в центрі цікавих ідей

Буряк – один з основних продуктів харчування на нашому столі. Відомі її очищаючі, антиоксидантні та протизапальні властивості.

Вона насичує організм залізом, калієм, магнієм, йодом і багатьма вітамінами (токоферолом, ретинолом, вітамінами групи В, нікотиновою кислотою).

Завдяки органічним кислотам, що входять до її складу, прискорюються обмінні процеси, що важливо для людей з пишними формами.

Користь овоча для тих, що худнуть

Буряк: користь і шкода для здоров'я, калорійність, склад, відгуки тих, що худнутьЯкщо щодня вживати буряк, можна швидко нормалізувати роботу всіх органів.

Велика кількість клітковини допомагає очищенню організму від токсичних продуктів, позбавляє від закрепів і дає відчуття насичення.

Харчові волокна і пектин повільно засвоюються і тим самим запобігають коливання рівня глюкози в крові. Це властивість допомагає контролювати апетит.

Найціннішим компонентом буряка є бетаїн – це вітаміноподібні речовини, які надають овочу червоний колір. Він має ліпотропну дію, сприяє окисленню жирів, запобігає відкладенню ліпідів в клітинах печінки. В ході досліджень виявлено, що бетаїн підсилює витривалість організму під час спортивних тренувань.

Калорійність коренеплоду становить 42 ккал, в 100 грамах продукту міститься 8,5 г вуглеводів і 1,5 г білків.

Ще одне цінне якість буряка – здатність знижувати тягу до солодкого. Всього 50 грамів продукту відбиває бажання поласувати тістечками або цукерками. Дієтологи радять обдурити організм, замінивши солодке блюдо буряковим салатом.

Буряк: користь і шкода для здоров'я, калорійність, склад, відгуки тих, що худнутьЧервоний коренеплід збільшує фізичну витривалість.

Отже, буряк може використовуватися для схуднення з причин:

  • Очищає організм;
  • Прискорює обмінні процеси;
  • Усуває затримку рідини і набряки;
  • Покращує роботу кишечника;
  • Дає силу і витривалість під час занять спортом;
  • Підвищує настрій.

Варений буряк при схудненні

У відварному овочі зберігаються практично всі вітаміни і корисні інгредієнти, які є в його складі. Продукт легше засвоюється організмом, не дратує травний тракт, має сечогінну дію. Він нормалізує роботу кишечника і усуває затримку рідини, отже, сприяє детоксикації організму.

Глікемічний індекс відвареного буряка доходить до позначки 65. Такий же ГІ мають манна крупа і картопля в мундирах.

Це означає, що продукт здатний піднімати рівень глюкози і стимулювати викид інсуліну, отже, вживання вареного буряка в чистому вигляді підсилює відчуття голоду.

Однак мало хто харчується виключно одним коренеплодом. У дієтах рекомендується його поєднувати з білковими продуктами, зеленню, заправляти оливковою олією. Ці інгредієнти помітно знижують глікемічний індекс буряка, що дозволяє його використовувати для схуднення. Крім того, бетаїн допомагає кращому засвоєнню білкової їжі.

Буряк: користь і шкода для здоров'я, калорійність, склад, відгуки тих, що худнутьБажано їсти буряк у відварному, тушкованому, пареному або сирому вигляді.

Чи можна їсти буряк при схудненні? Якщо раніше дієтологи говорили категоричне «ні» вареній буряках, то сьогодні їх погляди змінилися. Дослідники стверджують, що овоч має властивість лужним організм.

Лужні продукти допомагають схуднути без особливих зусиль. Буряк очищає не тільки нирки і кишечник, але ще і кров. Він сприяє детоксикації печінки, є гарною «мітелкою», що допомагає прибрати з організму все зайве.

Низька калорійність овоча і його винятковий склад дозволяють використовувати його з метою схуднення.

Чи можна поправитися від вареного буряка? Це залежить від тих продуктів, з якими вживається овоч. Якщо заправляти салат майонезом, рясно поливати соусом, або додавати цукор, це призведе до набирання ваги.

Додавання в меню ікри з відвареного або запеченого коренеплоду позитивно відобразиться на талії, чого не скажеш про смаженої бурякової ікрі. Завдяки додатковим жирам її калорійність підвищується до 160 ккал. Значить, середня чашка продукту додасть зайвих 300 калорій у раціон.

Сирий буряк при дієті

У сирому овочі високий вміст мінеральних речовин і вітамінів, але він досить агресивно впливає на організм. Люди, які харчуються сирим коренеплодом, відзначають негативні моменти:

  • Поява гастриту;
  • Загострення хронічних захворювань органів травлення;
  • Розріджений стілець;
  • Зниження артеріального тиску;
  • Розвиток алергії.

Глікемічний індекс сирого коренеплоду низький і перебуває в межах 30.

Якщо немає протипоказань і хронічних хвороб травлення, то їсти сирий буряк можна регулярно. На її основі готують салати, змішуючи червоний овоч з морквою і яблуком. Блюдо заправляють оливковою олією і не додають в нього сіль.

Буряк: користь і шкода для здоров'я, калорійність, склад, відгуки тих, що худнутьСік може викликати діарею.

Салат з подрібненого коренеплоду відмінно поєднується з м’ясними стравами. Він нейтралізує негативний вплив тваринних жирів і не дозволить підвищитись рівню холестерину.

Наприклад, можна змішати яловичину, моркву і буряк і заправити сумішшю товченого часнику і салатного оцту. Дати страві настоятися. Овочі пустять сік і просочать м’ясні шматочки.

Жироспалюючим дію має овочевий коктейль. Для його приготування вичавлюють сік з моркви, яблук і буряка (овочі беруться в рівних кількостях) і додають дрібно порізану зелень. Вона урізноманітнює смак напою і посилить його схуднення.

Правила вживання

Буряк: користь і шкода для здоров'я, калорійність, склад, відгуки тих, що худнутьЕфективно впоратися із зайвими кілограмами допоможе буряковий салат.

Найбезпечнішим варіантом бурякової дієти вважається легка овочева вечеря.

Весь день дозволяється харчуватися як завжди, уникаючи занадто калорійної і важкої їжі.

За 3-4 години до сну слід з’їсти салат з тертої або нарізаної шматочками буряка, заправивши його крапелькою оливкової олії і нарізаною зеленню. Блюдо дасть відчуття ситості, очистить організм і позбавить від 2-3 кілограмів за місяць.

Буряк – один з небагатьох продуктів, який дозволяється вживати на ніч при появі гострого почуття голоду.

Допустима кількість вареного коренеплоду – 200 грамів на день, приблизно стільки важить одна невелика буряк. Її можна класти в салати, окрошку, запікати і відварювати, не побоюючись за свою фігуру.

Застереження

Харчуватися однією буряком або сидіти на монодієті не рекомендується. Скинуті кілограми швидко повернуться на колишнє місце. Незважаючи на низьку калорійність, варений овоч має досить високий ГІ, і вживати його в необмеженій кількості не слід.

Одноманітне меню негативно позначиться на загальному самопочутті, крім того, овоч протипоказаний людям із цукровим діабетом, гіпотонією, сечокам’яною хворобою та алергіями.

Буряк при схудненні – відгуки та меню

Буряк: користь і шкода для здоров'я, калорійність, склад, відгуки тих, що худнуть

Привіт, дорогі читачі. Часто доводиться чути про те, як манго, ананаси, цитрусові та інші заморські фрукти допомагають схуднути. Але ж крім екзотичних плодів у нас весь рік є наші городні культури. Так може саме їх і застосовувати при боротьбі із зайвою вагою? Ось недавно читала в інтернеті, що буряк при схудненні дуже ефективний. А дійсно, чи можна за допомогою цієї рослини скинути зайві кілограми?

Виявляється, в стародавньому Римі імператор Тіберій охоче брав данину з підкорених європейських народів цим овочем. Ну а потім рослина потрапила на територію нашої країни. До речі, стародавні римляни вважали буряк афродизіаком. Але ж з тих пір ця овочева культура не втратила своїх унікальних властивостей.

Про те, чи можна схуднути на цей продукт, красномовно розповість його склад. Цей коренеплід багатий:

  • клітковиною;
  • пектинами;
  • калієм, фосфором, йодом, сіркою, магнієм, кобальтом та іншими мінералами;
  • вітамінами групи B, C, E, PP та іншими;
  • яблучною, молочною і винною кислотами та іншими корисними речами

Буряк – відмінна «щітка» для організму. Завдяки високому вмісту пектинів, ця овочева культура сприяє зниженню поганого холестерину і допомагає впоратися з запорами.

У буряках великий вміст антиоксиданту і бетаїну. Ці компоненти сповільнюють процес старіння. Однак цей ефект працює тільки при додатковому споживанні вітамінів B9-B12. Тому потрібно доповнювати овочеву тарілку зерновими продуктами і м’ясом.

Калорійність сирого буряка складає 42 ккал на 100 г. У ньому 8,8 г вуглеводів, 1,5 г білків і 0,1 г жирів.

Цей коренеплід підвищує витривалість при фізичних навантаженнях. В одному дослідженні команді велогонщиків давали пити буряковий сік. Вони проїхали більшу відстань, ніж контрольна група. А все завдяки тому, що в даному овочі є органічні елементи. Вони розширюють судини і покращують кровопостачання клітин організму.

Сира або варена буряк для схуднення

Думка дієтологів і лікарів з приводу цієї овочевої культури іноді дуже відрізняється. Але при схудненні хороший саме сирий коренеплід. Адже при термічній обробці падає вміст вітамінів і збільшується показник ГІ. А значить, при варінні буряк перетворюється з дієтичного продукту на зовсім не дієтичний.

При варінні вуглеводи, що містяться в коренеплодах, трансформуються в прості і складні.

Отже, здатність продукту підвищувати апетит багаторазово посилюється. Так, глікемічний індекс у свіжого коренеплоду – 30, а у вареного – 65. Виходить, якщо кожен день їсти варений буряк, можна багаторазово посилити жор, який потім не зупинити.

У будь-якому випадку не слід намагатися «сидіти» на одній буряках для схуднення. Так, скинете ви на буряках пару кіло, оскільки вона має проносний ефект. Але потім знову наберете ті ж. Організм не любить, коли його годують тільки одним продуктом кілька днів або тижнів. Потім може ще й збільшити вагу.

Крім того, щоденне споживання буряка може бути шкідливим через великий вміст грубих волокон. Уявіть, що по вашому кишечнику проходять грубі щітки, жорстко обробляючи кожну ділянку. Це жахливо!

До того ж сирий буряк може спровокувати появу гастриту. Якщо у вас його раніше не було, можете зіткнутися з цією проблемою. Або виникне банальне загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту. Але в невеликих кількостях, як і все інше, його можна і потрібно їсти.

Не шукала особистих відгуків, які б вказували на те, що на буряках дійсно можна схуднути. Тому не налаштовуйтесь на те, що скинете 10 кг без додаткових тренувань. Фізичні навантаження ніхто не відміняв.

Взагалі, один супер-продукт без тренувань не допоможе скинути бажане. Запам’ятайте, що при будь-яких дієтах організм при обмеженні калорійності починає вживати м’язи, оскільки вони легко переробляються, і лише в останню чергу береться за жир.

Пропоную вам кілька відгуків. А судити про те, чи можна схуднути на цьому овочі, вам.

Liza: буряком я часто борюся з запорами. Він добре очищає кишечник. Тільки так і йде пара кілограмів. Але на більше розраховувати не варто.

Аннушка: У буряках багато цукрів, тому вона висококалорійна. Для розвантажувальних днів вона те, що потрібно. Але схуднути на ній явно не вийде.

Marika: Щоб вага зменшилася, потрібно їсти меншими порціями. Їсти краще 6 разів на день, але по трохи.

Юка: Морква і буряк багаті на цукри. Тому вони підвищують апетит. І вже допомогти схуднути, навряд чи зможуть.

Настя: Кишечник почистити буряком можливо, адже вона проносить. Але позбутися зайвої ваги не вийде, адже це надто калорійний овоч.

Люба: Привіт дівчатка! Ділюся результатами. Мені легко на такій дієті, буряк люблю. Відсиділа покладені 7 днів. Радує, що можна їсти м’ясо, рибку і курочку. Мій схил за 7 днів – 5600. Мені дуже підійшло! Так що дуже раджу.)

Меню на буряковій дієті

По суті, бурякова дієта – це просто урізання щоденної калорійності.

Не бачила, щоб для схуднення на 7 днів переходили на харчування тільки однією буряком. Додають овоч в обід або вечерю. Виключаються хліб, цукор і все солоденьке. Ось зразкове меню.

1 день

  • Сніданок: 150 г тертого буряка, приправленого 1 ч.л. масла, 250 мл мінеральної води.
  • Обід: 100 г буряка відвареного з 2-ма вареними морквинами, приправити 1 ч.л. масла або кислого молока, 1 ст. води.
  • Вечеря: 200 мл кефіру, 200 г риби (вареної або запеченої).

2 день

  • Сніданок: 150 г сиру 5%, 50 мл кефіру, 100 г дрібно натертої моркви.
  • Обід: 4-5 шт. чорносливу, 150 г курячої грудки, половинка огірка.
  • Вечеря: 1 яблуко і 150 г вареного буряка. Натерти на тертці, приправити йогуртом.

3 день

  • Сніданок: 200 мл натурального йогурту, 1 яблуко.
  • Обід: 200 г відвареного м’яса, легкий салат з тертої моркви і огірка, приправити трохи маслом.
  • Вечеря: 100 мл кислого молока змішати з 100 г вареного буряка.

4 день

  • Сніданок: 100 г сиру змішати з натертою морквою, додати пару ложок йогурту. 250 мл води.
  • Обід: 200 г риби (на пару або запеченої), салат з буряка з 4-5 волоськими горіхами, заправка – олія нерафінована або йогурт.
  • Вечеря: 200 мл кефіру, 100 г відвареної гречки.

5 день

  • Сніданок: 150 г рисової каші на воді, 1 ст. води.
  • Обід: 200 г відвареного філе курки, салат з 100 г вареного буряка і яблука.
  • Вечеря: 200 мл будь-якого кисломолочного продукту.

Цілком вистачить і 5 днів. Якщо захочете продовжити, просто повторіть.

Рецепти смачних страв з буряком

Дієтичні страви з буряків, які ви зможете легко приготувати і збагатити ними своє меню.

Для приготування такого напою потрібні будуть стакан кефіру і 200 г свіжого коренеплоду. Зверніть увагу, що використовуваний кисломолочний продукт повинен бути з невеликим терміном зберігання. У ньому менше консервантів і більше живих біфідобактерій. Підійде кисломолочка жирністю 1 – 2,5%.

Подрібнюємо буряк в блендері і змішуємо з кефіром. Приготований смузі потрібно вжити за один присід. Таких порцій в розвантажувальний день потрібно випити 5. Причому їсти потрібно через рівні проміжки часу. А ще пити слід багато води.

Рецепт цієї страви такий:

  • 1 шт. моркви;
  • 1 шт. буряка;
  • 1 ч.л. лимонного свіжовичавленого соку;
  • зелень;
  • трохи нерафінованої олії.

Очищені коренеплоди натираємо на дрібній тертці, зелень подрібнюємо. Змішуємо овочі, сік лимона і зелень. Додаємо масло. І всі компоненти ретельно перемішуємо. Салатик для очищення кишечника і насичення організму цінними елементами готовий.

В ідеалі використовувані для приготування дієтичного страви овочі повинні бути сирими. І салатик можете збагатити декількома ядерцями волоських горіхів. Загалом, готувати цю страву швидко, і їсти смакуючи.

Дієтичний салат з вареного буряка

Цей салат буде з вареного буряка, але він все одно вкрай корисний. Для нього потрібні будуть:

  • 2 невеликих коренеплоду буряка;
  • 1 шт. червоної цибулі;
  • 4 ст.л. нежирного натурального йогурту;
  • трохи солі.

Ретельно промиті овочі відварюємо. Варити слід на вогні середньої потужності близько години. Відварені коренеплоди охолоджуємо, потім очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Солимо цю масу і гарненько перемішуємо.

Очищену цибулю подрібнюємо півкільцями. Заправте салат йогуртом і перемішайте. Страва готова, час трапезувати!

Протипоказання до вживання

Давайте розберемося, коли їсти сирий буряк, а коли утриматися. При захворюваннях шлунково-кишкового тракту краще сирим продуктом не захоплюватися, а відварювати його.

Свіжа містить досить грубу клітковину, яка буде дратувати органи травлення. При гастриті (для нього характерна підвищена кислотність) свіжий продукт їжте в невеликих кількостях.

Це той продукт, що сприяє підвищенню кількості соляної кислоти в шлунковому соку.

А ще цей буряк багатий цукром. Тому при цукровому діабеті даним продуктом не можна зловживати.

Що ж, дорогі мої, худніть з розумом. І подруг з цими знаннями познайомте – їм стаття теж стане корисною. Ну, а я кажу вам: до побачення!

З повагою, Ольга Сологуб

Буряк для схуднення: чому допомагає зменшити вагу, плюс добірка рецептів дієтичних страв

Буряк – доступний овоч, регулярне вживання якого приносить неоціненну користь організму. В її складі сконцентрована величезна кількість вітамінів і мікроелементів.

Завдяки поживності та низькій калорійності, буряк є одним з найбільш корисних продуктів для схуднення. Розглянемо, як вживати цей овоч, щоб скинути зайві кілограми.

Склад і корисні властивості

Буряк: користь і шкода для здоров'я, калорійність, склад, відгуки тих, що худнуть

Склад цього плода забезпечує йому корисні властивості.

У ньому містяться:

  • вітаміни групи В, С;
  • лимонна, щавлева, яблучна, молочна кислоти – вони прискорюють процес перетравлення їжі;
  • бетаїн – активізує розщеплення білків і сприяє їх подальшому засвоєнню, з нього утворюється холін, що стимулює жировий обмін;
  • марганець – розганяє клітинний метаболізм, що прискорює процес схуднення;
  • цинк – позитивно впливає на засвоюваність продуктів, допомагає знизити вагу;
  • магній – стабілізує функціонування нервової системи, підвищує стійкість до стресів;
  • мідь – підтримує нормальну діяльність щитовидної залози, зокрема регулює синтез тироксину, а цей гормон впливає на вагу;
  • хлор – очищає організм, сприяє позбавленню жирових відкладень з поверхні внутрішніх органів;
  • залізо – сприяє підтримці нормального рівня гемоглобіну, при його дефіциті постійно хочеться солодкого, а це перешкоджає схудненню, прискорює обмін речовин;
  • пектин – нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, очищає кишечник, що є обов’язковою умовою схуднення, прискорює метаболізм;
  • клітковина – активізує виведення токсинів, очищає організм, забезпечує почуття насичення.

При такій кількості корисних складових червоний буряк містить 42 кКал на 100 г. Виходить, що її можна сміливо їсти на ніч, не побоюючись поправитися. Давайте розберемося, чи так це?

Користь і протипоказання

Схуднення за допомогою буряка – реальна можливість зробити тіло красивим і підтягнутим. Її секрет у тому, що вона надає комплексний ефект:

  • розганяє метаболізм, активізує обмінні процеси, через що вага починає знижуватися;
  • якщо перед м’ясом з’їсти буряк, що міститься в ній бетаїн, сприятиме миттєвому і повному засвоєнню білка, вкрай необхідного для швидкого нарощування м’язової маси;
  • очищає печінку, виводячи з організму шкідливі сполуки, шлаки, що сприяє стрункості;
  • антиоксидант куркумін, що міститься в цьому овочі, перешкоджає утворенню жирових клітин;
  • має виражений детокс-ефект, оскільки надає на організм ощелачувальний вплив, що активізує природні процеси очищення, результатом стає зниження маси;
  • підвищує витривалість, це довели численні дослідження, тому її корисно їсти перед фізичними навантаженнями;
  • виводить зайву рідину, яка створює надмірні обсяги.

Максимально корисний для схуднення овоч, який має інтенсивний і насичений колір. Ця характеристика свідчить про зміст високої концентрації корисних властивостей.

Протипоказання

Тепер варто дізнатися про протипоказання до прийому даного продукту. До них відносяться:

  • цукровий діабет;
  • наявність запальних процесів;
  • виразка і гастрит;
  • хвороби нирок;
  • алергія;
  • підвищена кислотність;
  • гіпотонія.

Як вживати правильно?

Буряк: користь і шкода для здоров'я, калорійність, склад, відгуки тих, що худнуть

На питання, який буряк корисніший для схуднення: сирий або варений, однозначної відповіді немає. Найбільша кількість речовин, корисних для зменшення ваги, містить сирий. Зокрема, бетаїн швидко руйнується через термічний вплив.

Але в сирому вигляді буряк надає занадто активний вплив на організм, тому багатьом людям протипоказаний. Не варто ризикувати здоров’ям. Включати цей овоч в раціон потрібно помірно, враховуючи індивідуальні особливості організму. Нижче розглянемо варіанти вживання буряка.

У свіжовіджатому соку буряка міститься максимальна концентрація корисних для схуднення компонентів. Але важливо запам’ятати, що його не можна пити відразу після приготування. Необхідно витримати сік мінімум 2 години на відкритому посуді.

Інша важливе правило – до бурякового соку організм слід привчати поступово. Для початку його слід змішувати з морквяним, огірковим або капустяним в співвідношенні 50 на 50%. Поступово вміст бурякового соку можна збільшувати, але максимум до 70%. П’ється він за 15 хвилин до трапези. Краще це робити вранці, а також увечері.

Якщо немає проблем зі шлунком, можна готувати дієтичний салат з сирого буряка. Для цього його потрібно добре помити і натерти, бажано на найбільш дрібну тертку. Не варто включати сирий продукт в денний раціон частіше 2 разів на добу (і тільки невеликими порціями).

Для приготування необхідно ретельно промити овоч, а потім помістити в холодну воду, поставити варитися. До повної готовності він вариться 40-70 хвилин, залежно від розмірів.

Щоб зберегти основну масу корисних речовин в готовому овочі, його краще запікати в духовці. Для цього він промивається, поміщається в фольгу і печеться приблизно годину на середній температурі. Смак виходить дуже приємним.

Думка дієтологів однозначна – якщо регулярно включати в раціон свіжий або приготований коренеплід, від зайвої ваги вдасться позбутися. На питання, чи можна їсти буряк при схудненні ввечері, вони відповідають позитивно. Цей овоч варто вживати на вечерю в будь-якому вигляді, головне, щоб трапеза була за 3-4 години перед сном.

Дієтичні рецепти

Буряк: користь і шкода для здоров'я, калорійність, склад, відгуки тих, що худнуть

У чистому вигляді один продукт швидко набридає. Щоб уникнути цього, його потрібно поєднувати з іншими дієтичними продуктами. Спробуйте, наведені нижче прості і корисні рецепти допоможуть схуднути.

Цілющий напій, що стабілізує роботу шлунка, кишечника, а також сприяє швидкому схудненню. Для приготування овоч очищається, нарізається на кубики дрібних розмірів.

Вони поміщаються в посудину (бажано скляну) і заливаються окропом, а зверху накриваються марлею. Досить кілька шарів. Через 3-5 днів, коли квас настоїться, він проціджується.

Перед вживанням у стакан варто додати мед.

Інший рецепт – заповнити третину банки тертим коренеплодом, додати 50 г житнього хліба і 200 г цукру, а потім залити окропом. Настоюється напій 2-3 дні.

Для його приготування змішується буряк з кефіром. Досить взяти 1 кг варених овочів і 1.5 л кисломолочного продукту з низьким відсотком жирності. Інгредієнти до однорідної маси змішуються в блендері. Щоб надати коктейлю більш насичений смак, варто додати трохи дрібно нарубаної петрушки, селери або кінзи.

Коктейль надає вражаючий жироспалювальний ефект.

  • Салат з буряка з квашеною капустою

Подрібніть 300 г вареного буряка і змішайте з 300 г квашеної капусти, 70 г цибулі. Для заправки використовуйте оливкову олію. Також сміливо додавайте кріп. Від солі краще відмовитися.

Салат стане відмінним сніданком або перекусом. Змішайте сирий буряк середніх розмірів, моркву і яблуко. Для поліпшення смакових якостей додайте половину лимона і скибочку імбиру. Змішайте все в блендері до утворення пюре. Залийте його 2 склянками води.

Суп, в якому поєднують буряк з часником, має виражений жироспалювальний ефект. Готувати його легко – подрібніть одну буряк, моркву і цибулю середніх розмірів, залийте водою і поставте на плиту.

Через 20-30 хвилин варіння, додайте трохи посіченої капусти, нехай покипить ще хвилин 10-15. У готовий суп додайте 3-4 зубчики часнику, попередньо подрібненого, і свіжовіджатий сік половини лимона.

  • Буряк запечена з сиром

Коренеплід, запечений з сиром – відмінне дієтичне блюдо. Приготувати його буде легко. Спочатку запечіть в духовці очищену буряк до повної готовності.

Для цього досить помістити її на 1 годину в духовку на середню температуру. Потім охолодіть її і за допомогою ложки очистіть серединку коренеплоду, щоб усередині утворилося простір.

Заповніть його сиром, змішаним з кропом, петрушкою і часником. Запікайте фарширований овоч ще хвилин 10.

На основі буряка можна приготувати велику кількість дієтичних страв з приємним смаком. Вона відмінно поєднується з багатьма овочами, а також сиром, горіхами, зеленню.

За допомогою цього коренеплоду можна влаштовувати розвантажувальні дні. Для цього необхідно раз на тиждень вживати в їжу тільки буряк і її сік. Також можна пити чисту воду, чай без додавання цукру, овочеві соки. За день можна з’їсти максимум 2 кг продукту.

загальні рекомендації

Буряк: користь і шкода для здоров'я, калорійність, склад, відгуки тих, що худнуть

Щоб дієтичні страви з буряка принесли тільки користь і не надали негативного впливу на здоров’я, дотримуйтесь простих рекомендацій:

  1. Перш ніж включити в раціон цей овоч (в збільшеному обсязі), особливо в сирому вигляді, проконсультуйтеся з лікарем.
  2. Добова доза чистого соку не повинна перевищувати 100 мл, його слід розбавляти іншими фруктовими соками.
  3. Довше 3-4 днів дієта для схуднення на основі виключно буряка тривати не повинна.

Включення в меню буряка допоможе схуднути на 1-2 кг на тиждень завдяки зниженню калорійності раціону, а також очищенню організму. Якщо вживати тільки цей коренеплід, виключивши з раціону інші продукти, втрати ваги за тиждень можуть досягти 7-8 кг.

Важливо пам’ятати, що жироспалювальний ефект надає тільки червоний буряк. Цукровий сорт білого кольору подібними характеристиками не володіє.

Буряк – склад, харчова цінність і корисні властивості

Буряк: користь і шкода для здоров'я, калорійність, склад, відгуки тих, що худнуть

Буряк – це продукт, який крім відмінного смаку, має багато корисних властивостей, що поширюються як на окремі системи і органи, так і на весь організм в цілому. Буряк ідеально підходить для спортивного харчування – вона сприятливо впливає на розвиток м’язової маси, підвищує життєвий тонус і витривалість.

У статті ви дізнаєтеся про користь буряка, її склад і зміст БЖУ, лікувальні властивості та застосування в дієтичному і спортивному харчуванні.

Харчова цінність, склад і калорійність

Харчова цінність червоного буряка дуже велика – хімічний склад коренеплоду багатий різноманітними вітамінами, мінералами та іншими нутрієнтами. Щодо калорійності, то вона у цього овоча невисока, становить всього 41 ккал на 100 г сирого продукту.

Отже, харчова цінність буряків наступна:

  • процентне співвідношення білків, жирів і вуглеводів (БЖУ): 2,1 / 0,2 / 3,1 відповідно;
  • 2,4 г харчових волокон;
  • 0,2 г органічних волокон;
  • 85 г рідини;
  • 8,6 г дисахаридів;
  • 0,1 г крохмалю;
  • 1,1 г золи.

Калорійність у буряка відносно низька, тому овоч можна і потрібно включати в раціон тим, хто на дієті або займається спортом. Споживання в день від 100 до 200 г буряка забезпечує організм вітамінами групи А в кількості 1% від добової норми, 2% кальцію, 12% вітаміну С і цілих 7% заліза.

Кількість калорій у вареній буряках майже трохи відрізняється від сирого коренеплоду і становить 48 ккал на 100 г, а калорійність запеченого овоча – 45 ккал. Калорійність буряків може варіюватися в залежності не тільки від процесу приготування, але і від різновиду овоча, а також від того, яка його частина використовується:

  • у буряку цукрового, або, як його ще називають, буряка-морквини, калорійність становить 46 ккал на 100 г продукту;
  • бадилля буряка містить 22 ккал;
  • буряковий сік – 41 ккал.
  • Враховуйте, що цифри вказані з розрахунку, що овоч готувався без додавання будь-яких спецій або допоміжних інгредієнтів.
  • Коренеплід містить у собі безліч необхідних організму вітамінів, які позитивно впливають на загальне і м’язове стан, що особливо цінно для людей, які займаються будь-яким видом спорту, будь то легкий жіночий фітнес або важка чоловіча навантаження в спортзалі.
  • Буряк (їдальня) – овоч з високим вмістом вітамінів групи С і В, а також каротину (який необхідний для міцних і здорових волосся) і нікотинових кислот. Крім цього, в сирому продукті містяться мінерали, такі як:
  • марганець;
  • магній;
  • фосфор;
  • калій;
  • мідь;
  • залізо;
  • натрій;
  • кальцій;
  • сірка.

Крім усього перерахованого вище, буряк входить в число лідерів за змістом необхідних для організму кислот, зокрема, гамма-аміномасляної, які позитивно впливають на обмін речовин і працездатність головного мозку.

Примітка: харчова цінність відвареного буряка несуттєво відрізняється від харчової цінності свіжого овоча, якщо дотримуватися правильної технології приготування продукту. У процесі варіння лише трохи зростає показник вуглеводів, від цього і калорійність трохи вище.

Корисні властивості буряка при заняттях спортом і фітнесом

Вчені провели дослідження щодо корисних властивостей буряків і науковим шляхом довели, що буряковий сік позитивно впливає на стан м’язової системи.

Якщо перед заняттям спортом або походом на фітнес випити склянку бурякового соку, витривалість підвищується, і заняття проходить продуктивніше.

Більш того, знизиться м’язовий біль, а втому ви відчуєте набагато пізніше.

Сік буряка змушує м’язи працювати старанніше з меншою кількістю поглинається кисню, і саме з цієї причини м’язи втомлюються в рази повільніше. Якщо ви займаєтеся нарощуванням м’язів, такий сік може стати природним допінгом.

Описаними властивостями володіє тільки сік з сирого продукту, у вареного буряка таку особливість немає. Проте подібний ефект надає і відвар, в якому варився коренеплід.

Крім того, буряк в будь-якому вигляді позитивно впливає на стан шкіри, роботу шлунково-кишкового тракту, а також допомагає організму очищатися від токсинів. Вона має лікувальні властивості і допомагає при:

  • деменції (погіршення когнітивних функцій у людей похилого віку), так як сік буряка позитивно впливає на роботу головного мозку за рахунок поліпшення притоку крові;
  • збої в роботі травної системи, завдяки великому вмісту клітковини;
  • запаленнях, завдяки вмісту холіну – універсального з’єднання, яке не тільки зміцнює м’язи, але і володіє протизапальним ефектом.

Звідси можна зробити висновок, що буряк корисна для чоловіків – вона допомагає переносити важкі фізичні навантаження і підвищує продуктивність роботи м’язів.

Жінкам варто звернути увагу на наступні корисні властивості: червоний буряк позитивно відбивається на стані і зовнішньому вигляді шкіри. Крім того, вживання овоча сприяє схудненню завдяки низькій калорійності коренеплоду.

Бурякове бадилля – не менш корисний продукт з великим вмістом вітамінів, мінералів і низькою калорійністю. Бадилля сприяє зменшенню почуття голоду і очищенню кишечника. Також листя буряка зменшують вміст цукру в крові і стимулюють обмін речовин. Але вживати її необхідно правильно: щоб зберегти корисні властивості, бурякове бадилля потрібно гасити або варити.

Користь для зниження ваги

Введення буряка в раціон харчування сприяє зниженню ваги. Але важливо пам’ятати, що однією лише дієтою хорошого результату не досягти. Щоб отримати фігуру своїх мрій або хоча б наблизитися до неї, потрібно правильним чином поєднувати збалансоване харчування і заняття спортом, дотримуватися режиму сну і відпочинку, пити достатню кількість води в день.

Корисна інформація! В середньому людина повинна випивати від 1,5 до 2,5 л води в день залежно від статури і ваги. Такі напої, як чай, кава і соки не вважаються, мова йде саме про чисту воду.

засвоєння

Корисні властивості буряка визначаються однією важливою особливістю – можливістю організму до засвоєння того чи іншого компонента. Деякі тропічні фрукти, такі як ананас або манго, які повинні приносити користь, в організмі людини України просто не засвоюються. Але буряк в цьому плані – безпрограшний овоч, корисний в будь-якому вигляді: сирому, відвареному, тушкованому, запеченому.

Щодо корисних властивостей буряків для організму під час схуднення можна сказати наступне.

Якщо ввести червоний коренеплід в щоденний раціон, вже через пару тижнів вживання ви помітите поліпшення самопочуття, яке буде супроводжуватися повноцінною роботою всіх внутрішніх органів.

А найочевиднішим зміною буде стан нервової системи – зникне зайва нервозність і дратівливість.

Смакові властивості

Овоч сам по собі насичений солодкою глюкозою, яка служить каталізатором для поліпшення настрою (особливо якщо це стосується цукрових буряків), але при цьому залишається дієтичним. Глюкоза стимулює роботу мозку, підвищує активність і постачає енергію організму.

Але найціннішим для запуску процесу схуднення елементом в складі коренеплоду вважається бетаїн. Це біологічна речовина, яке нерідко використовується у вигляді харчових добавок, спрямованих на зниження ваги. Про бадьорять властивості натурального соку зі свіжого буряка вже згадувалося раніше.

Крім цього, бетаїн нормалізує роботу печінки, що безпосередньо пов’язане з повноцінним метаболізмом. Говорячи простою мовою, якщо ви хочете прискорити обмін речовин, крім дотримання норм випитої води на добу і занять спортом, їжте буряк.

Вона послужить природним метаболічним каталізатором. Під час дотримання дієти або сушки тіла, що тісно пов’язано з прийняттям великої кількості білка в їжу, бетаїн сприятиме більш активному засвоєнню протеїну в кишечнику.

Бетаїн прискорює активність окисних процесів жирів – тобто, жирові відкладення спалюються швидше.

Примітка: регулярне вживання дієтичних страв з буряка не тільки допоможе схуднути, але й запобіжить накопиченню жиру в жіночому і чоловічому організмі завдяки поліфенолу куркуміну. Це відбувається за рахунок властивостей компонента пригнічувати ріст кровоносних судин в жирових тканинах.

Клітковина

Крім цього, варто пам’ятати про властивості клітковини, яка створює додатковий обсяг в кишечнику без зайвої калорійності і пригнічує відчуття голоду. Ще один важливий момент – зниження рівня холестерину і цукру в крові.

З буряка можна приготувати безліч страв, напоїв, коктейлів, смузі, вона відмінно підходить для супів і салатів. Вживати в їжу коренеплід можна натертим в сирому вигляді або після термічної обробки, не турбуючись про те, що буряк втратила корисні властивості. Головне – приготувати продукт правильно.

Як готувати буряк для схуднення?

Готувати буряк для схуднення можна різноманітними способами, але найкращий ефект надасть продукт в сирому вигляді та у вигляді соку. У випадках, коли є сирі продукти протипоказані, або при бажанні урізноманітнити щоденний раціон, коренеплід можна відварити або запекти. Розглянемо основи приготування буряка в формі таблиці:

Вид приготування Час приготування Примітки
Варений буряк 40-60 хвилин Продукт варять на маленькому вогні у великій ємності, де вода покриває овоч мінімум на кілька сантиметрів. Коренеплід потрібно ретельно вимити і варити в шкірці, яку бажано залишити неушкодженою. Після готування буряк заливають холодною водою до повного охолодження.
Запечена буряк 50-60 хвилин Для запікання буряк потрібно вимити й обсушити, після викласти на деко і накрити фольгою. Розрізати плід небажано, інакше в процесі приготування він втратить частину корисних властивостей.

На думку дієтологів, чоловікам, жінкам і навіть дітям (страждаючим від ожиріння або перебуваючим у групі ризику) необхідно замінити один прийом їжі, неважливо, який саме (вечеря, сніданок або обід), стравою з буряка. Наприклад, вранці натщесерце можна випити буряковий сік, приблизно за 20 хвилин до їжі – він зменшить відчуття голоду, і ви з’їсте менше звичайного.

Але обмежуватися одним соком не можна, інакше через 35-40 хвилин у вас прокинеться почуття голоду через вміст глюкози в буряках.

На ніч рекомендується їсти дієтичний салат з буряка з яблуками, морквою чи капустою, заправляти такі салати можна кефіром.

Крім цього, корисно періодично влаштовувати розвантажувальний буряковий день, але тільки за умови, що у вас немає ніяких хвороб, описаних нижче, або протипоказань, пов’язаних з алергічною непереносимістю.

Шкода від коренеплоду і протипоказання

Буряк може завдати істотної шкоди здоров’ю людей, що страждають індивідуальними алергічними реакціями на коренеплід. Крім того, протипоказано в їжу вживати буряк особам з такими захворюваннями, як:

  • Гастрит, виразка в стадії загострення;
  • Мочекам’яна хвороба;
  • Розлад шлунку;
  • Запалення підшлункової залози;
  • Діабет.

На жаль, шкода, яку може надати вживання буряка на здоров’я, не зменшується навіть після термічної обробки незалежно від того, варили ви буряк або гасили. Зловживати продуктом не варто в будь-якому випадку, навіть якщо ви не страждаєте жодним із перерахованих вище протипоказань.

Протипоказання до вживання листя – подагра, алергія, шлункові розлади та сечокам’яна хвороба.

Нагадування: корисні властивості бурякового соку для організму ще не привід пити його в необмеженій кількості. Добова норма соку становить не більше 500 мл, в іншому випадку у вас може початися алергічна реакція або розлад шлунково-кишкового тракту.

Підсумки

Буряк – універсальний продукт, багатий вітамінами і мінералами, позитивно впливають на загальний стан здоров’я. Підходить як чоловікам, так і жінкам. Буряк стане натуральним і безпечним допінгом перед тренуваннями незалежно від виду спорту.

Буряк для схуднення – калорійність, відгуки, корисні властивості

Правильне харчування і спорт забезпечують хоч і не моментальну, але послідовну втрату ваги в його невеликих кількостях. Це згодом приведе до повного позбавлення від зайвих кілограмів, позбутися яких мріє кожна людина, у кого вага давно перевалив за межі співвідношення росту і маси тіла.

Особлива увага приділяється присутності в раціоні овочів і фруктів, без яких домогтися поставленої мети навряд чи вийде, навіть при наявності достатньої кількості фізичних навантажень.

Однак же, далеко не всі їх різновиди благотворно впливають на втрату організмом зайвих кіло.

Наприклад, ананас і манго взагалі не приносять ніякої користі, оскільки необхідні ферменти для їх засвоєння просто відсутні в організмі.

Що стосується овочів, серед них лідируюче місце в формуванні витонченої фігури займає буряк.

Стародавній Рим, Єгипет і Вавилон – три основні її батьківщини. Саме тут продукт вперше був вирощений кілька тисяч років тому. В той час стародавні люди не використовували його в їжу.

Для нього було приготовлено інше призначення – лікарський. У їжу вживалися тільки листя культури.

Через деякий час її почали використовувати і в якості інгредієнтів для страв або просто для прикраси обіднього столу.

У країнах з українськомовним населенням цю культуру вперше почали вирощувати після чотирнадцятого століття. У наш час існує три основні різновиди:

  • Їдальня;
  • Цукрова;
  • Кормова.

Калорійність

Сто грам буряка містять всього лише трохи більше ніж 40 кілокалорій. У продукті відсутні навіть натяки на вміст жиру.

Що стосується калорійності в вареному вигляді, то вона трохи вище – 49 кілокалорій. Калорійність змінюється через вплив температури на нього – змінюється його склад.

У вареному коренеплоді набагато менше корисних речовин в порівнянні з сирим, зате він краще засвоюється.

Дієтологи рекомендують в якості гарніру до м’яса використовувати салат з тертої буряка. М’ясо в тандемі з нею набагато краще засвоюється, і людина не буде відчувати важкості в животі, як це зазвичай буває в тих випадках, коли з’їдена порція виявилася набагато більше необхідної організмом.

Навіть самий звичайний борщ може виявитися пісним дієтичним блюдом, якщо для його приготування не використовується жирне м’ясо і рослинне масло.

Деякі вважають за краще варити борщ взагалі на воді без додавання будь-якого бульйону, а тим більше м’яса.

Проте, страва виходить таким же ситним і смачним, якби для його приготування був узятий соковитий і жирний шматок свинини або яловичини.

Корисні властивості

Привести в порядок нервову систему просто. Досить щодня вживати в їжу невелику кількість овоча або бурякового соку. Вживання цього овоча також позитивно вплине на всі органи організму людини в цілому – вони будуть працювати злагоджено і без перебоїв у своєму функціонуванні.

У складі продукту є така речовина, як глюкоза. Вживання глюкози сприяє поліпшенню настрою, а також прискоренню процесу мозкової діяльності, що, в свою чергу, може позитивно вплинути на трудову діяльність людини.

Нормалізація обміну речовин – перша сходинка на шляху до зниження ваги. Складова бетаїн забезпечує правильну роботу печінки. Таким чином, нормалізується обмін речовин, і всі вжиті людиною продукти починають правильно засвоюватися, не відкладаючись в організмі.

Відчуття голоду сприяє накопиченню жирів, завдяки чому людина починає їсти все, що тільки попадеться їй під руку. У підсумку почуття голоду перетворюється на справжню манію, з якою вона не може впоратися.

На цьому етапі формується ожиріння. Присутня в складі клітковина не накопичує калорії в шлунку, але утворює додатковий обсяг. Вона притупляє відчуття голоду навіть тоді, коли людина насправді сильно хоче їсти.

Буряк – засіб номер один у боротьбі з запорами і гемороєм. Проносні властивості сприяють виведенню з організму зайвої рідини, токсинів, а також багатьох інших речовин, що знижують працездатність органів.

Мало хто знає, що культура, про яку йдеться, – відмінний жарознижуючий засіб. Її використання не тільки ефективно в плані нормалізації температури тіла хворого, але й економічно – навіть взимку вона буде коштувати набагато дешевше, ніж жарознижуючі препарати в будь-якій аптеці.

Поліфенол куркумін пригнічує ріст кровоносних судин у жировій тканині. Жир не вдається затримуватися в організмі довше, ніж передбачалося.

При схудненні буряк часто поєднують з кефіром, роблячи з цих двох інгредієнтів коктейль. Додавання кефіру сприяє зростанню мікрофлори кишечника, яка допомагає більш повному переварюванню їжі та виведенню її з організму.

А дуже часто ця сама мікрофлора у худне людини знаходиться в пригніченому стані через різні процедури, що призводять до її непотрібного виведення з організму (клізми, вживання сечогінних або проносних препаратів).

Можна додавати в буряк і інші низькокалорійні овочі та фрукти – моркву або яблука. Вони вносять смакові різноманітності і допомагають легше переносити бурякові дієти.

Негативні сторони буряка

У складі цієї культури міститься щавлева кислота. За рахунок цього її вживання не рекомендується людям з підвищеною кислотністю (гастрит), а також людям з проблемами функціонування нирок і сечового міхура.

Її проносна дія може згубно вплинути на організм людини, у якої спостерігається хронічне порушення функцій кишечника і постійні розлади в роботі шлунка.

Діабетикам не бажано використовувати цей продукт як джерело зниження ваги, оскільки в ньому міститься високий відсоток сахарози. Це може погіршити стан людини з такою хворобою.

Перед тим як сісти на дієту, слід проконсультуватися з лікарем. Тільки пройшовши обстеження і переконавшись у відсутності протипоказань, можна приступити до вживання коренеплоду для зниження маси тіла.

Як вживати буряк?

Овоч прийнято вживати вареним. Щоб максимально зберегти всі його корисні властивості, слід варити його не очищеним від шкірки. Час варіння безпосередньо залежить від розміру овоча. Кількість часу варіння практично ніколи не перевищує години. Найчастіше для повноцінного приготування достатньо і сорока хвилин.

Продукт подається на стіл не тільки у відвареному вигляді. Його ще запікають і готують на пару. Вважається, що при такому способі приготування зберігається ще більше корисних властивостей, ніж у відвареному вигляді разом із шкіркою.

Деякі люди вважають за краще вживати культуру в сирому вигляді. Однак не кожен організм може це витримати. Перші страви можна урізноманітнити додаванням листя. Листя можуть бути використані і як один з інгредієнтів овочевих салатів.

Страви з буряком для схуднення

Ця культура є незамінним продуктом при схудненні, але для максимального ефекту рекомендується використовувати саме сирі овочі.

Це пов’язано з тим, що при термічній обробці більшість її корисних властивостей втрачається.

Саме тому варіантів страв з цим овочем не так вже й багато, але щоб урізноманітнити свій раціон, цілком достатньо. Найпростішими і смачними є:

  • буряковий салат;
  • буряковий сік;
  • запіканка з буряка з сиром;
  • нежирний борщ;
  • борщ;
  • пісні бурякові котлетки та інші.

Відгуки худнучих на буряках

Бурякова дієта на різних людей впливає по-різному, тому ми наводимо найбільш популярні відгуки тих, хто намагався використовувати її для схуднення.

  1. Головна перевага такого скидання ваги, на мій погляд, полягає в тому, що вона не вимагає грошових витрат. Купівля буряка доступна в будь-який час року. Ще однією перевагою для мене є відсутність постійного відчуття голоду, яке наздоганяє дуже часто навіть в перший день підтримки будь-якого виду схуднення.
  2. З переваг бурякового схуднення я виявила відсутність порушень стільця, а цим може похвалитися далеко не кожна методика втрати кілограм, тим більше та, в раціоні якої відсутні супи. Я, як і багато людей, вважаю, що стілець може бути нормальним тільки в тому випадку, якщо в день хоча б раз вживається будь-яка рідка їжа (вода, а також інші напої не йдуть в рахунок). Дієта дозволяє перебудувати процес обміну речовин на новий лад. При цьому я не відчувала дискомфорту під час перебудови. Організм сприймає цей процес як щось належне і не противиться йому. Я за 3 дні такого харчування зуміла втратити цілих 4 кілограми. Для мене це просто неймовірний успіх, так як довгий час безрезультатно боролася із зайвою вагою. Тепер, завдяки бурячку, ця проблема вирішена.
  3. Я сиділа на цій культурі 10 днів, в результаті я зменшилася на 6 кілограм. Величезний плюс в тому, що з організму в цей період виводиться зайва рідина. Такий процес сприяє його очищенню від шлаків і токсинів, які безпосередньо впливають не тільки на погіршення стану здоров’я, але і на погіршення зовнішнього вигляду. Проблеми зі шкірою, поява прищів і подразнень, мішки під очима, набряклість – з усіма цими проблемами мені допомогла впоратися дієта. Позбувшись від них, а ще й схуднувши, я знову відчуваю себе красивою і привабливою.
  4. Мені бурякова дієта абсолютно не принесла позитивних зрушень при втраті маси. Семиденне схуднення посприяло лише збільшенню апетиту. Незважаючи на те, що дієта передбачала можливість їсти без обмежень будь-які продукти зі списку дозволених, я все одно намагалася себе максимально обмежувати. Результат навіть не нульовий, а негативний – обсяги тільки додалися. Тепер знову доведеться жорстко контролювати свій апетит, для того щоб не набрати вагу ще більше, ніж він є зараз.
  5. Бурякова дієта тривалістю три дні – швидкий, але жорсткий спосіб втрати ваги і, я вважаю, що вдаватися до нього слід при необхідності терміново позбутися кількох зайвих кіло. Я в таких заходах не потребувала, тому використовувала ту, яка розрахована на тиждень. Це більш щадний спосіб скидання ваги шляхом вживання буряка разом з іншими продуктами, позитивно впливаючими на очищення організму. Дотримуючись семиденного варіанту, я могла харчуватися в малих кількостях рибою, фруктами, овочами, а також нежирним м’ясом. Також для зниження маси тіла пропонувалося поглинати живильний салат. Для його приготування потрібні три інгредієнта: чорнослив, волоські горіхи і сам овоч. У підсумку я отримала струнку і красиву фігуру без жорстких обмежень і великих зусиль. Тому тепер і подружкам, які виснажують себе голодуванням, рекомендую таку дієту.
  6. Триденна дієта включає в себе не тільки вживання овоча, але й бурякового соку. Зробити його не складе труднощів навіть коли немає можливості виготовити його за допомогою блендера. Для приготування соку я натирала коренеплід на тертці, після чого його потрібно вичавити в глибоку миску або тарілку. Щоб вичавити всю рідину до останньої краплі, необхідно по кілька разів поспіль вичавлювати його шматочки. У цій дієті важливо враховувати, що сік в чистому вигляді не рекомендують вживати навіть лікарі, тому дотримуючись триденної варіації, його слід обов’язково розбавляти. Бажано робити це, використовуючи морквяний. Самостійно виготовити його без блендера або соковижималки досить складно – свіжовичавлений я заміняла магазинним пакетованим або бутильованим. Рідина випивається мінімум за двадцять хвилин до прийняття їжі. Його вживання прискорює процес метаболізму, а також позитивно впливає на подальше засвоєння їжі. Сам овоч вживається щодня як на сніданки, так і на обіди, і на вечері. В принципі все дуже легко і почуття голоду я не відчувала, а результат не змусив себе довго чекати.
  7. Я мама двох дітей, тому не з чуток знаю, як складно боротися із зайвою вагою. Свого часу я перепробувала дуже багато різноманітних дієт, таблеток і інших чудодійних засобів. Відчувала на собі і бурякове схуднення. Може, комусь вона і допомагає, але я не помітила жодного результату, при тому, що сиділа на ній понад тиждень. В результаті отримала болі в шлунку і не дуже добре самопочуття. Тому тепер категорично не рекомендую нікому вдаватися до таких методів схуднення – крім шкоди здоров’ю, воно не приносить жодної користі. Набагато краще зайнятися фітнесом і почати правильно харчуватися. І толку набагато більше, і корисніше в рази.

Схуднення з буряком від знаменитостей

Одна з популярних українських співачок, а за сумісництвом ще й актрис Віра Брежнєва, як і звичайні жінки, «грішить» буряковою дієтою на благо свого здоров’я і фігури.

Зірці довелося кілька днів поспіль харчуватися виключно тільки одними коренеплодами. Потрібно сказати, що Вірі вдалося досягти бажаного – такою шикарною фігурою, як Брежнєва, може похвалитися далеко не кожна дівчина.

Успішна модель і обличчя марки Ralph Lauren Валентина Зеляева також ретельно стежить за своєю зовнішністю і вагою. А допомагає їй у цьому все та ж буряк.

Свій образ харчування вона сформувала ще кілька років тому і строго його дотримується – близько 80% її раціону складають свіжі овочі та фрукти. Овоч модель вживає щодня в сирому вигляді та у вигляді соків.

Leave comment