Кокосова стружка: користь і шкода, калорійність, рецепт печива з фото

Зміст
Випічка з кокосовою стружкою – одне з найпопулярніших кондитерських виробів.
Подрібнена м’якоть видобувається з плодів кокоса, часто використовується для прикраси кондитерських виробів і надання особливого смаку.
Видобувається продукт просто: горіх відкривається, з нього виливають сік, висушують, а потім подрібнюють м’якоть. Зробити це можна самостійно, але багато хто воліє купувати готовий продукт в магазині.
Що таке кокосова стружка
Продукт, відомий як кокосова стружка, – це результат механічної переробки м’якоті кокосового горіха. У процесі тертя з’являються невеликі білі гранули, які зменшуються в процесі сушіння. Заключний етап виготовлення полягає в просіюванні великих гранул через сито. Це робиться для того, щоб маса зберегла смак плоду горіхової пальми.
Користь і шкода
Під час використання горіха всі корисні властивості кокосової пальми зберігаються. Продукт містить вітаміни, мінерали, клітковину, покращує роботу імунітету, кишечника. М’якоть виводить з організму людини токсини, шлаки.
Дослідження в медицині показали, що кокос підвищує працездатність, допомагає концентрувати увагу. Це пов’язано з високим вмістом жирів і вуглеводів. Шкода від продукту викликана індивідуальною непереносимістю компонентів у складі.
Інші корисні властивості продукту з кокоса для здоров’я:
- покращує зір, шкіру, пам’ять, так як містить кальцій;
- очищає серцево-судинну систему;
- позитивно впливає на зір;
- містить лауриновий жир, який сприяє схудненню, що важливо для жінок;
- є антибактеріальним, противірусним засобом;
- має імуномодулюючу властивість;
- може нормалізувати рівень холестерину в крові;
- поліпшує обмін речовин через високий відсоток білків.
Калорійність кокосової стружки і харчова цінність
Це унікальний живильний інгредієнт. Він багатий мікроелементами, жирними кислотами, наприклад, омега-6. Продукт є джерелом вітамінів групи В, А і Е. Серед мікроелементів можна виділити залізо, мідь, цинк, селен.
Стружка містить такі макроелементи: кальцій, фосфор, натрій, калій. Цікаво, що калорійність самої м’якоті в 2 рази нижча, ніж стружки. У сушеному вигляді вона повністю зберігає позитивні властивості компонентів.
Нижче наведено таблицю БЖУ, калорій на 100 г продукту.
Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | Калорійність |
13 | 14 | 65 | 596 ккал / 100 г |
Як вибрати
Якісний інгредієнт для страв виходить зі свіжого і стиглого кокоса. При покупці зверніть увагу на ряд параметрів: крупність помелу, виробника, зовнішній вигляд, термін придатності, склад і ціну. Щоб легше було проаналізувати продукт, необхідно вибирати стружку в прозорій упаковці. Основні критерії вибору:
- Зовнішній вигляд. На упаковці та всередині відсутні тріщини, надриви, цвіль, сторонні включення.
- Сорт. Існує три види: дрібний помел, середній, великий. Найякісніший продукт виконаний з дрібних фракцій. Така маса приємна на смак, тане в роті.
- Колір. Маса повинна бути білосніжною, максимально білою. Намагайтеся уникати різнокольорових видів продукту. Такі ефектно прикрашають блюдо, але містять багато барвників та інших шкідливих добавок.
- Країна виробника. Корисне ласощі виготовляють в Індонезії, Малайзії, Філіппінах, В’єтнамі. Перша країна виробляє пройдений дрібного помелу. Азіатські продукти продають грубий помел, він дешевший, але несмачний.
- Якщо ви жінка і стежите за фігурою, то перевіряйте відсоток жиру в складі. Різні виробники по-своєму складають пропорції інгредієнтів.
- Зберігання в пакетиках рекомендоване в сухому приміщенні, подалі від сонця.
Сорти і різновиди
Харчовий продукт, який зветься стружкою з кокоса, отримують шляхом висушування м’якоті кокоса, її подрібнення. Волокниста внутрішня частина ретельно обробляється на різних терках і проходить крізь сито. Виходять білі гранули.
Їх класифікують на дрібний, середній і великий помел. Додатково продукт може обсмажуватися, підсолоджуватися. Дрібна грануляція відноситься до елітного виду.
Перетерті гранули містять більшу кількість глюкози, сахарози, жирних кислот і, від цього, мають кращі смакові властивості. Міжнародна класифікація:
- Coarse. Грубий гранульований помел, коштує дешево, цінується менше інших.
- Medium. З гранул середнього розміру, містить підвищену кількість жиру.
- Fine. Продукт з дрібного помелу, найякісніша і смачна.
- Flakes. Виглядає, як дрібні пластівці.
- Fancy Shred. Теж пластівці, але більші.
- Chips. У формі чіпсів.
Як зробити кокосову стружку в домашніх умовах
Натуральний продукт з кокосового горіха можна приготувати вдома без особливих зусиль. Плід пальмового дерева продається цілий рік. Більш якісні, стиглі і свіжі горіхи привозять у період з жовтня до кінця грудня. У супермаркеті або на базарі зробіть так:
- Вибирайте достиглий, твердий плід без тріщин, цвілі, патьоків.
- Уважно огляньте закриті дірки на горісі. Вони не повинні бути вологими.
- Перевірити свіжість горіха можна, якщо добре потрясти плід. Сік в ньому буде голосно переливатися.
Технологія вилучення стружки в домашніх умовах:
- Зробіть отвір в одному з вічок горіха і злийте сік. Його можна випити, вставивши трубочку в кокос. Зняти верхній покрив волокна можна, якщо постукувати по горіху молотком і поступово викидати шкаралупу. Найлегше розпиляти горіх навпіл, після цього дістати м’якоть буде неважко.
- Після того, як витягли м’якоть, візьміть овочеву тертку і глибоку тарілку. Натріть шматочки плавними рухами, не поспішайте.
- Заготівлю можна використовувати відразу або ж трохи висушити. Постарайтеся по максимуму вичавити вологу. Вичавку можна випити або додати в блюда.
- Якщо заготовка занадто несолодка, для посилення смаку змішайте ванільний цукор або корицю і потім спробуйте підсушити.
Застосування в кулінарії
Найчастіше продукт використовується для приготування страв. Добавка прикрашає кондитерські вироби, морозиво, печиво, торти, крекери, десерти, цукерки і сирні сирки. Вона підсилює смак, але частіше служить елементом декорування. Можна зробити з кокосової стружки гарнір в пікантних салатах і м’ясних стравах. У поєднанні з іншими спеціями вона дає особливий аромат.
Рецепти з кокосовою стружкою
Приправу з кокоса застосовують в основному для кондитерських виробів. М’якоть додають всередину солодкої їжі – тістечок, рулетів, тортів, як начинку. Ще її використовують для прикраси, посипання солодощів. Ці білі пластівці часто можна побачити на глазурі цукерок, батончиків, сирків. Нижче зібрані популярні домашні рецепти ласощів, в яких використовується м’якоть кокоса.
Вівсяне печиво
- Час: 20-30 хвилин.
- Кількість порцій: на 4 особи.
- Калорійність страви на 100 г: 437 ккал.
- Призначення: на сніданок, до чаю.
- Кухня: українська.
- Складність: легка.
Домашнє вівсяне печиво легко виграє за смаком у магазинного. Якщо діяти згідно з рецептом, то десерт з кокосовою стружкою виходить дуже смачним, ароматним. На додаток можна додавати горіхи, родзинки та інші інгредієнти, які вважаєте потрібними.
Вівсяне печиво з кокосовою стружкою не тільки смачне, але і корисне.
Складові:
- вівсяні пластівці – 250 г;
- вершкове масло – 100 г;
- мед – 2 ст. л.;
- гаряча вода – 2 ст. л.;
- сода – 1-2 ч. л.;
- борошно – 250 г;
- кокосова стружка – 100 г;
- цукор – 150 г.
Спосіб приготування:
- Гарячою водою погасіть соду. Вершкове масло розтопіть з медом і злегка остудіть. У великій каструлі перемішайте пластівці, борошно, цукор і кокос.
- Влийте вершкове масло з медом і ложку соди, перемішайте до однорідної консистенції.
- Зліпіть з тіста кульки. Якщо воно прилипає до рук, додайте більше муки.
- Застеліть деко папером для запікання. Кульки з тіста потрібно розтерти по поверхні.
- Розігрійте попередньо духовку і випікайте печиво 15 хвилин при 200 °C.
- Виймайте, коли утворюється золотава скоринка.
- Остудіть на деку і подавайте до чаю.
Торт Сніжинка
- Час: 15 хвилин.
- Кількість порцій: 4-5 персон.
- Калорійність страви на 100 грам: 367 ккал.
- Призначення: до десерту.
- Кухня: українська.
- Складність: середня.
Легкий, повітряний і білосніжний тортик з ефектною поверхнею стане чудовою прикрасою до десертного столу. Його смак точно не залишить байдужим жодного члена сім’ї.
Готується домашній десерт просто, по естетичним і смаковими якостями він просто дивовижний за рахунок поєднання кокосового аромату і шоколаду в кремі, просочують коржі.
Складові:
- цукор – 150 г;
- борошно – 250 г;
- яйця – 2 шт .;
- розпушувач – 1 ч. л .;
- вершкове масло – 40 г;
- сметана – 150 г;
- плитка білого шоколаду;
- кокосова стружка – 100 г.
Спосіб приготування:
- Перемішайте яйця з цукром і дрібкою солі. Додайте до рідини борошно, розпушувач.
- Ретельно замісити тісто і залиште в холодильнику на 2 години.
- Після додайте вершкового масла.
- Розділіть тісто на шість тонких коржів і запечіть в духовці при температурі 180 °C – на підготовку потрібно не більше 7-ми хвилин.
- Збийте вершки зі сметаною, додайте плитку розтопленого шоколаду і кокосовий продукт.
- Акуратно перемажте кожен корж і поступово накладайте один на інший.
- Зверху прикрасьте стружкою, фруктами (за бажанням) і залиште вбиратися на 5 годин.
Сирники
- Час: 20 хвилин.
- Кількість порцій: 6 персон.
- Калорійність страви на 100 г: 200 ккал.
- Призначення: на сніданок.
- Кухня: українська.
- Складність: середня.
Пишні, ароматні домашні сирники зі сметаною або медом – найкращий початок дня. Це ідеальний варіант сніданку для дорослих і дітей. Дивно, але кокосові сирники дуже люблять малюки.
При цьому тропічні інгредієнти не перебивають сирну основу, нотка кокоса лише дає приємний запах, оригінальний присмак знайомому блюду.
Складові:
- сир – 0,5 кг;
- цукор – 3 ст. л .;
- яйця – 2 шт .;
- стружка з кокоса – 100 г;
- борошно – 3 ст. л .;
- рослинне або соняшникова олія – 6 ст. л ..
Спосіб приготування:
- Всипте в посуд цукор, сир і розбийте яйця. Ретельно перемішайте.
- Додайте борошно і стружку, знову перемішайте.
- Тісто вийде дуже липким, залиште його на 15 хвилин. За цей час борошно і стружка вберуть вологу.
- Якщо тісто все ще залишилося рідкуватим, додайте трохи борошна. Але краще додати стружки з кокоса – так сирники не будуть надто жорсткими.
- Розподіліть тісто на рівні шматочки і обваляйте кожен в борошні.
- Розігрійте пательню і викладіть сирники.
- Смажте на середньому вогні, поки не утвориться рум’яна кірочка. Не забувайте перевертати.
- Готову партію викладіть на папір для запікання, щоб вийшло зайве масло.
- Подавайте до столу з чаєм і медом.
Цукерки Рафаело
- Час: 10-15 хвилин.
- Кількість порцій: 5 персон.
- Калорійність страви на 100 г: 625 ккал.
- Призначення: до десерту.
- Кухня: італійська.
- Складність: легка.
Цукерки Рафаелло припадуть до смаку всім любителям солодкого. Хрустка оболонка, вершкова начинка з мигдалем і кокосова стружка дають дивовижний смак. Готовий десерт з магазину коштує досить недешево.
Порівнянні з ним за смаком, аналогічні за складом цукерки з кокосової стружки може приготувати кожна господиня, якщо дізнається рецепт.
Складові:
- згущене молоко – 0,5 банки;
- вафлі з вершковою начинкою – 150 г;
- стружка з кокоса – 200 г;
- мигдаль – 25 шт.
Спосіб приготування:
- Очистіть горіхи від шкірки, залишивши їх в окропі на 2 хвилини. Потім просушіть мигдаль на сковороді або в мікрохвильовій печі. Не треба їх занадто підсмажувати.
- Змішайте стружку з кокоса, згущене молоко і вафлі до однорідної консистенції. Мета – отримати пластичне тісто, в якому можна заховати мигдаль. Якщо суміш прилипає до рук, додайте більше вафель або стружки.
- Розкачайте невелике коло і всередині покладіть горіх. Зробіть це 25 разів.
- Має вийти 25-27 кульок.
- Викладайте їх на деко і ставте в холодильник на 6 годин.
- Подавайте з чаєм або кавою.
Рулет без випічки
- Час: 20 хвилин.
- Кількість порцій: 3 персон.
- Калорійність страви на 100 г: 650 ккал.
- Призначення: до чаю.
- Кухня: українська.
- Складність: легка.
Відмінний рецепт для тих, хто хоче домашніх солодощів, але не має бажання возитися з духовкою. Рецепт простий, цікавий. Поєднання інгредієнтів дає легкий, повітряний смак. Порадуйте всю сім’ю незвичайним, смачним десертом.
Охолоджений рулет можна подавати до чаю, холодних напоїв і навіть коньяку.
Складові:
- печиво «Топлене молоко» – 150 г;
- молоко – 50 мл;
- лікер або коньяк – 2 ст. л .;
- порошок какао – 3 ст. л .;
- кокосова стружка – 50 г;
- цукрова пудра – 50 г;
- вершкове масло – 40 г.
Спосіб приготування:
- Подрібніть печиво в блендері. Змішайте з какао, молоком і лікером. Перемішайте до однорідної маси. Це буде тісто.
- Окремо в блендері змішайте масло, цукрову пудру, 2 ст. л. води, стружку з кокоса. Суміш послужить в якості крему.
- Застеліть поверхню харчовою плівкою. Рівномірно розподіліть тісто. Зверху нанесіть шар крему. За допомогою плівки скрутіть тісто в рулет і загорніть в неї ж.
- Залиште в холодильнику на 2 години.
- Після наріжте шоколадний рулет середніми скибочками.
Сирна запіканка
- Час: 30 хвилин.
- Кількість порцій: 4 персон.
- Калорійність страви на 100 г: 270 ккал.
- Призначення: на сніданок, десерт.
- Кухня: українська.
- Складність: вище середньої.
Проста і ніжна запіканка, яка порадує всіх – і господиню, і близьких. Вона смачніше, ніж сирники, хоч і має ідентичний список інгредієнтів. Готову страву можна їсти як в холодному, так і в гарячому вигляді.
Дуже добре підійде тим, хто любить смачне, корисне харчування, але не хоче годинами возитися на кухні. Будь-яка людина зможе зробити такий пиріг, не маючи навичок у кулінарії.
Складові:
- сир – 0,5 кг;
- яйця – 2 шт .;
- цукор – 3 ст. л .;
- манна крупа – 4 ст. л .;
- вершкове масло;
- панірувальні сухарі.
Спосіб приготування:
- Насамперед розігрійте духовку до 180 °C.
- Змішайте сир, яйця, цукор, манку в одній мисці. Потім збийте міксером.
- Змастіть форму для запікання вершковим маслом і посипте тертими панірувальними сухарями.
- Викладіть сирне тісто в форму.
- Вставте форму для запікання в духовку на 25 хвилин.
- Слідкуйте, щоб зовнішня поверхня добре підрум’янилася.
- Дістаньте запіканку, дайте їй охолонути і подавайте з напоями.
Протипоказання для вживання
В інструкції із застосування не виявлено протипоказань до вживання стружки. Вона вважається безпечним продуктом в раціоні.
Можлива індивідуальна непереносимість компонентів складу і алергічна реакція.
Людям, що страждають захворюванням, як цукровий діабет, протипоказано вживання кокосової стружки в великих кількостях. Це пов’язано з вмістом в ній глюкози, фруктози, сахарози.
Відео
Кокосова стружка в домашніх умовах, своїми руками
Печиво «Кокосанка». Рецепт
- Як приготувати кокосовий кухен
Кокосова мука: користь і шкода, як зробити, що приготувати
Один із секретів краси індонезійських дівчат: гладкої шкіри, густого волосся і точених фігур – постійне використання кокосової борошна. Пшениця в країнах Південної Азії рідкісний і дорогий продукт. А ось пальми ростуть на всіх узбережжях і часто використовуються в кулінарії.
Як з горіха отримують борошно
У природі кокосові горіхи дозрівають рік і відпадають, даючи паросток нової пальми. Але коли їх зривають на 3-4 місяці раніше, плід наповнений солодкою живильною водою, а внутрішня оболонка складається з білої м’якоті.
Кокосову борошно роблять з м’якоті пальмового горіха. Розколоті горіхи кілька днів тримають на сонці. Потім м’якоть пресують, отримуючи масло і молоко. Що залишилося сухе речовина просушують в печах, перемелюють і отримують борошно.
Основні виробники:
- Шрі Ланка;
- Індія;
- Філіппіни;
- Індонезія.
Стружка до виділення масла має жирність 30-70%, а в борошні залишається лише 20%, що сильно знижує жирність страв.
Продукти з кокоса довго зберігаються, тому не вимагають попередньої хімічної обробки і додавання консервантів.
Несподіваний смак
Очікуваного екзотичного горіхового смаку в борошні немає. Він іде з продукту разом з витягами масла. Продукт має легкий кокосовий аромат. Страви, де замість пшеничного борошна додають кокосову, не стають солодкими. Борошно підходить і для приготування:
- випічки;
- соусів;
- панірування;
- супів;
- гуляшів.
Продукт дуже зручно додавати в рецепт як загусник. Наприклад, солодкі креми для тортів стають більш стійкими.
Де купити і скільки коштує
Кокосова мука в основному продається в магазинах правильного харчування або в великих супермаркетах у відділах для діабетиків і алергіків. Також її зручно замовити доставкою через інтернет.
Виробник | Ціна, грн |
King Island, 500 г | 677 |
Royal Forest, 500 г | 380 |
Coconut flour Ufeelgood, 500 г | 325 |
Борошно – не бюджетний продукт. Але його використання економічне завдяки гігроскопічності – вона поглинає багато рідини і сильно розбухає. В середньому, для заміни склянки пшеничного борошна необхідно всього 1/3 склянки кокосової.
Green Essentials
Як вибрати
У магазині зверніть увагу на кілька моментів:
- Колір повинен бути рівномірно світлим, майже білим.
- Упаковка не повинна бути пошкоджена або розкрита.
- Консистенція повинна бути розсипчаста, без грудочок.
Щоб упевнитися в якості продукту, віддайте перевагу упаковці з прозорим віконцем або купіть продукт на вагу.
Де зберігати
Щоб продовжити свіжість і смак борошна:
- Краще пересипати в герметичну ємність: банку або контейнер.
- Не варто піддавати дії сонячних променів.
- Найдовше зберігається в холодильнику або іншому прохолодному місці.
- На продукт не повинна потрапити волога, підійде сухе місце.
My New Food
Кокосова мука після розтину зберігається не більше 3-5 місяців, а в закритій упаковці в середньому рік.
Якщо зберігати продукт в холодильнику, перед приготуванням йому потрібно зігрітися до кімнатної температури.
Як приготувати вдома
Борошно можна без праці приготувати в домашніх умовах. Буде потрібно лише кокосова стружка, яка продається в кондитерських відділах супермаркетів, і трохи терпіння:
- Стружку залити водою кімнатної температури в співвідношенні 1:4.
- Залишити суміш на 4-5 годин.
- Розмолоти відстояну масу в блендері або комбайні.
- Викласти на марлю, ретельно віджати.
- Знежирену стружку перекласти на деко і поставити в духовку, розігріту до 90 °C.
- Періодично помішувати і дочекатися, поки суміш висохне.
- Розмолоти до стану цукрової пудри в кавомолці або блендері.
У магазинах продається стружка двох видів: солодка і не солодка. Якщо вона потрібна для супу або панірування, краще купити не солодку.
Вода, в якій відстоювалася стружка – це кокосове молоко. Його можна перелити в банку, прибрати в холодильник і випити протягом декількох днів.
Вітаміни та мінерали
Кокосова мука заслужено посіла місце на ринку правильного харчування. До її складу входять важливі мінеральні елементи і біологічно активні сполуки:
Хімічний склад на 100 г | Кількість, мг |
Залізо | 6,75 |
Натрій | 94 |
Кальцій | 67 |
Калій | 1867 |
Жирні кислоти | 1880 |
Вміст заліза в 100 г борошна становить 61% для чоловіків і 27% для жінок від добової норми дорослої людини.
Журнал «Практична дієтологія» називає кокос і вироблені з нього продукти рекордсменами за змістом селену – 0,81 мг на 100 г. Елемент необхідний для повноцінної роботи щитовидної залози.
- Вітамін РР або нікотинова кислота бере участь у процесі перетворення жирів і вуглеводів в енергію. Недолік цього вітаміну провокує відкладання жирів.
- Вітамін С не синтезується організмом, тому дуже важливо регулярно отримувати його з їжею. Він забезпечує стійкість кровоносних судин, кісток, сухожиль і бере участь у синтезі колагену.
- Вітамін Е нормалізує роботу репродуктивної, ендокринної, нервової та серцево-судинної систем.
- Вітаміни В1 і В2 підтримують емоційне здоров’я, борються зі стресом і депресією.
Продукти з кокоса містять лауринову жирову кислоту: важливий елемент у боротьбі з вірусами і бактеріями. Кислота міститься в материнському молоці і відповідає за формування імунітету у немовлят.
Кокосову муку необхідно зберігати в скляному посуді
Кому включити в раціон
Вітамінно-мінеральний склад муки допомагає в профілактиці багатьох захворювань:
- Відсутність клейковини робить продукт зручною заміною зернового борошна для людей з алергією на глютен.
- При захворюваннях серцево-судинної системи знижує рівень холестерину і ймовірність закупорки судин.
- При гіпертонії допомагає знизити артеріальний тиск.
- Низький глікемічний індекс не провокує різкі скачки цукру в крові і рекомендований діабетикам.
- Допомагає прискорити обмін речовин, нормалізує надлишкову вагу.
Високий вміст білка допоможе набрати м’язову масу при регулярних спортивних тренуваннях і налаштувати роботу систем організму для вегетаріанців.
Для тих, хто на дієті
У 100 г кокосової муки міститься 438 калорій. Це більше, ніж у будь-якому зерновому. Але цей продукт рекомендований для зниження ваги, оскільки вміст вуглеводів найнижче серед борошняних продуктів.
Енергетична цінність | на 100 г |
білки | 18,8 |
жири | 21,9 |
вуглеводи | 56,2 |
клітковина | 31,2 |
цукор | 18,8 |
Для порівняння, в цільнозерновому пшеничному борошні міститься всього 11 г клітковини, а в продукті вищого сорту – всього 3 г.
Млинці з кокосової муки
Кокосова мука допомагає контролювати вагу з кількох причин:
- Харчові волокна, інакше клітковина, очищають кишечник, налагоджують роботу травної системи, виводять шлаки і токсини, підвищують всмоктування поживних речовин.
- Білок допомагає стежити за тим, щоб під час схуднення вага йшла не з м’язової тканини, а з жирової.
- Глікемічний індекс дорівнює 35. Це продукт з низьким ГІ, а значить, продукт буде довго перероблятися в енергію і не перейде в жирову тканину.
Для отримання денної норми білка достатньо вживати жінкам від 250 г, чоловікам від 300 г муки.
Кокосова мука – важлива основа для розвантажувальних днів, очистить організм і наситить усіма необхідними елементами.
Протипоказання
На кокосову муку можлива перехресна реакція у людей, які страждають алергією на горіхи. Щоб не нашкодити здоров’ю, краще спробувати не більше чайної ложки страви і почекати 1-2 дні. При появі свербежу, висипу, набряків або почервоніння рекомендується звернутися до лікаря і виключити продукт з раціону.
Велика кількість харчових волокон може викликати дискомфортні відчуття у людей зі слабкою системою травлення.
Що приготувати
Кокосова мука має багато варіантів застосування. При приготуванні випічки тісто з нею виходить ніжнішим і повітряним. Відмінно підійде для:
- млинців;
- сирників;
- печива;
- бісквітів;
- тортів;
- хліба;
- кексів.
Щоб підвищити користь здоби при діабеті або дієті, цукор в рецептах можна замінити на кленовий сироп, мед або топінамбур.
Хліб без глютену
Продукт можна додавати в соуси або солодкий крем як загущувач. Або як інгредієнт смузі, йогуртів і поживних коктейлів.
Як замінити пшеничне борошно
Кокосова мука має відмінні від пшеничної властивості. Є кілька важливих правил, яких слід дотримуватися, щоб страва вдалася:
- Борошно легко вбирає рідину і сильно розбухає, тому потрібно знизити кількість продукту або взяти рідини на третину більше.
- Кокос не містить клейковини, тому щоб тісто склеїлося, варто додати пшеничне борошно у співвідношенні 1:2 або на 2-3 яйця більше, ніж в рецепті.
- Під час приготування тісто потрібно частіше перемішувати.
- Для запікання потрібно менше часу, ніж при додаванні борошна із зернових культур. Якщо для приготування пшеничного бісквіта потрібно 40-50 хвилин, то для кокосового потрібно всього 25.
- Якщо прибрати готову здобу на ніч в холодильник, до ранку блюдо стане ще пишнішим, наситившись вологою з повітря.
Курячі яйця для зчіпки тесту можна замінити на банан або лляне насіння.
З огляду на всі особливості кулінарії з кокосовою мукою, перший час краще строго слідувати адаптованим рецептам.
Сирники
Поєднання сиру та кокосової муки – ідея для білкового ситного сніданку. Можна замінити цукор на більш корисні аналоги, а блюдо готувати на антипригарній сковороді без масла або запекти в духовці, тоді воно принесе тільки користь.
Для приготування знадобиться:
Щоб урізноманітнити рецепт, можна додати родзинки або інші сухофрукти.
Як готувати:
- Змішати в мисці сир, яйця, цукор і сіль.
- Перемішати вміст миски, щоб вийшла однорідна маса.
- Просіюючи борошно, пересипати до сиру і додати кокосову стружку та ванільний цукор.
- Ще раз добре перемішати. Можна використовувати занурювальний блендер, щоб рівномірніше розподілити борошно.
- Сформувати сирники і викласти на розігріту сковороду, заздалегідь змащену маслом.
- Обсмажити з двох сторін кожен сирник до появи золотистої скоринки.
Блюдо буде ще смачніше, якщо подавати його з медом, сметаною або шоколадною пастою. А також до такого сніданку добре підійдуть свіжі ягоди або фрукти.
Кокосові сирники
Важлива особливість кокосової муки – вона не містить фітинову кислоту, яка не дає організму сприймати фосфор, залізо, цинк, кальцій і магній. Скільки б мінералів не було в продукті, що містить кислоту, вони вийдуть з організму, не потрапивши в кров. Елемент присутній в бобових, насінні, горіхах, зернах. Замінивши зернову муку на кокосову, підвищується поглинання мінералів.
Кокосова мука – користь і шкода для здоров’я, калорійність
Кокосова мука набуває все більшої популярності, адже все більше людей виявляють безліч корисних для здоров’я властивостей кокосової муки на додаток до її численних застосувань в якості смачної, не містить глютену і корисної альтернативи пшеничній муці.
Що потрібно знати про поживну цінність кокосової муки? Вона багата клітковиною, білками і корисними жирами, не містить пшениці та інших зернових. У ній мало цукру, засвоюваних вуглеводів і калорій. Плюс ця мука має низький показник за глікемічним індексом.
Це робить її фаворитом серед людей, які дотримуються палео-дієти або безглютенової дієти, в тому числі з целіакією або чутливістю до глютену. А також кокосова мука – відмінний вибір для тих, хто має проблеми з травленням, такі як синдром «дірявого» кишечника, алергія на горіхи, діабет і для всіх інших людей.
Насправді кокосова мука не є «борошном», як ми її собі уявляємо, адже кокос – це фрукт, а не зерно. Кокосова мука містить нуль зерна і складається з 100% чистої кокосової м’якоті.
У статті ми розглянемо наукові дані про кокосову муку, яку користь і шкоду вона може принести організму людини, в чому полягає поживна цінність кокосової муки.
Користь і шкода кокосової муки
Харчова цінність кокосової муки
30 грам кокосової борошна містить приблизно:
- Калорійність – 120 ккал
- Вуглеводи – 16 гр.
- Білки – 6 гр.
- Жири – 4 гр.
- Клітковина – 10 гр.
- Залізо – 3,6 мг (20%)
Чи вважається кокосова борошно вуглеводним продуктом? Не зовсім, борошно, отримане з кокосових горіхів, зазвичай вважається клітковиною з низьким вмістом вуглеводів.
Чи підходить кокосова борошно для кето-дієти? Так, але вона є не тільки дозволеним продуктом під час кето-дієти (в розумних кількостях, звичайно), але й дуже корисним продуктом.
У своїх рецептах ви можете використовувати дуже невелику кількість кокосової борошна і все ще отримати багато користі без шкоди для свого здоров’я.
Користь для здоров’я кокосової борошна
Які переваги кокосової борошна? Є безліч причин любити все, що вона може запропонувати, особливо той факт, що в ній багато поживних речовин, мало калорій, і її можна використовувати в багатьох рецептах. Кокосова мука також рідко викликає травні або аутоімунні реакції, на відміну від інших видів зернової муки.
Користь для здоров’я від використання цієї муки в рецептах обширна і вражаюча. Розглянемо основні переваги кокосової борошна.
1. Сприяє гарному метаболізму
Кокосова мука містить високий рівень МСТ, також званих жирними кислотами з середньою довжиною ланцюга. Дослідження показують, що МСТ діють в організмі як важливі поживні метаболічні регулятори. Ці жирні кислоти легко засвоюються при вживанні. Вони йдуть прямо в печінку, де мають термогенним дією і здатністю позитивно впливати на обмін речовин.
2. Містить багато клітковини
Чверть склянки борошна з кокосової м’якоті забезпечує 25% щоденної потреби багатьох людей в харчових волокнах. Якщо ви хочете уникнути запорів, необхідно щодня вживати в їжу достатню кількість клітковини.
Продукти з високим вмістом клітковини є одними з найкращих для споживання, якщо ви схильні до запорів. Крім того, здорові бактерії, що живуть в шлунково-кишковому тракті, допомагають регулювати функцію кишечника.
Клітковина з кокосової борошна діє як пребиотик, який допомагає пробіотичним бактеріям процвітати та покращує травлення, запобігаючи запорам.
3. Допомагає підтримувати здоровий рівень цукру в крові
Кокосова мука містить менше вуглеводів, ніж інші поширені види, тому вона приносить користь діабетикам і тим, хто хоче підтримувати здоровий рівень цукру в крові.
На відміну від борошна з високим вмістом вуглеводів, борошно з кокосового горіха має набагато більш м’який вплив на рівень цукру в крові. Крім того, вона містить клітковину, жири й білки, що робить її дуже збалансованою борошном, яка може допомогти вам почуватися ситими і знизити ймовірність переїдання.
Вживання продуктів з кокосової борошна, безумовно, принесе користь здоров’ю людей, які страждають на діабет, і тим, хто хоче схуднути.
4. Може допомогти знизити рівень шкідливого холестерину
З високим вмістом клітковини кокосова борошно також є відмінним вибором для зміцнення здоров’я серця. Дослідження показують, що кокосова борошно може знизити рівень «поганого» холестерину.
Кокосова борошно є відмінним вибором для тих, хто бажає знизити рівень холестерину, адже вона є гарним джерелом як розчинної, так і нерозчинної клітковини, що знижує «погані» рівні холестерину.
5. Підвищує здоров’я серця
Як багате джерело клітковини, кокосова мука може знизити рівень шкідливого холестерину і тригліцеридів, сприяючи зміцненню здоров’я серця. Дослідження пов’язують високе споживання харчових волокон зі зменшеним ризиком розвитку ішемічної хвороби серця.
6. Ідеально підходить для безглютенової дієти
Кокосова мука, природно, не містить глютену, що робить її відмінним вибором для тих, хто дотримується безглютенової дієти через целіакію, непереносимість глютену або особисті вподобання уникати глютену. Кокосова борошно є універсальним інгредієнтом, що спрощує дотримання цих дієт.
Історичні факти про кокосову борошно і використання в народній медицині
Кокосова мука проводиться з меленої і сушеної м’якоті кокоса. Як тільки зовнішня зелена лушпиння кокосового горіха видалена, то, що залишається всередині, є багатою білою частиною, яку називають кокосовою м’якоттю.
Кокосова м’якоть – це біла частина кокоса, яку ви знайдете, якщо розколоти свіжий кокос і очистити нутрощі. Потім потрібно відокремити молоко з м’якоті, щоб отримати суху борошно.
Як тільки м’якоть відокремлена від кокосового молока, її запікають при низькій температурі, щоб висушити та створити борошно, зроблену з кокоса.
Є свідчення того, що ця мука з’явилася на інших тропічних островах, де її регулярно використовують в кухні.
У багатьох тропічних кліматах корінні жителі вважають, що кокосові горіхи є живильним і лікувальним продуктом. Деякі навіть називають кокосове дерево «деревом життя» і використовують майже кожну його частину як традиційну їжу і ліки.
Наприклад, у традиційній медицині кокосовий горіх використовується для лікування захворювань, пов’язаних з вірусами, болю в горлі, лихоманки та інших проблем.
Користь кокосової борошна та інших кокосових продуктів високо цінується в аюрведі. Кокосові продукти рекомендуються особливо для певних типів конституцій, але надмірне споживання кокосової продукції може бути шкідливим для інших.
Як приготувати кокосову борошно
Так само, як ви можете зробити своє власне кокосове молоко або борошно з мигдалю, ви можете зробити свою власну домашню кокосову борошно. Для цього використовуйте залишки м’якоті кокоса після приготування кокосового молока. Таким чином, ви отримуєте два корисних домашніх продукти одночасно.
Почніть зі змішування кокосової м’якоті і води в блендері. Потім використовуйте мішечок або марлю, щоб віджати всю кокосову м’якоть, залишивши тільки кокосове молоко, яке ви можете зберегти для використання в багатьох рецептах.
Коли ви відокремите кокосову м’якоть, розкладіть її на деко і запікайте при низькій температурі протягом декількох годин, щоб висушити. Не готуйте кокосову м’якоть для приготування борошна, а просто повільно зневоднюйте її до порошкоподібної консистенції.
Більшість людей рекомендують випікати кокосову м’якоть при температурі близько 60 градусів або при найнижчій температурі в духовці протягом чотирьох-шести годин, щоб отримати найкращі результати.
Ось покрокове керівництво з приготування власної кокосової борошна:
- Змішайте свіжу м’якоть кокоса в блендері, і віджміть за допомогою марлі, відокремивши кокосове молоко від м’якоті.
- Розігрійте духовку до дуже низької температури, близько 60 градусів за Цельсієм.
- Повільно сушіть кокосову борошно протягом приблизно 4-6 годин, в залежності від температури. Перевірте її через 4 години, щоб переконатися, що вона має порошкоподібну текстуру.
Що приготувати з кокосової борошною
Шукаєте замінник борошна, який не містить глютену та додає неймовірний смак будь-якому рецепту? Ви можете скористатися перевагами кокосової борошна для здоров’я, використовуючи її в наступних рецептах:
- Хліб з щільною текстурою
- Кекси
- Булочки
- Печиво
- Млинці та оладки
- Вафлі
При випічці з кокосового борошна найкраще використовувати рівне співвідношення рідини і борошна. Це означає, що ви будете використовувати дві столові ложки води на кожні дві столові ложки кокосового борошна. Вода легко всмоктується в процесі випікання.
Ви також можете використовувати кокосове масло разом з борошном, щоб додати ще більше переваг і зберегти вологу. Однією з переваг всмоктуючої здатності кокосового борошна є те, що вона добре працює для надання хлібобулочним виробам щільної якості, наприклад, у вигляді сухого хліба або чогось подібного.
Безглютеновий хліб з кокосового борошна
Для досягнення найкращих результатів рекомендується використовувати її в якості заміни приблизно до 20% від загальної кількості борошна в рецепті. Це означає, що, наприклад, якщо ви запікаєте мигдальне борошно або борошно з проростками пшениці, ви можете замінити 20% одного з цих видів борошна на кокосову.
Це додає додаткову кількість клітковини, жиру і поживних речовин до вашого готового продукту, практично не змінюючи текстуру або смак. Просто пам’ятайте, що вам потрібно додати додаткову рідину для компенсації. У цьому випадку, якщо ви додали 2 ложки кокосового борошна в рецепт, вам також потрібно додати 2 ложки води або іншої рідини.
У той час як більшість досвідчених кухарів не рекомендують використовувати кокосове борошно самостійно в рецептах, особливо при випічці, у деяких людей є позитивні результати при об’єднанні 100% кокосового борошна і яєць.
Оскільки ця мука не містить глютену, який зазвичай пов’язує інгредієнти, яйце займає місце глютену і утримує ваш продукт на місці, не руйнуючись. Якщо ви не їсте яєць, замість них для склеювання можна використовувати насіння льону або чіа.
Ви можете зробити смак булочок з кокосового борошна і яєць солодким або несолодким в залежності від ваших уподобань. Спробуйте додати корицю, мед і какао-порошок для більш солодкого частування або трави і спеції для несолодкого сніданку.
Кокосова мука у багатьох відношеннях є більш здоровою альтернативою рафінованій вуглеводній муці.
Додаючи цю муку в випічку, яка містить багато цукру і підвищує рівень глюкози в крові, ви можете знизити глікемічний індекс у рецепті.
Це означає, що цукор у рецепті буде впливати на рівень глюкози в крові повільніше, не викликаючи стрибка і падіння рівня енергії, і запобігати епізоди гіпоглікемії.
Можлива шкода кокосового борошна
Чи може кокосове борошно завдати організму шкоду? Так, якщо у вас є алергія на кокосові горіхи, вам заборонено вживати всі продукти, вироблені з кокоса. Припиніть використання кокосового борошна і зверніться до лікаря, якщо у вас є ознаки серйозної алергічної реакції. Відзначимо також, що алергія на кокос буває вкрай рідко.
В іншому, кокосове борошно є абсолютно безпечним і корисним продуктом харчування.
Заключні думки
- Кокосова мука не є «борошном» у традиційному розумінні. Вона виготовляється з висушеної і розмолотої м’якоті кокосового горіха, яке не є зерном і природно не містить глютен.
- Порівнюючи кокосове борошно з мигдальним борошном, одна справді не краще, ніж інша, і це в основному зводиться до особистих вподобань. Мигдальне борошно містить менше вуглеводів і цукру, а кокос – менше калорій і більше клітковини.
- Борошно, приготоване з кокосового горіха, є відмінним вибором для палео- і кето-дієт, тих, хто не вживає глютен через целіакію або чутливість до глютену. Також кокосове борошно рекомендовано людям з проблемами травлення, такими як синдром «дірявого» кишечника, діабет, а також для вегетаріанців та тих, хто дотримується здорової дієти з корисними продуктами харчування.
- Користь і шкода кокосового борошна ретельно вивчені. Кокосова мука – на 99% нешкідливий і безпечний продукт. Її переваги для здоров’я включають в себе:
- зниження «поганого» холестерину ЛПНЩ, загального холестерину і тригліцеридів,
- позитивний вплив на обмін речовин і рівень цукру в крові,
- допомога у хорошому травленні і полегшення запорів,
- постачання клітковиною, яка може допомогти запобігти хворобам серця.
- Цю муку можна використовувати в багатьох корисних рецептах, починаючи від десертів і млинців, закінчуючи тестом для піци і основними стравами багатими білком.
Якщо вам сподобалася стаття, ви можете поділитися нею в соціальних мережах.
Смачне кокосове печиво «Кокосанка» в домашніх умовах: кращі, прості і покрокові рецепти, варіанти прикраси
У цій статті ви знайдете різні рецепти печива «Кокосанка».
Печиво «Кокосанка» готується до непристойності просто і швидко. М’який, ніжний, солодкий і неймовірно смачний десерт гідно оцінять любителі кокоса.
- Таке печиво підкорить вас своїм смаком з першого шматочка.
- Рецепт цієї випічки дуже простий. Можна сказати, що таке печиво готується на швидку руку, по часу – не більше півгодини.
- Але результат дійсно несподіваний – мінімальний набір продуктів, а в підсумку чудове на смак печиво, яке обожнюють дітлахи і люблять дорослі.
- Всі найпопулярніші рецепти такого десерту ви знайдете в цій статті.
Смачне кокосове печиво «Кокосанка» в домашніх умовах без борошна: кращий, простий покроковий рецепт, фото, відео
«Кокосанка»
Цей рецепт складається всього з трьох продуктів: кокосова стружка, курячі яйця та цукор.
Вам здається, що це помилка? Але немає, у цьому печиві дійсно немає борошна, масла, розпушувача та інших звичайних продуктів, які ми зазвичай додаємо у випічку.
Незважаючи на це, печиво все одно виходить ароматним, смачним і м’яким. Все це завдяки дивовижним властивостям кокоса. Отже, вам знадобляться такі продукти:
- Яйця – 3 штуки
- Цукровий пісок – 150 грам
- Кокосова стружка – 250 грам
Приготуйте десерт так:
- Охолоджені яйця розбийте в глибоку тарілку.
- Всипте цукровий пісок і збийте міксером до появи легкої пінки. Цукор повинен добре розчинитися.
- Тепер додайте кокосову стружку і замісити тісто ніжним за допомогою ложки або руками. Маса буде спочатку рідкуватою. Потім стружка вбере вологу, і тісто придбає еластичність, але залишиться трохи липким.
- Дайте тесту постояти ще кілька хвилин і починайте ліпити майбутні печеньки. Робіть їх у формі конуса, набираючи ложкою, стискаючи і надаючи шматочку тіста потрібну форму.
- Застеліть лист для випікання пергаментом і покладіть на нього всі ваші печиво.
- Печіть при середній температурі – 180 градусів, не більше 15 хвилин.
- У готового печива верхівки будуть рум’яними. Дістаньте десерт з духовки і викладіть його в миску для печива.
Порада: Багато господинь всередину такого печива кладуть горішок, виходить ще більш смачний і поживний десерт.
Відео: Печиво «Кокосанка». Рецепт
«Кокосанка»
Борошно додасть тісту еластичності. Вона вбере зайву вологу. Таке печиво буде зручніше ліпити, і воно швидше готується. Інгредієнти знадобляться такі:
- Яйця – 3 штуки
- Цукровий пісок – 150 грам
- Кокосова стружка – 250 грам
- Пшеничне борошно – 100 грам
Ваші дії будуть виконуватись у такій черговості:
- У невелику ємність розбийте три яйця.
- В іншій ємності змішайте борошно та кокосову стружку.
- З’єднайте яйця з сухими інгредієнтами.
- Додайте цукровий пісок і ще раз все змішайте. Можна цю суміш змішати за допомогою блендера з насадкою для тіста, щоб маса вийшла більш еластичною і м’якою.
- Увімкніть духовку, виставте температуру 180 градусів.
- Сформуйте печиво і викладіть їх на пергамент, який постеліть попередньо на лист для випікання.
- Випікайте десерт протягом 10-15 хвилин залежно від вашої духовки. Колір кокосанків повинен вийти золотистий і красивий.
Готовий десерт покладіть на тарілку і подайте до чаю.
Смачне кокосове печиво «Кокосанка» в домашніх умовах за правилами ПП: кращий покроковий рецепт
«Кокосанка»
Зараз вже нікого не здивуєш рецептами страв з продуктів ПП – правильного харчування. Всі прекрасно знають, як шкідливий білий цукор, вживання якого призводить до ожиріння і різних ендокринних захворювань.
Але який же десерт без солодощі? Повірте, будь-яку смакоту до чаю можна приготувати без додавання цього продукту, але при цьому десерт вийде дійсно солодким і смачним.
Справа в тому, що замість цукру використовуються якісні цукрозамінники – натуральні і природні, наприклад, стевія.
Якщо у вас під рукою не виявилося стевії в рідкому вигляді або іншого подібного цукрозамінника, тоді можна використовувати мед.
Ось продукти, які знадобляться нам для випікання печива за правилами ПП:
- Кокосова стружка – 80 грам
- Кокосова мука – 15 грам
- Яєчні білки – 3 штуки
- Стевія рідкий екстракт – за смаком
Готувати потрібно в такій черговості:
- Білки відокремити від жовтків. Жовтки приберіть в холодильник. Їх можна потім використовувати, наприклад, для маски для обличчя.
- Збийте білки до густої консистенції.
- Додайте стевію і продовжуйте збивати до появи стійкої пінки. Під час збивання зупиняйтеся і пробуйте масу на смак, якщо не солодко, тоді додайте цукрозамінник ще трохи.
- Кокосову борошно і стружку змішайте і всипте до збитим білкам.
- Збийте все блендером, щоб вийшла густа маса.
- Тепер формуйте кульки і складайте їх на пергамент, яким застелите духовий лист.
- Випікайте печиво при температурі 180 градусів – 15 хвилин.
Такий десерт можна їсти без побоювання тим, хто хоче схуднути або хто стежить за рівнем цукру в крові. Але пам’ятайте, це печиво викликає звикання, так як воно виходить неймовірно смачним.
Смачне кокосове печиво «Кокосанка» в домашніх умовах з сиром – простий покроковий рецепт
«Кокосанка»
Це печиво підходить для вас, якщо ви хочете побалувати свою сім’ю солоденьким, але при цьому корисним неповторним десертом. Сир можна використовувати будь-якої жирності.
Підготуйте такі продукти:
- Білки яєчні – 3 штуки
- Цукрова пудра – 80 грам
- Сир – 50 грам
- Кокосова стружка – 100 грам
- Для аромату – ванільна есенція (2-3 краплі) або половина чайної ложки ванільного цукру
Черговість приготування печива:
- Сир перетріть через ситечко.
- Білки збийте.
- Змішайте ці підготовлені продукти і додайте кокосову стружку.
- Покладіть ваніль і все перемішайте.
- Деко вистелити пергаментом і за допомогою чайної ложки викладіть майбутнє печиво.
- Печіть при температурі 180-200 градусів – 15 хвилин.
Сир і кокос – це відмінне поєднання для десерту. Спробуйте це печиво, і ви будете його робити щотижня, настільки воно смачне.
Смачне кокосове печиво «Кокосанка» в домашніх умовах зі згущеним молоком і вершковим маслом – найкращий покроковий рецепт з фото
«Кокосанка»
Якщо ви не боїтеся за свою фігуру і є істинною ласунам, приготуйте кокосанки зі згущеним молоком і маслом. Печиво виходить дуже калорійним і смачним. Якщо ви з’їсте такий десерт вранці, то на весь день вам забезпечена ситість і гарний настрій.
Використовуйте такі продукти:
- Згущене молоко – 1 баночка
- Кокосова стружка – 1 склянка
- Пшеничне борошно – 1 склянка
- Яйце – 2 штуки
- Вершкове масло – 50 грам
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Ваніль – трохи
Черговість готування такого печива:
- Кокосову стружку змішайте з пшеничним борошном і розпушувачем.
- Згущене молоко вилийте в миску і змішайте з сухими інгредієнтами.
- Додайте збиті віночком яйця, трохи підтануло масло і ваніль.
- Все добре перемішайте.
- На духовий лист постеліть пергамент і викладіть масу для печива за допомогою чайної ложки.
- Випікайте 20 хвилин при 180 градусах.
Потім покладіть печиво на піднос і подайте до столу.
Смачне кокосове печиво «Кокосанка» в домашніх умовах від Калініної Наталії: покроковий рецепт з фото
«Кокосанка»
Калініна Наталія – це кулінар-любитель. Вона любить готувати, і у неї є свій канал на YouTube. Її рецепт печива «Кокосанка» простіший. Тісто не потрібно брати руками. Все замішується блендером, а викладати заготовки на деко потрібно за допомогою кондитерського шприца.
Необхідні продукти:
- Яйця – 4 штуки
- Кокосова стружка – 200 грам
- Пшеничне борошно – 100 грам
- Олія – 50 грам
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Ванільний екстракт – 2 краплі
Черговість готування:
- Відокремте білки від жовтків. Білки збийте.
- Змішайте пшеничне борошно і розпушувач.
- Додайте кокосову стружку – перемішайте.
- Тепер в збиті білки викладіть сухі інгредієнти і додайте жовтки – перемішайте.
- Додайте ваніль і м’яке олія – ще раз перемішайте.
- Викладіть масу в кондитерський шприц і на пергамент, який ви попередньо повинні викласти на духовий лист, починайте видавлювати печиво. Повинні отримати конусні піки невеликого розміру.
- Якщо тісто рідкувате і маса розтікається, тоді додайте ще пшеничного борошна.
- Печіть десерт 20 хвилин при 180 градусах.
Печиво виходить чудовим на смак – ніжним і м’яким.
Прикраса кокосового печива «Кокосанка»: варіанти, фото
Здається, що це просте печиво саме по собі виглядає цікаво, і його не потрібно ще додатково прикрашати. Але, повірте, за допомогою декору, такий десерт можна зробити не тільки гарніше, але і смачніше. Ось варіанти з фото:
Присипте готове печиво цукровою пудрою. Вийде не тільки красиво, але й смачно.
«Кокосанка»
Зробіть конусики із загостреною верхівкою. Окрасою в цьому випадку будуть служити ці верхівки, які запечуться в духовці швидше, ніж інша частина печива, і набудуть більш рум’яний колір.
«Кокосанка»
Викладіть заготовки печива за допомогою кондитерського шприца з насадкою «Хвиля». Вийдуть ось такі хвилясті та ажурні конусики.
«Кокосанка»
Окрасою печива може служити не тільки декор на ньому, але і посуд, в якій його подають. На столі десерт в гарному посуді виглядає цікавіше, ніж у звичайній тарілці.
«Кокосанка»
Можна зробити печиво у формі сердечок, зірочок та інших фігурок. Вийде цікаво та апетитно.
«Кокосанка»
Калорійність кокосового печива «Кокосанка»
«Кокосанка»
Якщо для вас стоїть дилема – готувати або не готувати, їсти чи не їсти такий десерт, тоді для вас важлива калорійність страв, які ви вживаєте. Якщо ви стежите за фігурою, то звичайно, печиво з цукром – це не для вас. Приготуйте десерт для ПП – корисно і смачно. Ось калорійність і співвідношення білків, жирів і вуглеводів такого печива з різних рецептів:
Печиво без цукру – на 100 грам готового продукту – 120 ккал :
- Білки – 20 грам
- Жири – 55 грам
- Вуглеводи – 6 грам
Печиво з цукром, кокосовою стружкою і яйцями – на 100 грам – 430 ккал :
- Білки – 7 грам
- Жири – 20 грам
- Вуглеводи – 64 грами
Печиво, в рецепт якого ще додана згущене молоко і вершкове масло – на 100 грам – 480 ккал:
- Білки – 5 грам
- Жири – 26 грам
- Вуглеводи – 69 грам
Загалом, це печиво, як і будь-який інший десерт, дуже калорійне, за винятком того рецепта, коли ви замість цукру будете класти замінник – стевію або інший.
Смачне кокосове печиво «Кокосанка» в домашніх умовах: відгуки
«Кокосанка»
Якщо ви ще думаєте, пекти або не пекти такий десерт, адже вам здається, що без борошна такі печеньки не вийдуть, прочитайте відгуки. Господині дають поради, як зробити, щоб печиво вийшло м’яким і ніжним, але при цьому не розсипалося.
Марія, 32 роки
Печиво «Кокосанка» печу вже багато років. Це улюблені ласощі в моїй родині. Спочатку я не любила його пекти, так як тісто виходило липким і прилипало до рук. Потім подруга порадила обвалювати кожну порцію тесту злегка в крохмалі і потім викладати кулька вже на деко. Зараз печу його щотижня.
Ірина, 29 років
Я люблю печиво «Кокосанка», але проблема в тому, що складно купити кокосову стружку. В інтернеті побачила рецепт приготування її вдома. Я чищу кокос від шкірки, а м’якоть подрібнюю в блендері – швидко і просто. Тепер чоловік майже кожні три дні просить спекти це печиво, але для цього йому доводиться спочатку сходити в магазин за кокосом. Решта продукти завжди є в наявності вдома.
Олександра, 18 років
Кокосанки пам’ятаю з дитинства. Мама досі їх пече. Це улюблений мій і татів десерт. Коли приїжджаю додому з навчання з іншого міста, завжди знаю, що мама буде пекти мій улюблений кокосовий десерт. Я люблю печиво після приготування ще посипати зверху цукровою пудрою. Виходить ще більш смачніше і солодше.