Запитай

Будь в центрі цікавих ідей

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність
Людина тисячоліттями вживає в їжу молочні продукти. Після того, як люди змогли приручити дійних тварин, таких як корови, кози, коні, олені, продовольча проблема була вирішена, а для дітей – особливо.

В основному, в їжу вживається коров’яче молоко. Але в зв’язку з цим постала інша проблема: непереносимість лактози у окремих людей. Найбільшим недоліком цього є вимушене обмеження споживання молока і його похідних і, отже, кальцію, що входить до їх складу.

Цей мінерал грає провідну роль в профілактиці остеопорозу, тобто зниження міцності кісток і підвищення ризику їх переломів.

На щастя, ця проблема вирішувана, якщо замінити в своєму харчуванні коров’яче молоко іншими продуктами, які досить насичені кальцієм і іншими елементами. Наприклад, вівсяним напоєм, який готується з геркулесу.

Харчова цінність

Вівсяне молоко – напій, що нагадує продукт тваринного походження і за кольором, і за консистенцією. Готується з очищених і подрібнених вівсяних зерен шляхом їх послідовного розчинення у великій кількості води, потім відстоювання і відціджування отриманої рідини.

В отриманому продукті зберігається вся користь і поживні цінності вихідного продукту, тому що такий напій не піддається термічній обробці. У ньому є всі вітаміни, рослинні масла, мінерали, ненасичені жири, ліпіди і рослинні білки, які є в сирому вівсяному зерні.

Ось дані про харчову цінність 100 г готового продукту в процентному відношенні від денної норми для людини:

  1. Білків – 1,39 г (2%).
  2. Жирів – 0,76 г (1%).
  3. Вуглеводів – 20,73 г (7%).
  4. Калорійність – 145,23 ккал (7%).

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність Також Геркулесове молоко містить багато корисних мінералів і речовин:

З мінералів – у великій кількості є кальцій, калій, залізо, кремній, магній, мідь, цинк та інші. Також присутня безліч антиоксидантів, які сприяють хорошій імунній реакції і подоланню захворювань.

Користь для організму

Вівсяне молоко – прекрасний дієтичний продукт, який буде корисний при патологіях травного тракту, ферментної недостатності, при зниженому імунітеті. Ще одна позитивна властивість – це його низька калорійність.Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

Завдяки величезному арсеналу корисних компонентів, молочний продукт з вівса має безліч корисних властивостей:

  • вже через два дні вживання такого напою настає поліпшення самопочуття при застуді, полегшується кашель;
  • в силу своєї низької калорійності і сполучуваності з безліччю продуктів, це молоко підвищує швидкість засвоєння прийнятої їжі, а також знижує вагу;
  • в косметології – як незамінний засіб при догляді за шкірою, щоб поліпшити колір обличчя;
  • завдяки наявності кальцію має позитивний вплив на стан волосся, зубів, нігтів;
  • регулярне вживання продукту з вівса сприяє зняттю стресу і втоми, дає можливість розслабитися, активізує розумові здібності;
  • знижує рівень шкідливого холестерину;
  • зміцнює серцевий м’яз;
  • відмінне жовчогінний засіб;
  • виводить з організму надлишок рідини.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

Протипоказання і шкода

Відносно вівсяного молока турбуватися слід лише тим, хто страждає алергією на овес, а також страждає глютеновою ентеропатією (імунозалежне запалення слизової оболонки тонкої кишки у людей з генетичною чутливістю до глютену, що міститься в злакових).

Важливо! Перед вживанням молочного продукту з вівсяного зерна необхідно проконсультуватися з гастроентерологом.

Застосування в лікувальних цілях

Вважається, що якщо пити вівсяне молоко, можна успішно боротися із зайвою вагою. При його допомозі можна влаштовувати розвантажувальні дні для очищення організму від шлаків. Можна застосовувати в косметології, щоб поліпшити стан шкіри.Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

  1. Для схуднення – 100 г напою випивати за півгодини до їди. Або пити вранці 1 склянку натщесерце. Це посприяє почуттю насичення і не буде ризику переїдання. Також можна пити цей напій, якщо з’явилося бажання з’їсти якусь надто калорійну або шкідливу їжу.
  2. Для розвантаження організму – вживати не більше 2 л такого молока в день. Завдяки його сечогінному ефекту будуть виводитися токсини з організму і, як наслідок, буде спостерігатися втрата ваги. Рекомендується консультація лікаря.
  3. У вигляді маски для обличчя – для цього нанести на шкіру обличчя і залишити на деякий час. Після такої процедури обличчя виглядає гладким, підтягнутим, шкіра стає пружною, звужуються пори.

Важливо! При косметичних процедурах не рекомендується наносити вівсяне молоко на область навколо очей.

Для дітей

Загальновідомо, що молочні продукти для немовлят і дітей перших років життя – необхідний продукт, але іноді у дітей зустрічається непереносимість молочного цукру у вигляді алергії на нього. Тому в дитячому харчуванні молоко корів можна успішно замінити на рослинне, наприклад, вівсяне. Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьУ ньому немає холестерину і лактози, а є вітаміни, такі, як вітамін Е і фолієва кислота – необхідні речовини для зростаючого організму. Зерновий вівсяний напій часто застосовують в дитячому харчуванні для першого прикорму. На ньому часто готують кисіль, кашу та інші страви для дітей старшого віку.

Рецепт приготування вівсяного молока

Приготування цього молочного напою не відніме багато часу, рецепт простий і не трудомісткий. На смак молоко виходить легким, ніжним, солодкуватим.

  1. Взяти вівсяні пластівці для звичайного приготування і воду: на 1 л води – 100 г вівсянки.
  2. У літрову банку насипати пластівці, долити фільтровану воду, перемішати, залишити на 8-10 годин, щоб суміш настоялась.
  3. Після закінчення цього часу розмішати овес в банку і вилити в блендер. Збити і процідити. Виходить біла рідина з молочною сумішшю.

Таке молоко з вівсяних пластівців прекрасно поєднується з різними овочами та фруктами, з ним можна робити різні коктейлі та смузі, на його основі можна робити тісто для випічки або просто його пити, підсолодивши медом. При бажанні можна доповнити напій прянощами.

Зберігати в холодильнику не більше 3-5 діб. Смак у цього молока теж вівсяний, тому краще пити його з будь-якими фруктами, додавши їх і знову змішавши в блендері до однорідної маси. А з останків макухи можна спекти низькокалорійні оладки або млинці, а також робити маски для обличчя, додавши базові ефірні масла.

Інше молоко рослинного походження

У світі використовуються і інші альтернативні види молока з рослин: рисове, мигдальне, кокосове, конопляне, макове, молоко з кешью, гарбузове, соєве. Зупинимося трохи докладніше на кожному з них.

Рисове молоко

Виготовляється при змішуванні провареного рису з водою, додаючи в суміш коричневий рисовий сироп і коричневий рисовий крохмаль. Отриманий продукт має ніжний солодкий смак і однорідну консистенцію.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьБілий рисовий напій – безпечний варіант харчування, якщо є алергія на коров’яче молоко, сою або горіхи. У ньому багато вітаміну D і кальцію.

Мигдальне молоко

Готується з мигдалю аналогічно вівсяному, але мигдаль подрібнюють перед змішуванням з водою. Потім отриману рідину фільтрують. Цей продукт має приємний горіховий аромат. Його застосовують для поліпшення смаку супів, випічки і протеїнової каші. Мигдальний напій має солодкуватий аромат і кремову текстуру. У ньому немає насичених жирів, він низькокалорійний.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

Кокосове молоко

Виготовляють кокосове молоко, змішуючи воду і відфільтрований кокосовий сік, який отримують з тертої внутрішньої частини кокосового горіха. Структура у кокосового молока кремообразная, схожа на структуру коров’ячого.

Такий молочний продукт дуже цінний для здоров’я, оскільки в ньому високий вміст поліненасичених жирних кислот Омега-3, Омега-6 і Омега-9, які здатні заповнити щоденну потребу людини в них всього лише одним прийомом такого продукту (1 склянка).

Молочний напій благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, загоює виразки, не має алергенів, регулює рівень цукру. У ньому присутні фосфор, марганець, калій.
Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

Конопляне молоко

Готується при змішуванні конопляного насіння і води, має виражений горіхово-землистий присмак, тому це молоко подобається не всім. У конопляній напої немає психоактивних речовин, як в самій рослині. Він служить дієтичним джерелом заліза. Буде корисний тим, хто страждає алергією на клейковину, сою і горіхи. Має в собі багато білка і Омега-3.

Макове молоко

Готується шляхом перетирання макових зерняток в блендері або ступці з додаванням сухофруктів, меду, цукру або кленового сиропу. Молоко з дозрілих макового насіння має білок, кальцій, камедь, вітамін С, органічні кислоти і приблизно 50% жиру (в 100 г).

Дуже корисно при неспокійному сні у дітей, розладах шлунка, успішно застосовується при лікуванні бронхіту та як заспокійливий засіб.
Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

Молоко з кешью

Молочний напій з кешью, або індійських горіхів, для нас – нове доповнення в лінійці рослинних напоїв. Воно більше за всіх інших рослинних напоїв ближче до вершкової консистенції. Щоб приготувати його, подрібнені кешью змішують з очищеною водою.

У такому продукті багато кальцію, вітамінів D, В12, є цинк. Це горіхове зілля допомагає скоротити тягу до солодкого, прекрасно підходить як доповнення до сніданку або на полуденок.

Гарбузове молоко

Гарбузовий молочний продукт готується з попередньо замочених насіння гарбуза і води. Суміш потрібно подрібнити в блендері, додати сухофрукти і ваніль для посилення смаку.

Такий напій має великий спектр корисних речовин: цинк, залізо, марганець, кальцій, мідь, фосфор, селен, калій, амінокислоти, вітаміни В3, В6, РР, Е. Гарбузовий напій – незамінний глистогонне ліки.

Соєве молоко

Поширеною альтернативою коров’ячого молока є соєве, тому що в ньому найбільше наявність цінного білка і калію. Ще присутні вітаміни, мінерали, лецитин, фітоестрогени.

Його виробляють шляхом замочування у воді соєвих бобів, їх подрібнення і вилучення молока з готового продукту. Воно показано до вживання хворим на виразку, при гіперсекреції шлунка, що страждають ішемією серця, гіпертонією, атеросклерозом, ожирінням та хронічним холециститом.

Інші, не менш корисні, продукти з вівса

Із зерен вівса виробляють вівсяну крупу, з якої роблять пластівці, толокно і борошно (з неї випікають різні хлібці, крекери і печиво). Багатьом з нас полюбилися вівсяні мюслі (пластівці, перемішані з сухофруктами і горіхами). Особливою популярністю в народі користується вівсяна каша або геркулес, яку з любов’ю називають «вівсянка».

Вівсяні пластівці

Дуже корисно пити відвари і настої з вівсяних пластівців при нервовому виснаженні, безсонні, поганому апетиті, хворобах шлунка і печінки. Такі відвари цінні як жарознижуючий засіб завдяки сечогінному і потогінному ефекту.

Дієві ванни з пластівців при ревматизмі, подагрі і різних дерматитах. Величезна їх користь при анемії, тромбоутворенні, порушеннях роботи щитовидної залози.

Якщо з пластівців приготувати примочку або компрес, попередньо загорнувши в марлю або серветку, то можна полегшити стан при ранах і опіках.

Вівсяне печиво

На думку дієтологів, трохи вівсяного печива завдяки своїм поживним властивостям може замінити одну порцію вівсяної каші, особливо якщо його вживати з молоком. Таке печиво містить багато клітковини і рослинного білка, які повністю засвоюються в шлунку і кишечнику.

У ньому достатня кількість цінних рослинних жирів, вітамінів групи В, є вітамін А, амінокислоти. Зберігаються також усі мінерали, що входять до складу сирих пластівців.

А якщо в печиво додати горіхи, сухофрукти та насіння, то такий продукт стане додатковим джерелом антиоксидантів. Всі можливі корисні властивості вівса можна отримати з вівсяного печива.

Важливо! Не можна забувати контролювати обсяг вівсяних продуктів в добовому раціоні. Переїдання продуктів з цієї культури може спровокувати головні болі, порушити всмоктування вітаміну D і кальцію, погіршити загальне самопочуття.

Вівсяна каша

Кашу з вівса можна справедливо назвати дієтичним сніданком, оскільки вона позитивно впливає на наше здоров’я. Постійно снідаючи вівсянкою, у людини стабілізується емоційний фон, відзначаються поліпшення у сні, рівень глюкози прийде в норму. Допомога в цьому надає вітамін В6, що входить до складу каші.

Також, завдяки цьому вітаміну, підвищуються продуктивність і працездатність мозку. Ось чому вівсянка на сніданок – незамінний продукт для школярів, студентів і людей розумової праці.

Літнім людям такий сніданок допоможе зберегти пам’ять і ясність розуму надовго.
Люди не часто замислюються про користь звичних, на перший погляд, продуктів. Це стосується і вівсяних похідних, таких як молочний напій з вівсяних пластівців або каша.

Варто тільки захотіти – і достаток антиоксидантів, вітамінів і мінералів буде доступно вам.

Тільки від вашого бажання і переваг залежить, як ви будете використовувати цей дар природи: у вигляді цінного, лікувального молочного продукту, або звичних пластівців для живильного і смачного сніданку.

Вівсяне молоко: калорійність, користь, рецепт приготування в трьох варіантах

Домашнє вівсяне молоко – смачна і відносно безпечна альтернатива коров’ячому. Приготувати напій нескладно: досить мати кілька хвилин вільного часу і пачку геркулесу. Настій з вівсяних пластівців зберігає всю користь зернових, володіючи м’яким приємним смаком, насичуючи організм мінералами і вітамінами.

Вівсяне молочко: користь і шкода

Промислова продукція тваринного походження часто відрізняється вмістом шкідливих добавок, консервантів, молочні ласощі завдають шкоди організму людей з непереносимістю лактози, викликаючи здуття, болі в животі, запори.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьвівсяне молоко рецепт

Вівсяне молоко (як і інші види білого напою рослинного походження) – дозволяє зберегти звичний раціон харчування (омлети, млинці, каші, кава і чай з молоком) без небезпеки для здоров’я.

Користь молока з вівсяних пластівців полягає в:

  • здатності підвищувати імунітет завдяки вмісту антиоксидантів;
  • поліпшенні роботи шлунково-кишкового тракту;
  • зниженні в крові ліпопротеїдів низької щільності;
  • жовчогінних властивостях;
  • сечогінному дії (здатності виводити зайву рідину).
  • Вівсяний напій втамовує спрагу, насичує, допомагає зняти стрес і розслабитися.
  • Він покращує колір обличчя, благотворно впливає на стан шкіри, волосся і нігтів за рахунок високого вмісту вітамінів групи В, Н, Е, кальцію, заліза, цинку, міді, кремнію, калію.
  • Вівсяне молоко прискорює обмінні процеси, а завдяки високій харчовій цінності і низькій калорійності використовується в цілях зниження ваги і усунення запорів і набряків.
  • Шкода вівсяного молока полягає в прояві алергічних реакцій у людей, які страждають непереносимістю вівса, або дискомфорту в животі у пацієнтів з несприйнятністю до глютену (білок, що міститься в злакових).

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьвівсяне молоко рецепт

Перед вживанням цього смачного рослинного напою слід порадитися з лікарем для уточнення протипоказань.

Вівсяне молоко для дітей є заміною коров’ячого або козячого: в ньому є фолієва кислота, вітаміни, необхідні для росту і розвитку малюка, зате відсутній шкідливий холестерин і лактоза (актуально для немовлят з лактазною недостатністю). При введенні вівсяного напою в прикорм (не раніше 7 місяців) необхідно порадитися з педіатром.

Скільки калорій в вівсяному молоці

Незважаючи на насичений смак і здатність пригнічувати апетит, ласощі не шкодить фігурі. Калорійність на 100 грам – 34 калорії.

Зміст макроелементів в напої відсотково менше, ніж в цілісному зерні і поступається молочній продукції:

  • білки – 0,4 г
  • жири – 1,3 г
  • вуглеводи – 7 г

Як приймати вівсяне молоко в лікувальних цілях і для схуднення, повинен визначити фахівець:

  • він з’ясує, чи немає алергії у пацієнта на овес;
  • визначить протипоказання;
  • призначить необхідне дозування напою (для лікування хронічних патологій – півсклянки молочка 2 рази на день за 30 хвилин до їжі, при загостреннях захворювань 30-40 мл 2 рази на день, для зниження ваги – використовувати в якості перекусу або замінювати повноцінний прийом їжі).

Рецепт приготування покроково

Існує кілька способів зробити молоко з вівсяних пластівців в домашніх умовах.

Вівсяне молоко на воді

Знадобиться:

  • 200 г геркулесу (пластівців довгого варіння);
  • 1,7 літра холодної кип’яченої води;
  • погружний блендер;
  • сито.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьВівсяне молоко рецепт

  1. У глибоку каструлю насипати пластівці.
  2. Додати холодну воду (не слід брати гарячу або теплу: так продукт перетвориться в вівсяну кашу).
  3. Покрити кришкою і залишити на 6-7 годин до набрякання. Якщо ви вирішили взяти пластівці швидкої варіння, досить почекати всього годину.
  4. Утворену масу перелити в чашу блендера або перемолоти занурювальним пристроєм до однорідної консистенції. При цьому вода стане світлого відтінку, схожого на білувате крем-брюле.
  5. Щоб отримати молоко, необхідно процідити рідину через дрібне сито або віджати за допомогою марлі.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьВівсяне молоко рецепт

З 200 г геркулесу виходить приблизно 5-6 склянок напою з вівсяних пластівців.

Оскільки термін придатності молока становить не більше 48 годин при температурі нижче 5 градусів за Цельсієм, слід відразу готувати його в тій кількості, яка зможете вжити протягом двох діб.

Вівсяне молоко з борошна

Для цього рецепта вам будуть потрібні перемелені пластівці або готова борошно. На 100 г сухого продукту потрібно взяти води в обсязі 800 мл.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьВівсяне молоко рецепт

  1. Залити борошно холодною водою і залишити на 30 хвилин в теплому місці.
  2. Ретельно перемішати.
  3. Процідити через сито.

Це найкращий простий рецепт напою – він не вимагає наявності блендера і великої кількості часу і сил.

Вівсяне молоко в мультиварці

Даний спосіб приготування перетворює пластівці і воду в ласощі, схоже на топлене молоко.

Знадобиться:

  • вода – 1000 мл;
  • вівсяне борошно – 100 г;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • дрібка солі;
  • ванілін.
  1. У чашу мультиварки викласти всі інгредієнти і покрити її ємністю для приготування на пару (щоб молоко не википало).
  2. Включити режим гасіння і залишити на 1 годину.
  3. Процідити отриману масу і дати їй охолонути.

Виходить солодкуватий на смак напій з легким ванільним відтінком. З 100 г борошна виходить всього 1,5 склянки топленого домашнього вівсяного молока, тому якщо необхідна більша кількість продукту, збільште інгредієнти вдвічі.

Вівсяне молоко: де купити

Якщо процес приготування лякає, можна купити готовий напій.

  1. Вівсяне Nemoloko від бренду Сади Придонья. Випускається в обсязі 1 л (70-90 гривень) і 250 мл (25-40 гривень). Продається в магазинах. Доступні смаки – класичний, шоколадний, ванільний, а також – вершки і заварний крем.
  2. Вівсяне молочко Organic. Випускається в порційних саше по 10 г. Можна купити класичний варіант, з цукром і імбиром. Для приготування – розчинити вміст пакетика в 100 мл гарячої води і остудити.
  3. БАД «Молоко» з вівса Ag Company. Продається в аптеках або спеціальних відділах для здорового харчування. Ціна напою – 100 гривень за 150 г.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьВівсяне молоко рецепт Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьВівсяне молоко рецепт

Вівсяне молоко – поживна і смачна альтернатива звичним молочним напоям. Воно стане в нагоді для приготування млинців, каші, кави, крем-супу і смузі, сподобається дітям і допоможе схуднути. Домашнє молочко не вимагає зусиль і великої кількості інгредієнтів, але при бажанні завжди можна купити nemoloko або суху речовину швидкого приготування.

Користь і шкода вівсяного молока: як приготувати і як вживати

«Вівсянка, сер!» – фраза стала класичною не тільки в кіно, але й для сніданків по всьому світу. Один з найбільш корисних серед окультурених злаків завоював свою популярність у вигляді ранкової каші.

Але існує й інший формат унікального продукту – вівсяне молочко. Цей напій зберігає властивості джерела, набуваючи нові способи використання.

Навіщо потрібен вівсяний нектар

Те, що пластівці мають максимум користі при мінімумі шкоди, багато хто знає з дитинства. І дійсно, коріння дивного факту лежать в багатому складі. Молоко, як похідна злаку, переймає зміст елементів, серед яких легко засвоюється кальцій, фосфор, залізо, клітковина, вітаміни A, E, C, групи B і багато іншого.

Овес поширений по всьому світу так давно, що вже погано пам’ятаю факт, згідно з яким батьківщиною злаку вважається Монголія і Китай. На Русі страви згадуються ще в «Повісті времінних літ».

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьАналог коров’ячого молока

Існує відразу кілька факторів, при яких просте вживання вівсяного молока приносить реальну користь:

  • Клітковина нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту і служить профілактикою порушень роботи кишечника, жовчного міхура і шлунку. Гастрит, виразка, постійні здуття і запори підуть в минуле.
  • Високий вміст білків і вуглеводів забезпечує тривале насичення і підтримку сил, а низька калорійність молочка (всього 40 ккал на 100 грам) і його сечогінна властивість робить рідину незамінною при схудненні.
  • Рослинна культура впливає на організм таким чином, що приводить в норму рівень цукру і холестерину. Цим властивістю обумовлено застосування злаку в якості профілактики серцево-судинних хвороб і діабету.
  • Хімічний склад такий, що напій стає однією з кращих рослинних альтернатив коров’ячого або козячого продукту. Особливо відчувається користь заміни при дотриманні постів або непереносимості тваринних з’єднань.
  • Просторами кухні не обмежується застосування вівсяного молочка. Рідина благотворно впливає на стан особи і волосся, зволожуючи і знімаючи роздратування, тому вона є компонентом багатьох масок.

Вівсяне молоко корисно в тому числі і дітям, особливо при алергії на коров’яче молоко, оскільки може заповнити дефіцит кальцію та інших мікроелементів. Що стосується зовсім маленьких крихіток, потрібно пам’ятати, що сучасні педіатри рекомендують не вводити прикорм до 6 місяців, а обмежитися грудним вигодовуванням. У цьому випадку продукт краще вживати мамі, що годує.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність«Вівсянки»

Як приготувати

Строго кажучи, напій отримав свою назву умовно за зовнішню схожість з коров’ячим продуктом. Вівсяне молоко можна приготувати вдома або придбати в магазині. Ми розглянемо обидва варіанти.

Пластівці швидкого приготування, які не потребують варіння, практично не містять в собі корисних речовин. Тому для створення напою краще вибирати класичні каші.

  1. Рецепт з пластівців. Зробити вівсяне молочко можна зі звичайного «Геркулеса». 2 склянки необхідно замочити в 2 літрах води на 15-20 хвилин. Коли пластівці розбухнуть, суміш подрібнюють у блендері. За бажанням можна процідити рідину через марлю.
  2. Рецепт з вівса. Стакан неочищеного злаку засипають в літр киплячого молока. Варити на повільному вогні близько півтори години, після охолодження процідити.
  3. У магазинах можна знайти продукт у вигляді сухого порошку, розчинного в воді. Прикладом готового виробу служить марка «Цілюща зернятко». Молочко виготовлено з вівса без термічної обробки, може бути в чистому вигляді або з додаванням гарбуза і шипшини. Ще одними популярними виробниками є ОТП і Organic.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьпорошок Organic

Інструкція із застосування

Який би із способів приготування не був обраний, відгуки споживачів зводяться до одного – вівсяне молочко корисно при регулярному використанні в якості харчової добавки або косметичного засобу:

  • Людміло4ка: «Цей продукт використовує моя прекрасна мама. У неї діагноз цукровий діабет … вона … знизила собі вагу і цукор в крові, покращився стан кишечника ».
  • Мама-бос: «Стілець нормалізувався, як годинник працює шлунково-кишкового тракту. На моєму радісному подиву втратила кілька кілограмів. Відчувався прилив сил ».

Готова рідина повинна зберігатися в холодильнику не більше 3-4 днів. Втім, якщо ще трохи почекати, з простроченого провіанту можна зробити живильний вівсяний кефір.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьЧай на основі вівсяного молочка

Щоб напій дійсно приносив задоволення і користь без шкоди, необхідно дотримуватися межі і правильно його приймати. Наприклад, як загальнозміцнюючий засіб досить буде випивати по половині склянки вранці і ввечері за півгодини до їди.

Необов’язково вживати молочко в первозданному вигляді, на його основі можна робити каші, випічку, торти, коктейлі і навіть млинці. Методи приготування будь-яких страв будуть аналогічні інструкціям з тваринним напоєм.

Рослинна речовина є основою багатьох рецептів популярного сьогодні смузі – густого коктейлю, що поєднує приємний смак і користь інгредієнтів. Наприклад: очищені фрукти і ягоди (банан, груша, стакан вишні) змішати в блендері до однорідності, додати 250 мл молочка і ще трохи збити. Напій готовий!

Як допоміжний продукт при схудненні вівсяна рідина має 2 напрямки впливу. По-перше, можна вживати рослинний нектар до їжі як в попередньому рецепті, заповнюючи шлунок і знижуючи апетит.

По-друге, інтенсивним методом вважається розвантажувальний день. У цей період не потрібно їсти інші продукти, але і не перевищувати максимальну дозу – 2,5 літра на добу. По-третє, це чудове і низькокалорійне засіб для перекусів.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьпопулярний продукт

рослинна косметичка

Застосування молочка з вівсянки в якості способу догляду за обличчям несе в собі відразу кілька цілей. Це і вирівнювання кольору шкіри, і усунення прищів і запалень, пом’якшення і зволоження поверхні, позбавлення від дрібних зморшок. Один з варіантів застосування – протирати чистий епідерміс відразу після сну і перед ним або зробити маску.

Наведемо такий рецепт як найбільш елементарний: знадобиться по одній столовій ложці молока і картопляного пюре і трохи кислого молока для досягнення потрібної консистенції, суміш наносять на 20 хвилин, потім змивають чистою водою.

Напій має свої, хоч і мінімальні, протипоказання. Щоб не завдати шкоди організму, варто відмовитися від експериментів людям з алергією на рис або з непереносимістю глютену.

Волосся можна зміцнити і позбавити від посічених кінчиків за допомогою густого молока. Так, суміш розподіляють по чистій трохи волозі голові на 10 хвилин, після чого змивають. Маску досить наносити 1-2 рази в тиждень або провести інтенсивний курс протягом двох тижнів через день, після чого зробити перерву на місяць.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійністьYves Rocher

Ми рідко замислюємося про користь, яку несуть звичні продукти. Те ж саме відбувається і з вівсяними похідними, будь то каша або молоко. Справжня комора вітамінів і мінералів доступна в найближчому магазині по зовсім невисокою ціною. А вже використовувати цей дар природи у вигляді традиційних пластівців або дивного нектару, залежить тільки від вашого бажання.

Вівсяне молоко – користь і шкода

Все частіше на полицях магазинів можна побачити нові види молока, наприклад, соєва, мигдальне, вівсяне, які є замінниками звичайного коров’ячого.

Насправді, людина ще тисячоліття назад навчився отримувати багату поживними речовинами субстанцію з рослин.

Попит на ці продукти сьогодні викликаний інтересом сучасного суспільства до здорового харчування, а також зростанням кількості алергій на тваринний білок.

Вівсяне молоко з’явилося у продажу зовсім недавно, але є одним з найкращих продуктів свого ряду, так як поєднує в собі високу поживність і доступну ціну. Крім того, його можна легко приготувати вдома.

Що таке вівсяне молоко?

Вівсяне молоко це рідина білого кольору і злегка кремовою консистенції, яку отримують із зерен або пластівців вівса за допомогою додавання води. Сьогодні воно завойовує все більшу популярність завдяки хорошим смаковим якостям, корисним речовинам і гіпоалергенним властивостям.

Цей продукт є вільним від молочного цукру – лактози і, в ідеалі, від глютену, а через відносно низьку калорійність часто використовується в дієтичному харчуванні.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

Корисні властивості вівсяного молока

  • Зміцнення серцево-судинної системи. Бета-глюкан, який міститься в вівсі, допомагає знизити рівень холестерину. Клінічно доведено, що через п’ять тижнів вживання вівсяного молока концентрація в крові ліпопротеїнів низької щільності, що утворюють бляшки холестеринів, істотно знижується. Як наслідок, зміцнюються стінки кровоносних судин, і нормалізується високий артеріальний тиск.
  • Регуляція рівня цукру в крові. Бета-глюкан уповільнює процес всмоктування глюкози і допомагає тримати в нормі рівень цукру в крові. Він послаблює симптоми діабету другого типу і сприяє загоєнню діабетичних виразок.
  • Відсутність лактози. У вівсяному молоці відсутня лактоза, яка є алергеном для багатьох людей.
  • Профілактика анемії. Для людей, які не вживають м’ясо, що позбавлені самого доступного джерела заліза, вівсяне молоко – справжній дар. Одна його чашка містить 10% від необхідної добової норми заліза і вітаміну А. Ці компоненти необхідні для синтезу червоних кров’яних тілець і профілактики анемії.
  • Зміцнення імунітету. У вівсяному молоці містяться спеціальні вуглеводи, які є улюбленими ласощами для корисних бактерій шлунково-кишкового тракту. Ці бактерії несуть левову частку відповідальності за імунітет всього організму. Крім того, вівсяна клітковина покращує перистальтику, допомагає при запорах і запальних процесах в кишечнику.
  • Користь для шкіри. Цілющий вівсяний напій можна вживати не тільки всередину, але і використовувати як косметичний засіб для особи. У ньому містяться необхідні для молодості шкіри ліпіди, а також природні антибіотики, які запобігають запальні процеси.
  • Зниження ваги. Дослідження дієтологів підтвердили благотворний вплив вівсяного молока на вироблення пептидного гормону підшлункової залози, який відповідає за відчуття ситості. Такі властивості продукту допомагають скоротити кількість спонтанних перекусів і тримати апетит під контролем.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

Можливі шкідливі властивості вівсяного молока

  • Глютен. Хоча овес не відноситься до глютеносодержащих злаків, в продуктах його переробки може бути невелика кількість цього білка. Вся справа в тому, що овес обробляється на тих же круп’яних заводах, що й жито, пшениця, ячмінь. Крос-контамінація може статися і під час вирощування злакових культур на сусідніх полях. Деякі виробники ставляться до цього питання дуже серйозно і пропонують продукти з вівса, які додатково перевірені на домішки. У цьому випадку на упаковці повинні бути відповідні позначки. У будь-якому випадку, людям з непереносимістю глютену краще вживати вівсяне молоко обережно, починаючи з невеликих кількостей, щоб перевірити реакцію свого організму.
  • Пестициди. Овес, який вирощується в промислових масштабах, часто обробляється пестицидами. Тому вівсяне молоко або сировину для нього краще купувати у компаній, які пропонують органічні продукти, вирощені або вироблені без хімікатів.
  • Реакція організму на клітковину. Вівсяне молоко може викликати газоутворення, діарею і відрижку, особливо у людей, незвичних до дієт з високим вмістом клітковини. Хороша новина в тому, що через кілька днів вживання шлунково-кишковий тракт адаптується до незвичної їжі, і всі симптоми розладу проходять.
  • Шкідливі добавки. Купуючи вівсяне молоко в магазині, краще уважно прочитати склад, оскільки воно може містити консерванти, підсолоджувачі, загусники, масла, смакові добавки та сіль. Всі ці інгредієнти істотно знижують корисні властивості чистого продукту.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

Як приготувати і вживати вівсяне молоко?

Натуральне вівсяне молоко без додаткових домішок можна зробити в домашніх умовах. Для цього знадобиться 1 стакан вівсяних пластівців, які вимагають варіння (наприклад, «Геркулес») і 5 склянок води. Пластівці потрібно залити водою і залишити набухати на 4-6 годин.

Потім масу перебити на високій швидкості в блендері і двічі відцідити через кілька шарів марлі. Отримана рідина білого кольору з нейтральним трохи солодкуватим смаком – це і є вівсяне молоко.

Зберігати його рекомендується в холодильнику в закритій банці не більше 4-5 днів.

В одній чашці цього напою міститься близько 130 кілокалорій, 24 грами вуглеводів, 4 грами білка, 2,5 грама жирів, 350 міліграм кальцію, а також вітаміни А, D, рибофлавін, залізо і натрій.

Вівсяне молоко можна пити, як і звичайне коров’яче, додавати в каву, змішувати з сухими сніданками і використовувати у випічці. Через свою кремову консистенцію воно прекрасно підходить для приготування коктейлів і смузі. Тільки потрібно пам’ятати, що цей продукт боїться високих температур і при сильному нагріванні густіє і може перетворитися в кисіль.

Вівсяне молоко – це прекрасний замінник традиційного молока, має приємний смак, кремову консистенцію і надовго створює відчуття ситості.

Незважаючи на те, що кальцію в ньому міститься не так багато, воно є рекордсменом за вмістом клітковини і заліза. Включення цього продукту в дієту допомагає поліпшити травлення, зміцнити кістки і нормалізувати рівень цукру в крові. Якщо є можливість і бажання, краще приготувати вівсяне молоко самостійно, щоб насолоджуватися свіжим напоєм без зайвих добавок і консервантів.

Вівсяне молоко – цілющий напій для здоров’я і краси

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

Вівсяне молоко є неймовірно смачним і корисним напоєм, який легко готується і не вимагає великих матеріальних витрат. Його можна пити в чистому вигляді, або готувати на його основі різні смузі і коктейлі.

Цей дивовижний продукт використовують для приготування десертів, випічки, каш і пудингів.

Мало знайдеться таких простих напоїв, від яких організм отримує не тільки приємні смакові відчуття, але й користь для здоров’я!

Звичайно, якщо бути точними, вівсяне молоко – це не зовсім молоко як таке. Цей продукт готується з використанням води і пластівців (а краще очищених зерен) вівса. Будь-хто може його приготувати в домашніх умовах і в підсумку отримати злегка солодкуватий ніжний напій. За смаком в нього можна додавати ваніль, мед, корицю або кардамон.

Вівсяне молоко є прекрасною альтернативою для тих, хто не переносить лактозу. Адже їм доводиться обмежувати тварине молоко і продукти з нього в своєму раціоні. А значить, і позбавлятися хороших джерел кальцію.

Вівсяне молоко зберігає всю поживну цінність вівса, адже зерно не піддається термічній обробці. Отже, цей напій дарує організму всі вітаміни і мінерали, а також рослинні білки і масла, ненасичені жири і клітковину, на які так багате вівсяне зерно.

Найцікавіше в тому, що всі корисні речовини зерен вівса в рідкому «молочному» вигляді засвоюються організмом набагато краще, ніж з’їдені у вигляді варених або запарених пластівців.

Користь вівсяного молока

  • Цей чудовий напій сприяє зниженню в крові рівня поганого холестерину, а значить, покращує стан серцево-судинної системи.
  • Регулярно випиваючи вівсяне молоко, ви маєте шанс позбутися від запорів і метеоризму – цей продукт нормалізує роботу кишечника і шлунка. Також він захистить слизові ШКТ від патогенних мікроорганізмів, позбавить від неприємних наслідків отруєнь.
  • Люди, які регулярно випивають вівсяне молоко, рідше страждають від гастриту і виразки. Також з ним краще себе почувають ті, у кого є гепатит, панкреатит або холецистит – продукт має жовчогінні властивості.
  • Кальцій вівсяного молока легко засвоюється організмом. А значить, ви зможете не тільки зміцнити свої кістки і зуби, але і милуватися красивими нігтями і волоссям.
  • Його варто пити при застудах і кашлі – буквально через два дні, вживаючи цей напій, ви відчуєте себе набагато краще.
  • Якщо ви прагнете схуднути, зверніть увагу на вівсяне молоко – це досить низькокалорійний продукт, який допомагає надовго зберігати відчуття ситості, до того ж сприяє прискоренню обміну речовин.
  • Вівсяне молоко допомагає виводити з організму зайву рідину.
  • Прискорює засвоєння їжі.
  • Регулярно випиваючи цей напій, ви помітите, наскільки активізувалися ваші розумові здібності і загострилася пам’ять.
  • Крім того, він допоможе зняти стрес, допоможе вийти з депресивного стану, усуне відчуття втоми, зробить вас більш активними і працездатними.
  • І плюс поліпшить колір обличчя.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

Особливу користь від вівсяного молока отримають

  • Діти, які відчувають алергію на продукти з коров’ячого молока. Дитячий організм особливо потребує кальцію, і вівсяне молоко здатне дати цей будівельний матеріал для кісткової системи в таких же кількостях, як і звичайне молоко.
  • Правда, якщо вашій дитині менше 6-ти місяців, не варто його поки поїти вівсяним молоком. Краще буде, якщо ви самі почнете вживати цей напій – малюк через ваше молоко отримає всі корисні речовини. Зате в якості прикорму дитини цілком можете використовувати молоко з вівсяних зерен (пластівців). Такий напій майже не поступається за своїми поживними властивостями грудного молока. Для дітей більш старшого віку на вівсяному молоці добре готувати каші і киселі.
  • Не тільки для людей з непереносимістю молочного білка (казеїну), але і для тих, хто дотримується посту, як і для веганів, цей смачний напій буде прекрасною рослинною альтернативою тваринним продуктам.
  • Людині, яка недавно перенесла операцію, варто пити вівсяне молоко, щоб зміцнити організм і наситити його корисними речовинами. Те ж саме варто робити і тим, хто проходить курс інтенсивної терапії.

В яких кількостях вживати вівсяний напій?

Все залежить від того, яку мету ви переслідуєте.

Стандартна добова доза вівсяного молока: двічі в день по 100 мл за 30-40 хв. до їжі.

Якщо ви хочете схуднути, пийте 200 мл вівсяного молока перед сніданком за 30 хв. на голодний шлунок. Коли вам захочеться з’їсти щось дуже смачненьке, але калорійне, краще випийте 100 г напою – це допоможе подолати спокусу і дасть відчуття насичення.

Максимальну добову кількість випитого вівсяного молока не повинно перевищувати два літри. Така кількість напою «розвантажить» організм від надлишків рідини і токсинів, що також буде сприяти зниженню ваги. Однак в цьому випадку необхідно проконсультуватися з лікарем.

Макуха, що залишився після приготування напою, можна використовувати як маску для обличчя: просто накладіть його на шкіру обличчя, уникаючи область очей. Через 20 хв. видаліть.

У підсумку ви отримаєте гладку, пружну і підтягнуту шкіру і звужені пори на обличчі. За допомогою цієї маски можна позбутися від прищів і роздратування на шкірі. Ось тільки не варто після такої маски виходити на вулицю.

Зачекайте хоча б 2-3 години.

Навіть якщо ви будете просто протирати обличчя змоченим у вівсяному молоці спонжем, ви отримаєте чудовий ефект на шкірі!

Ще один цікавий рецепт маски на вівсяному молоці дивіться в цьому відео:

Напій з вівсяних пластівців можна використовувати і для зміцнення волосся, усунення посічених кінчиків: помийте волосся, підсушіть, щоб вони ще залишалися трохи вологими, нанесіть на локони або проблемні кінчики вівсяне молоко. Через 20 хв. змили. Процедуру можна проробляти один-два рази на тиждень. Якщо ж проблема з волоссям серйозна, маску можна наносити і через день протягом двох тижнів. Перерва – місяць.

Можлива шкода й протипоказання вівсяного молока

  1. Через вміст глютену (клейковини) від цього напою варто відмовитися тим людям, які хворіють на целіакію (непереносимість глютену – глютенова ентеропатія).
  2. Алергічні реакції на овес також можуть бути протипоказанням до вживання напою з нього.
  3. При остеопорозі не варто захоплюватися цим напоєм через фітінову кислоту в складі вівса.
  4. При цукровому діабеті також не варто пити вівсяне молоко, так як крохмаль, на який багатий овес, дасть організму чималу кількість глюкози, що небажано для діабетиків.
  5. Не варто вівсяним молоком захоплюватися і при гломерулонефриті (хвороби нирок), так як за рахунок великого вмісту кальцію цей напій при даній проблемі може завдати шкоди здоров’ю.
  6. Якщо є проблеми з кишковим трактом в гострій стадії, від вживання цього напою необхідно відмовитися.

Щоб виключити всі ризики вживання вівсяного молока у вашому випадку, проконсультуйтеся заздалегідь з лікарем-гастроентерологом.

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт, калорійність

Як готується вівсяне молоко?

Приготувати цей напій досить просто:

  • Якщо у вас цільні вівсяні зерна, 500 г очищених зерен (можна і в лушпинні) залийте літром холодної кип’яченої води і дайте настоятися 12 годин. Потім набряклі зерна і вийшла рідина блендером збиваються і фільтруються за допомогою тканини. У підсумку ви отримуєте готове вівсяне молоко.
  • Якщо у вас пластівці, наприклад, «Геркулес», візьміть їх 200 г, залийте двома літрами води, добре перемішайте. Через 10 годин набряклі пластівці разом з рідиною подрібніть за допомогою блендера і відфільтруйте. У підсумку з 200 г пластівців ви отримаєте 8 склянок вівсяного напою молочного білого кольору. Зберігається продукт у холодильнику не більше 5 днів.

Макуха можете використовувати як інгредієнт випічки або як маски для обличчя. А ще можете додати в кашу або з’їсти разом з фруктовим пюре.

Молоко, приготоване як з вівсяних пластівців, так і з зерен, однаково корисно!

  • У цьому відеоролику ви побачите на власні очі, наскільки просто готувати вівсяне молоко:
  • А тут можете підглянути рецепти страв на основі вівсяного молока:
  • Приємного апетиту і будьте здорові!

Вівсяне молоко: що це і як приготувати самостійно

  • Калорії – 61 ккал;
  • Білки – 2 г;
  • Жири – 1.2 г;
  • Вуглеводи – 11.6 г.

Також напій багатий вітамінами A, E, B1, B2, B4, B5, B9, H.

І мінералами, такими як: калій, фосфор, магній, натрій і кремній.

Користь для організму

На основі складових компонентів можна виділити такі корисні властивості:

  • Добре впливає на травлення, тому що містить клітковину. А також є профілактикою виразок шлунка і гастриту;
  • Нормалізує обмін речовин і бореться з набряками;
  • Благотворно впливає на діяльність мозку, концентрацію і пам’ять;
  • Є джерелом вуглеводів і енергії;
  • Нормалізує рівень цукру в крові;
  • Містить кальцій, а значить підтримує в порядку кістки, зуби, волосся і нігті;
  • Не містить холестерин, на відміну від коров’ячого. Буде корисно людям з підвищеним холестерином в крові.

Для дітей

Через те, що вівсяне молоко має в собі не менше кальцію, ніж звичайне, цей напій буде корисний для дітей. Адже організм, що росте, щодня вимагає надходження цього мінералу.

Вівсяне молоко легко засвоюється організмом і особливо буде корисно при непереносимості лактози. Але не варто давати цей продукт дітям, що ще знаходяться на грудному вигодовуванні.

Шкода і протипоказання

  • Вівсяне молоко містить глютен, тому воно буде шкідливим для людей, які страждають від непереносимості клейковини;
  • При остеопорозі, хворобах нирок і кишкових захворюваннях від напою краще відмовитися;
  • Обережно вживати при діабеті через вміст крохмалю.

Також не варто зловживати цим напоєм: рекомендована норма – 2 склянки на день.

Вівсяне молоко: рецепт

Приготувати вівсяне молоко в домашніх умовах дуже дешево і не вимагає великих зусиль.

Буде потрібно:

  • 100 грамів вівсяних пластівців НЕ швидкого приготування;
  • 1 літр чистої води;
  • Блендер.

Приготування:

  1. Залийте пластівці водою і залиште на ніч;
  2. Розмішайте суміш, перелийте в блендер і подрібніть;
  3. Відфільтруйте рідину за допомогою марлі.

Вівсяний нектар готовий! Зберігайте молоко в холодильнику не більше 5 днів. Залишки макухи можна приготувати у вигляді оладок або використовувати в косметичних цілях.

А якщо у вас немає часу або бажання робити цей продукт самостійно, то завжди його можна придбати в найближчому магазині.

Вівсяне молоко промислового виробництва

Вівсяне молоко виробляють безліч брендів, і ціна його варіюється від 70 до 300 гривень, залежно від виробника. Найбільш вигідними і доступними на українському ринку зараз є «Ne moloko» від компанії «Сади Придонья» і «Вівсяне молоко Здорове меню». Обидва напої продаються по 100-140 гривень за літр.

Користь і шкода «Не молока» та інших вівсяних напоїв відповідають тим же даними, що були представлені вище. Однак окрім води і вівсянки в промислові варіанти можуть додаватися рослинні масла, сіль, регулятори кислотності і додаткові джерела вітамінів, що непогано.

Серед усіх продуктів варто віддавати перевагу тим, що містять рапсове, а не соняшникову олію, оскільки рапсове масло містить меншу кількість насичених кислот, ніж інші рослинні аналоги, і має в складі такі необхідні жири, як омега-3 і омега-9.

Покупне вівсяне молоко має в складі менше білка і більше жиру, ніж домашнє, але співвідношення енергетичної цінності у них приблизно однакове. Купувати чи готувати самостійно – це ваше рішення. Що б ви не віддали перевагу, вівсяне молоко залишиться корисним для організму напоєм. Однак, у його вживанні є певні норми.

Як пити вівсяне молоко?

Не варто забувати, що цей напій має калорійність. В одній склянці міститься близько 120 калорій, що еквівалентно трьом невеликим зеленим яблукам або одному тонкому шматку піци.

Тому найзручніше вживати напій як повноцінний перекус між прийомами їжі або відразу після тренувань. Або ж готувати страви на його основі, щоб зробити їжу ще кориснішою!

Коктейль на основі вівсяного молока

Ідеальним сніданком послужить домашній смузі на основі вівсяного молока. Він наситить і дасть енергії на довгий час завдяки великій кількості вуглеводів.

Вам знадобиться:

  • 200 мл вівсяного молока;
  • 1 середній банан;
  • будь-які ваші улюблені ягоди (можна з морозильника).

Змішайте всі інгредієнти в блендері, перелийте в свій улюблений стакан, і страва готова. Разом на склянку, якщо додати 50 грам смородини, що залишилася в морозилці ще з літа, вийде 126 ккал або 35 ккал/100 г. До сніданку можна додати пару хлібців з сиром або арахісовим маслом. Збалансований і здоровий сніданок готовий буквально за 10 хвилин!

Шоколадний вівсяний напій

Не менш смачний, ніж з звичайного молока. Вам знадобиться всього три інгредієнти: вівсяне молоко, какао і цукор. Додайте в 200 мл молока столову ложку або більше какао в суміші з цукром і перемішайте. На виході ви отримаєте смачний десертний напій.

Кава зі злаковим молоком

Спробуйте знайоме блюдо в абсолютно новій інтерпретації. У каву можна додавати як холодне вівсяне молоко, так і збите парою або у френч-пресі для отримання капучино. Для того, щоб збити молоко, потрібно, щоб в ньому було присутнє достатньо жирів: не менше 3%.

Веганський шоколадний мус

  1. Наріжте 1 середній банан на кілька частин і заморозьте. На це знадобиться приблизно 2 години;
  2. Збийте в блендері 200 г вівсянки, додавши 200 мл води і 1 фінік без кісточки для солодощі;
  3. Переконайтеся, що суміш вийшла однорідною;
  4. Попередньо заморожений банан розріжте на дрібні частини і помістіть в блендер разом з половиною авокадо;
  5. Додайте в блендер 4 столові ложки какао і 50 мл вівсяного молока;
  6. В готовий мус можна додати цукрозамінник за смаком.

Таким чином, ви отримаєте смачний і здоровий десерт.

Оладки з 3 інгредієнтів

У процесі приготування вівсяного молока не викидайте залишки вівсянки. Далі додайте в суміш 1 великий банан, корицю та інші спеції за смаком. Обсмажте оладки на антипригарній сковороді. У підсумку, ви отримаєте смачний сніданок, подавати страву можна з сезонними фруктами. Смачного!

Висновок

Отже, ми з’ясували, що вівсяне молоко нічим не гірше звичайного коров’ячого. Воно містить необхідну кількість потрібних організму вітамінів і мікроелементів. Легко і дешево готується, а на основі нього можна приготувати безліч страв і урізноманітнити свій раціон. Чудо-напій буде ще одним помічником у боротьбі за власне здоров’я.

Leave comment