Обо всем

Основні роботи у травні

Доглядають рослини, висівають насіння квасолі, портулаку, кабачка, висаджують розсаду цвітної, пекінської та листової капусти. Збирають урожай томату, а також редис та інших холодостійких культур. Нижче читайте поради по догляду за рослинами у травні. 

Догляд рослин

Якщо в кімнаті у рослин огірка, томату, перцю на поверхні землі з’явилися корені, то їх присипають сумішшю з торфу, перегною і гною, що перепрів. Для підсипок можна використовувати і компостний ґрунт.

У травні зазвичай приходить тепло, але небезпека заморозків зберігається, це необхідно враховувати при вирощуванні овочів на незасклених балконах та лоджіях. Після появи сходів холодостійких культур знімають плівку, рослини проріджують, видаляючи слабкі, або розсаджують.

Підтримують оптимальну вологість ґрунту, після поливу її розпушують на невелику глибину. Через два тижні після появи сходів рослини можна підгодувати слабким розчином комплексних добрив (1 г на 1 літр води).

Основні роботи у травні

Кучеряві рослини направляють на вертикальну шпалеру. При сильних вітрах ставлять щитки захисту рослин, при заморозках їх вкривають плівкою, рогожів, мішковиною. Ефективний також полив водою поверхнею листя (до повного змочування) у вечірній час.

Посів

Коли ґрунт у ящиках на лоджії або балконі прогріється до температури 10 ° С, висівають насіння квасолі, а пізніше портулаку та кабачка. Після появи сходів ґрунт своєчасно поливають і неглибоко розпушують.

Посадка розсади

Май термін висадки на балконі або лоджії посіяної в лютому березні або купленої розсади. У першій половині місяця висаджують розсаду пекінської капусти, броколі скоростиглих сортів та кольрабі ранньостиглих.

Зніжене листя на 2-3 доби прикривають газетним папером. Перші 5-6 діб рослини Доливають, через 3-4 доби загиблі рослини замінюють запасними, а через 5-6 діб розпушують ґрунт і оправляють листя після поливу.

У середині травня висаджують розсаду селери (при більш ранній посадці рослини швидко утворюють квітконосні пагони), наприкінці розсаду салату, томату, перцю, кабачка, патисону, декоративного гарбуза. Виносять із кімнати базилік, фенхель та інші багаторічники.